yaşlılık depresyonu

bikahvebana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2015
506
279
Merhaba arkadaşlar,

Yaşlılarla çalışan psikiyatr ya da psikoterapist öneriniz var mı? İstanbul'da olması önemli. Eğer bir bilginiz ya da öneriniz varsa paylaşırsanız çko sevineceğim.

Nevzat Tarhan var NP istanbul fakat cok pahali bilmem gitmek istermisiniz ?birde acibadem bakirköy, Capa psikiyatri bölümü ve Mazhar Osman ruh sagligi ve sinir hastaliklari bölümünede basvurabilirsiniz ,hem terapi yapiyorlar hem recete yazabiliyorlar.Telefon acarsaniz sizi yönlendirirler Hemde maddi tarafinida sorabilirsiniz cevaplarlar,Allah kolaylik versin.

Benim kayinvalidem yaslilik depresyonuna girmisti Doktor ilac yazmisti kullandi bir dönem ,her seyi icine atiyordu dert yapiyordu ibadetlerine ve dini yönünü kuvvetlendirip herseyin yaraticisi ve koruyucusu Allah c.c teslim etti durumunu umrede vefat etti orada gömüldü o daha yasliydi 75 küsür üstüydü .Hepimiz yaslanicaz .

Nevzat Tarhan var NP istanbul fakat cok pahali bilmem gitmek istermisiniz ?birde acibadem bakirköy, Capa psikiyatri bölümü ve Mazhar Osman ruh sagligi ve sinir hastaliklari bölümünede basvurabilirsiniz ,hem terapi yapiyorlar hem recete yazabiliyorlar.Telefon acarsaniz sizi yönlendirirler Hemde maddi tarafinida sorabilirsiniz cevaplarlar,Allah kolaylik versin.

Benim kayinvalidem yaslilik depresyonuna girmisti Doktor ilac yazmisti kullandi bir dönem ,her seyi icine atiyordu dert yapiyordu ibadetlerine ve dini yönünü kuvvetlendirip herseyin yaraticisi ve koruyucusu Allah c.c teslim etti durumunu umrede vefat etti orada gömüldü o daha yasliydi 75 küsür üstüydü .Hepimiz yaslanicaz .

Çok teşekkür ederim. Kayınvalidenize rahmet diliyorum.

Siz derdinizi sorununuzu buraya yazmak isterseniz elimizden geldigince cevaplariz ,yaslilik güzeldir her yasin bir güzelligi vardir ,önemli olan maneviyatimizi kuvvetli tutabilmek, maddiyat bir yere Kadar .

Maneviyatı oldukça güçlü bir insan. Ancak soruları daha çok varoluşsal konularla ilgili ve vicdanını sızlatan bazı konular var benim bilmediğim. Hayattan lezzet alamıyor ahiretinde ise nasıl hesap vereceğini sorguluyor. Beni aşan bir durum. Ciddi bunalımda. Yardım alması lazım:KK43:

Maneviyatı oldukça güçlü bir insan. Ancak soruları daha çok varoluşsal konularla ilgili ve vicdanını sızlatan bazı konular var benim bilmediğim. Hayattan lezzet alamıyor ahiretinde ise nasıl hesap vereceğini sorguluyor. Beni aşan bir durum. Ciddi bunalımda. Yardım alması lazım:KK43:

Hayatinda ne gecmisse neler yasamissa tövbe kapilari her Zaman acik ,tövbe ederek baslayabilir Allah onada bir Kapi acar sakinlesir ,inanan insanlar icin yaslanmak daha kolay oluyor ,eger bu zamana Kadar yapamadiysa ibadetlerine yönelerekten baslayabilir bunun yasi yoktur.Ne Kadar erken dönerse onun icin o Kadar kolay olabilir.Ama Organik olarak ciddi bir sekilde rahatsizsa ilac almasi daha iyi olur fakat yasi icabi agir ilaclari kullanmamasi yada dozajini dengeli tutmasi lazim.doktorun verecegi sakinlestiricidir,ama en güzel sakinlestirici Allaha karsi olan ibadetlerimizi vazifelerimizi yapabilmek .

İlaç kullanmayı reddediyor. Bu yüzden psikoterapi iyi gelebilir diye araştırıyoruz.

Psikoterapi iyi gelebilir 65 Yas üzeri ilac kullanimi zaten problemli olabiliyor ,Doktor terapinin iyi geldigini görmezse ilac verebilir ,insallah düzelir hersey ,Allah yardimcisi olsun.Siz maneviyatini kuvvetli tutmaya bakin girdigi depresyondan kisa sürede ciksin.

Kendi Yas grubundan olan kisilerle birseyler yapsa ,bizim bulundugumuz bölgede o Yas grubundan olanlar birlikte gezmeye seminerlere sergilere hatta umreye falan gidiyorlar böyle bir imkan sunsaniz belki iyi gelir kendisine ,evde oturmasin aktif yaslilar var onlara baksin onlarla beraber hareket etsin.

X