yatağım sallanıyor. .

Pirayeeeee

..
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
1.297
3.424
Arkadaslar bi buçuk iki yıldır bazen sık aralıklarla bazende uzum aradan sonra tam uykuya geçiş sırasında yatağımin deprem olurcasina sallandığıni hissediyorum. ..
Ilk olarak arkadasim yanimdaydi ciddi ciddi deprem sandim.
Baktim avize sallanmiyor arkadasima kizdim sallama su yatağı diye oda ben yapmiyorum ne oldu dedi..
O zamandan beri anlam veremiyorum internette arastirdim uyku felci fln diyolar ama ben istedigim zaman hareket edip konusabiliyorum uyku felcinde bunlari yapamazmis insan.
O da degil psikolojik mi acaba bilmiyorum. .
Konu lütfen dini boyutta yorumlar gelerek kapanmasin...
Başına gelen varsa yorum bekliyorum. .

Arkadaslar bi buçuk iki yıldır bazen sık aralıklarla bazende uzum aradan sonra tam uykuya geçiş sırasında yatağımin deprem olurcasina sallandığıni hissediyorum. ..
Ilk olarak arkadasim yanimdaydi ciddi ciddi deprem sandim.
Baktim avize sallanmiyor arkadasima kizdim sallama su yatağı diye oda ben yapmiyorum ne oldu dedi..
O zamandan beri anlam veremiyorum internette arastirdim uyku felci fln diyolar ama ben istedigim zaman hareket edip konusabiliyorum uyku felcinde bunlari yapamazmis insan.
O da degil psikolojik mi acaba bilmiyorum. .
Konu lütfen dini boyutta yorumlar gelerek kapanmasin...
Başına gelen varsa yorum bekliyorum. .
Cok sık olmasa da nadiren bende de olur tam uykuya gecmisken bazen boşluğa duser gibi uyandigimda olur. Sebebini ben de.bilmiyorum hic arastirmadim.

Merhaba
Bi dönem bende uyku sirasinda yatagin sallandigini hissedip nefes nefese kalp carpintisiyla uyanirdim.ev halki yok öyle birsey desede ben biliyorumki siddetli bir sekilde sallandim.ama ispatim yoktu.derken zamanla kesildi ve 2 yildir olmuyor desem yeridir.nedense hic arastirmadimda deli kafam :KK11:sizede gecmis olsun

Sorun psikolojik de olabilir nörolojikde hatta gece kan basıncın yükseldiği için bu sorunu yaşıyor olabilirsin. Hepsi birbirine benzer ama ufak farklılıkları vardır bu yüzden en basit açıklama olan kan basıncından yola çıkıp ilk olarak bir dahiliye doktoruna görün, tam kapsamlı kan tahlili yapılsın sonrasında dahiliye doktoru seni yönlendirir...

kalp atışlarınızla ya da beyinle ilgili bir problem olabilir, isterseniz önce aile hekiminize bir danışın, o size yol gösterir belki de önemsiz bir sorundur ya da bir çeşit uyku problemidir.

üsküdarda oturduğum evde oluyodu, taşınınca kesildi, hatta teyzemin kaldığı bi gece o da sallanmış, sabah koşar adımlarla evine döndü

deprem yaşadınmı hiç?

bende bazen yüksekten düşer gibi olurum zıplayarak uyanınca kalbimin çarpıntısını resmen görüyorum pıt pıt atıyo benim canım kalbim korkudan

başlığı görünce çok şaşırdım aynı şey bendede var açıkçası ben çok üstüne gitmedim ama bende stresten kaynaklandığını düşünüyorum tam dediğin gibi sadece yatak sallanıyor önceden çok oluyordu şimdi daha az

küçükken ben de hep sallanıp yataktan düşüyor gıbı olurdum şimdi olmuyor sebebını bılmıyorum ama bence tansiyon yada iç kulakla ilgili bi problem olabılır dıye dusunuyorum

Yuksek tansiyon gibi bir sikintiniz olabilir mi?
Hamileyken tansiyon sikintim vardi uykudan uyaniyordum deprem oldugunu sanip o derece sallaniyordum :KK43:

[QE="tuce_, post: 39544466, member: 469144"]Cok sık olmasa da nadiren bende de olur tam uykuya gecmisken bazen boşluğa duser gibi uyandigimda olur. Sebebini ben de.bilmiyorum hic arastirmadim.[/QUOTE]

Başın dönüyor olmasın.

Merhaba
Bi dönem bende uyku sirasinda yatagin sallandigini hissedip nefes nefese kalp carpintisiyla uyanirdim.ev halki yok öyle birsey desede ben biliyorumki siddetli bir sekilde sallandim.ama ispatim yoktu.derken zamanla kesildi ve 2 yildir olmuyor desem yeridir.nedense hic arastirmadimda deli kafam :KK11:sizede gecmis olsun

bende de oluyor ara ara...
sebebini çözemedim...
baş dönmesi desem değil çünkü
baş dönmesi tarzında bir his değil...

irkilme hissiyle sıçramandan ötürü sallanıyor sanabilirsin

Sorun psikolojik de olabilir nörolojikde hatta gece kan basıncın yükseldiği için bu sorunu yaşıyor olabilirsin. Hepsi birbirine benzer ama ufak farklılıkları vardır bu yüzden en basit açıklama olan kan basıncından yola çıkıp ilk olarak bir dahiliye doktoruna görün, tam kapsamlı kan tahlili yapılsın sonrasında dahiliye doktoru seni yönlendirir...

kalp atışlarınızla ya da beyinle ilgili bir problem olabilir, isterseniz önce aile hekiminize bir danışın, o size yol gösterir belki de önemsiz bir sorundur ya da bir çeşit uyku problemidir.

üsküdarda oturduğum evde oluyodu, taşınınca kesildi, hatta teyzemin kaldığı bi gece o da sallanmış, sabah koşar adımlarla evine döndü

deprem yaşadınmı hiç?

bende bazen yüksekten düşer gibi olurum zıplayarak uyanınca kalbimin çarpıntısını resmen görüyorum pıt pıt atıyo benim canım kalbim korkudan
Cok kküçükken yasamistim deprem hatirlamiyorum bile onunla.alakasi oldugunu sanmiyorum..
Duserek uyanma hissi degil bu cunku oyle oldugum anlarda oldu biliyorum ...
Uykuya dalmak uzereyken yatak cok siddetli sekilde sallaniyor gozlerimi acmama ragmen gecmiyor kipirdamassam sallanmaya devam ediyor biraz hareketlenince geciyor..
Hic bende uatunde durmamistim ama iki gun once yine oldu..
Sanirim doktora gorunmeliyim..
Ne kadar cok basina gelen varmis bende sadece bana oluyor saniyordum..
Cok

Yuksek tansiyon gibi bir sikintiniz olabilir mi?
veya.oyken tansiyon sikintim vardi uykudan uyaniyordum deprem oldugunu sanip o derece sallaniyordum :KK43:

Hic bilmiyorum inanin daha once tansiyonla ilgili hic sikintim olmadi..
Sadece aniden yattigim veya oturdugum yerden kalkinca basim donuyor bazen..
Tansiyonla bi ilgisi varmidr bunun.

X