Yaz günü iftarda kuru fasulye olmaz mı?

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
Selam arkadaşlar

hayırlı ramazanlar diliyorum öncelikle.
hafta sonu hem gün hem iftar bahanesiyle yaklaşık 30 kişilik misafir agırlayacağım evde .

evde bol mıktarda fasulyem var acaba dıyorum sucuklu ya da pastırmalı kuru fasulye cok agır mı olur?
onune corba dusunuyorum , fasulye , arkasına pılav ustu tavuk
sarma , börek, ev ekmeği,
salata , tatlı , karpuz , meze filan düşünüyorum yani başka bir yemek olmayacak ana yemek anlamında,

sizce olmaz mı? bu kadar kişiyede cok tavuk köfte fılan yetecegını dusunemıyorum ote yandan bayada ugrastırmalı olabılır benım ıcın henuz 2 hafta once amelıyat oldum bıraz kolayınada kacmak ıstıyorum ama ?
ne dersınız?

Hayırlı ramazanlar
biraz ağır kaçabilir kuru fasülye hele bir de pastırma sucuk ile..
Zaten mideler kaç saat boş tıkar ,gaz yapar.

fırında tavuk patates yada türlü daha kolay olabilir.

Hayırlı ramazanlar
biraz ağır kaçabilir kuru fasülye hele bir de pastırma sucuk ile..
Zaten mideler kaç saat boş tıkar ,gaz yapar.

fırında tavuk patates yada türlü daha kolay olabilir.
bu kadar kısıye 3 posta fırın calıstırmam gerek yanı calıstırırım sorun degıl fakat dedıgım gıbı henuz yenı bır opr. gecırdım evde ıs yapmam fılan yasak esasen yardımcı olan olacakmı bılemıyorum ama olmadı fırında tavuk patates yaparım kuru fasulye ıllada yapacaksam 2 . bır yemek olarak sade yapabılırım onu cunku herkez sevmeyebılır sucuklu pastırmalı dıye dusunuyorum

bu kadar kısıye 3 posta fırın calıstırmam gerek yanı calıstırırım sorun degıl fakat dedıgım gıbı henuz yenı bır opr. gecırdım evde ıs yapmam fılan yasak esasen yardımcı olan olacakmı bılemıyorum ama olmadı fırında tavuk patates yaparım kuru fasulye ıllada yapacaksam 2 . bır yemek olarak sade yapabılırım onu cunku herkez sevmeyebılır sucuklu pastırmalı dıye dusunuyorum

türlü yemeği yap ocakta.
yardıma da birini çağır. 30 kişi ağırlamak kolay değil sonuçta.

Bencede kuru agir kacar ben iftar davetlerimde ana yemeklerin yanina zeytinyagli barbunya plaki yaptim cok begenildi tavsiye ederim cok hafif oluyor

Fasulye fikri agır geldi nedense...Tepsi kebabı yani sini köfte öneririm. çok pratik ve kalabalık misafirler için yapımı oldukça kolay. Oktay ustanın tarifine göre yapın. internette var. oruç tutanlar için bol proteinli bir tarif. fasulyeye corba yakıştiramadim ama sini köfte yanina corba iyi gider. biri sulu biri kuru iyi ikili olur.

Pastırmalı yada sucuklu olmasa .. Biz et koyuyoruz öyle daha hafif olur.Pilavı da tavuklu değil sade yaparsınız bence gayet iyi olur..

Pek ana yemeğe uygun değil ara sıçaklara girer misafir menülerinde :KK64:
gelen kısıler benım akrabalarım yanı aslında hıc gelmek ıstemıyorlar ama ben cagırmak ıstıyorum ote yandan sıra bende o sebeble ben baya kolayına kacmayı dusundum galıba :KK70:
ana yemek olarak dusunmustum acıkcası
pekı ya soyle olsa
sonra patates köfte , veya patateslı tavuk ardından
kuru fasulyeyı sade yapsam( cımrı derlermı bıde o var)
sonrada pılavı fılan verırım
boylede olmaz sa fasulyeyı hıc yapmım mı dıyorsunuz kızlar?

gelen kısıler benım akrabalarım yanı aslında hıc gelmek ıstemıyorlar ama ben cagırmak ıstıyorum ote yandan sıra bende o sebeble ben baya kolayına kacmayı dusundum galıba :KK70:
ana yemek olarak dusunmustum acıkcası
pekı ya soyle olsa
sonra patates köfte , veya patateslı tavuk ardından
kuru fasulyeyı sade yapsam( cımrı derlermı bıde o var)
sonrada pılavı fılan verırım
boylede olmaz sa fasulyeyı hıc yapmım mı dıyorsunuz kızlar?
Yok canım ne kuru fasülyeler yedim kuzu ya bedel öyle demeyin :KK70:siz kuru fasülyeyi bir araya sokmam lazım diyosunuz anlaşılan.Öncelikle çok güzel bir şey yapıyosunuz aileyi bir aya topluyosunuz :KK200: amaç kuru fasülyede olsa paylaşmak :KK68:evet önce çorba,pilav yanı tarzı bir yemek ( tavuklu sepzeleri yemekler ,güveç ,patlıcan dizme,) kalabalık misafir için hem senin açından hem servis açısından dahada kolay olur masanızda ara sıçak olarak pastırmalı fasülye yapılabilinir eğer dilerseniz piyazda yapılabilinir meze tarzı güzel olur:KK66:nacizana fikrim :KK37:

Son düzenleme:
Yok canım ne kuru fasülyeler yedim kuzu ya bedel öyle demeyin :KK70:siz kuru fasülyeyi bir araya sokmam lazım diyosunuz anlaşılan.Öncelikle çok güzel bir şey yapıyosunuz aileyi bir aya topluyosunuz :KK200: amaç kuru fasülyede olsa paylaşmak :KK68:evet önce çorba,pilav yanı tarzı bir yemek ( tavuklu sepzeleri yemekler ,güveç ,patlıcan dizme,) kalabalık misafir için hem senin açından hem servis açısından dahada kolay olur masanızda ara sıçak olarak pastırmalı fasülye yapılabilinir eğer dilerseniz piyazda yapılabilinir meze tarzı güzel olur:KK66:nacizana fikrim :KK37:
barbunyadan yapılmıyormu pıyaz :KK70: fasuleydende olursa ortalıgı pıyaza cevırebılırım guzelde yaparım ama barbunyadan yaptım hep :KK70:

buarada amac kuru fasulye degıl aslında dedıgım gıbı yenı amelıyat oldugum gıbı yaralarım henuz duruyor o sebeble cok sey edemıyorum detaylı yoksa kuzu cevırmeyen ne olsun :)

barbunyadan yapılmıyormu pıyaz :KK70: fasuleydende olursa ortalıgı pıyaza cevırebılırım guzelde yaparım ama barbunyadan yaptım hep :KK70:

buarada amac kuru fasulye degıl aslında dedıgım gıbı yenı amelıyat oldugum gıbı yaralarım henuz duruyor o sebeble cok sey edemıyorum detaylı yoksa kuzu cevırmeyen ne olsun :)
Çok geçmiş olsun tatlım :KK60:aman kendinizi fazla yormayın :KK68:
Canım kuru fasülyeden olur ,çokta güzel olur benim babamda çok severdi denemenizi tavsiye edebilirim:kk77:

image.jpg

:kk77::kk77::kk77::kk77:

davet sofrasında ana yemek olur mu bilmem ama şöyle bir domatesli pastırmalı kuru fasülyeye asla hayır demem. ama ana yemek gibi değil de ortaya düşünebilirsin cute :) ana yemeğe de fırın yemekleri bereketli oluyor. gerçi 30 kişiymiş az değil ama tencere yemeği hem lezzetsiz ( fırında pişene nazaran ) hemde sanki daha zahmetli olur gibi. ya aslında çorba ve ortaya 3 - 4 çeşit meze - salata yapıp lahmacun falan yaptırsan? mademki ameliyatlısın :KK66:

*geçmiş olsun dileklerimle :)

X