yazlık sıkıntısı

imagemaker

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2013
3.583
3.395
Kocam yakında emekli olacak ve malum izmir'de yaşadığımız için yazlık istiyor.Toplu para alacak ya .Ben yazlığı 2+1 istiyorum .Öyle müstakil bir kaç tane odası balkonu olanlardan istemiyorum.Hem bakımı zor hem de gelen gidenle başedemeyeceğimi düşünüyorum.Hafta içi çalıştığım için yazlıkta rahat rahat şortumu giyip gezmek rahat rahat duşumu almak istiyorum.Misafir olunca bunları yapamam .Siz olsanız nasılını tercih ederdiniz bayanlar .Normalde evime gelsinler başımın üstünde yeri var misafirlerin ama yazlıkta sıcak bakmıyorum .

Ay benim annemin yazlığı var senelerdir gelen giden bitmedi
yazın tatile gidemeyen zorla kendini davet ettiriyor.
Dayımlar teyzemler amcamlar babaannemler bitmek bilmyior biri gidiyor diğeri geliyor.
yazlık diyince tüylerim diken diken oluyor inanın.
Benim eşim de çok istiyor kredi çekelim alalım diyor ama asla yanaşmıyorum.
Etraf rahat bırakmayacak eminim.

bende yazlığıa karşıyım.. Ölü yatırım.Her yıl bir şehre tatile gidin.. emekli ikramiyesi ile bir ev alamazsınız belki ama iyi bir yatırım yapabilirsiniz..

Yazlık almayı düşünürsem eğer dediğiniz gibi küçük kendime yetecek kadar alırdım.Önüne gelen gelir gider haklısınız.

Bir gün eğer yazlık alırsam kimseye haber vermem diye düşünüyorum.
Resmen otel gibi kullanıyor bütün akrabalar.
Kışın telefonu açıp ''nasılsın'' demeyenler yazın ''ziyaretinize geliyoruz'' diye yollara düşüyor.

Bence evin büyüklüğü bu durumu etkilemez. ''ev küçük gelmeyin'' denmeyecek çünkü

Kocam yakında emekli olacak ve malum izmir'de yaşadığımız için yazlık istiyor.Toplu para alacak ya .Ben yazlığı 2+1 istiyorum .Öyle müstakil bir kaç tane odası balkonu olanlardan istemiyorum.Hem bakımı zor hem de gelen gidenle başedemeyeceğimi düşünüyorum.Hafta içi çalıştığım için yazlıkta rahat rahat şortumu giyip gezmek rahat rahat duşumu almak istiyorum.Misafir olunca bunları yapamam .Siz olsanız nasılını tercih ederdiniz bayanlar .Normalde evime gelsinler başımın üstünde yeri var misafirlerin ama yazlıkta sıcak bakmıyorum .
Yelkenli bir tekne alın:KK23:

Yazlık güzelde hep aynı yerde

Tekne fikrini düşünün:KK37:

büyükte alsanız küçükte alsanız her halikurda bence gelenın gıdenın olacak yanı 2 oda aman ne işimiz var diyeceklerini sanmıyorum.
ama yazlık tadı bir başka. gelene çok yüz verme zaten gelmezler bir daha

Bencede gelme amacı olan napar eder zorla misafir ettirir kendini. Evin boyutuyla alakası yok. Burda çözüm hayır diyebilmek sanırım.
Başkaları için dilediğiniz gibi ev almaktan vazgeçmeyin, her durumda gelmeye çalışanları gördükçe olan size olacak.

Yazlığınız büyük de olsa küçük de olsa her daim misafiriniz olacak,kafa dinleyemeyeceksiniz.Milleti memnun etmeye çalışmak da cabası Bence bir kez daha düşünün ya da gizli tutun

Valla büyüklüğü çok önemli olmaz; potansiyel varsa gelirler.

Halamın yazlık komşuları; banyoyu kapatıp oda yapıp yatak koymuşlardı gelenlerden.

Bu arada bakın halamın yazlığına gidip komşularının banyosunu bile öğrenmişim :)

Bir salon+ mutfak; 1 oda; iki de çatı katında küçücük bölüm diyeyim.

Bir gittiğimizde; halam; eşi; oğlu; babaannem; babam; annem; eşim ve ben vardık. Yeni evlenmiştik; düğünden sonra davet ettiler gittik. Ama evin küçük olması kimseyi engellemedi.

Ev sahibi de pişirsin; kotarsın uğraşsın dursun; yıkasın toplasın akşam olsunnnn

Yazlık kadar saçma bişey yok bence. Yıllarca aynı yere git, aynı denize gir, aynı restoranda yemek ye, aynı insanlarla selamlaş falan çoook sıkıcı. Kimse gelmese bile sabah kahvaltı hazırla, evi sil süpür, denize git dön, deniz ıvır zıvırıyla duşla banyoyla çamaşırla uğraş, akşam yemeği yap. Neresi tatil bunun?

Ama yazlık deyince de benim aklıma aileyle kalabalık geçirilen zamanlar geliyor. Yalnız yazlığı neyleyim diyenlerdenim. Bir zamanlar devasa bir dağ evimiz vardı. Dönem dönem içinde 30 kişi olduğumuzu bilirim. Kimse de sorun etmezdi geleni gideni. Hep birlikte olmak için mekandı orası bize... Hala tatile giderken bile kuzenlerle kardeşlerle sözleşir aynı otele hep birlikte cümbür cemaat gideriz.

Bu arada şuracığa bir ilan bırakayım image sorun olmaz dimi? İzmir çevresinde ankaradaki ablam için uygun fiyatlı denize yürüme mesafesinde bir yer bakıyoruz. Bilen eden varsa bana ulaşıversin bi zahmet.

yazlık yerine o parayı bankaya yatırıp(faize karşı değilseniz tabii) her yıl farklı bir tatil yerinde ev kiralayabilirsiniz.Yazlığında bir çok masrafı var ve bazen insan her sene aynı yere gitmek istemiyor, gidip bakmayınca ev bir süre sonra harabeye dönüyor neredeyse.

Bence geleni gideni dusunmeyip kucuk de olsa bahceli yazlik sitelere bakin. Yaz aksamlari bahcede oturup mangal keyfi yapmak gibisi yok.
Neden yazliga karsi olundugunu da anlamiyorum, ailemin yazligi var ve coccuklugumdan beri her sene butun yaz kalinir ama ayrica tatile de gidilir mutlaka. Yani yazlik var diye farkli yerlere gidilmez kurali yok :) butun yazi evde gecirip sadece 1-2 hafta tatil yapmaktansa calisiliyorsa her hafta sonu yazliga gidip ayrica 1 hafta da istedigin baska bir yerde tatil yapmak ya da calisma durumu yoksa butun yazi yazlikta gecirip yine istenirse farkli seyahatlere cikmak gayet de keyifli.

İzmirlinin yazlik kulturunu bildigimden yazlik cok sacma konusmasi yapmayacagim. Ben de dogdugumdan beri her yazimi Cesme'de geciririm, son birkac yildir gidemiyorum ama hep ozluyorum.

Bence kucuk bir ev alin, hem uygun fiyatli olur hem temiZligi rahat olur. Yazlikta temizlikle ugrasilmaz bir de. Kendinize yetecek bir ev olsun kucuk de bahcesi olsun. Herkesi agirlamak da zorunda degilsin ayrica bunu esinle konusabilirsin... :)

yıllarca yazlık alma fikrini duyunca, tüylerim diken diken oluyordu.hem her sene aynı yere gitmek,hem de bitmek bilmeyen misafir ağırlama olayları,beni bu fikirden soğutuyordu.

ama yaş kemale erince,bende, her sene değişik yer gezecek,enerji kalmadı maalesef.bir de senede en fazla 10-15 gün gidilip,sonrasında yine eve tıkılmak,üstelik İstanbul un en kalabalık,en karmaşa yerinde yaşamak,yazlık alma fikrini oluşturmaya başladı.
şöyle istanbula yakın,arada hafta sonları da kaçabileceğim,huzurlu ama bir o kadar eğlenceli bir yer arayışı içine girdim.
hatta misafir için kendimce şöyle çözümler üretmeye başladım.
gelmek isteyen olursa,10-15 gün anahtarı vereceğim.gidip kalsınlar ben yokken.diğer türlü 2-3 günden fazla misafir ağırlayamam.ne kadar uygulanabilinir bir fikir bilmiyorum ama .bu eylül oğlumun düğününü yaptıktan sonra,araştırmalarıma başlayacağım.

sephora gibi bir not ben de ekleyeyim;yazlığı istanbula yakın olan arkadaşlarımın,alınabilecek yerler hakkında tavsiyelerini bekliyorum...

ahhhh yaz geldı benıde stresı aldı
benımkı yazlık degıl ama cok mesur bı sahıl kasabasında yasıyorum
denız olayı zaten baslı basına bı yük
hele bıde misafır oldumu valla mahvoluyorum gecen sene ramazan bayramından hemen sonra esımın abısıgıl geldı onlar kaldı gıttıler bı onbes gun sonra ablasıgıl geldı onlardan kısa bı sure sonra kucuk kaynımlar geldı allah var guzel vakıt gecırdık ama ben yorgunluktan mahvoldum hergun tekneyle yuzmeye gıdılıyordu eee yıyeceksız olurmu hem onları hazırla gıt gel bu sefer banyosuydu camasırlarıydı goturdugun yıyecek malzemelerını temızle dustan sonra cayı kahvesı :KK47: ve kaldıkları sure boyunca bu sekılde hergun boyleydı sımdı yıne sıkıntısı benı aldı bu sene gelecek olan varmı bılmıyorum yazın hıc evım temız kalmaz mesela kımse olmasa bıle cocuklar bız gıdıyoruz yuzmeye cok sıkıntı bana

X