Yemek istemiyorum artıkk :(

Ahuu14

Yarabbim büyüksün...
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
3.935
3.726
Kızlar herkese iyi Akşamlar benim sorunum Bazı özel sebep lerden dolayı sürekli yeme ihtiyacı çok mutsuzum ve yiyerek daha çok mutsuzlaşıyorum yardım edin kızlar sıkıntıdan insan yemek yer mi sürekli?

Allah yardımcın olsun tatlım, dışarı çıkmanı tavsiye ediyorum. Böylece biraz yeme isteğini unutursun. Bi de bişeylerle meşgul ol yemicem dedikçe yiyesin gelir. Örgü ör mesela
Çok Sağol canım örgü örmeyi bilmiyorum maalesef ama kitap okumaya çalışıyorum olmuyor ders çalışıyorum yine yeme ihtiyacı kilolar Aldı başını gitti off

Yaz geldi kilolar dert oldu iyice. Bende istahimi durduramiyorum. Dışarı çıkmak iyi geliyor. Tv başında oturdukca yiyorum

İhtiyaçtan değil, aklında o var da ondan. Bana da olur arada. Tek çare aklından yemeği bir şekilde çıkarmak başka şeye odaklanmak. Bi de öğünlerini yemiyorsan suçlu hissedip ondan da gün boyu atıştırmak istersim. Düzenli ye öğünlerini arada at ağzına sakız, bişeylerle uğraş

Kızlar herkese iyi Akşamlar benim sorunum Bazı özel sebep lerden dolayı sürekli yeme ihtiyacı çok mutsuzum ve yiyerek daha çok mutsuzlaşıyorum yardım edin kızlar sıkıntıdan insan yemek yer mi sürekli?

bende senin gibiydim bi ara, kendini tutamıyosan ağzını oyala. yani bi çikolata parçası at ağzına yeme isteği geçen kadar em, sakız çiğne, şeker gibi bişiyle oyala ağzını bende yeme isteği geçiyodu. hatta geceleri açlıktan uyuyamadığımı bilirim bişi yemesem kıtlıktayım sanki gibi o durumda da şu mısır gevreği yapıyodum süt içiyodum. su içmek de bastırıyodu ama öyle hop diye değil bi bardağı beş dakikada içiyodum dinlene dinlene :)

bende senin gibiydim bi ara, kendini tutamıyosan ağzını oyala. yani bi çikolata parçası at ağzına yeme isteği geçen kadar em, sakız çiğne, şeker gibi bişiyle oyala ağzını bende yeme isteği geçiyodu. hatta geceleri açlıktan uyuyamadığımı bilirim bişi yemesem kıtlıktayım sanki gibi o durumda da şu mısır gevreği yapıyodum süt içiyodum. su içmek de bastırıyodu ama öyle hop diye değil bi bardağı beş dakikada içiyodum dinlene dinlene :)
Çok Sağol Sakız çok iyi fikir

Sevgi, ilgi açlığı yüzünden bu haldesiniz.
Önce bu meseleyi halledin.
Sevgi yoksunlugu içinde yasarsaniz hayatınız böyle geçer.

Biliyorum ya bende de var aynı dert. Ben bir de kusuyorum bir süre sonra. Bugün de baya kustum afedersiniz. Su için, su candır. Hem mideyi dolduruyor, tıkıyor, hem de lazım.

İlla yiyecekseniz kaloride hafif yükte ağır şeylere yönelin :KK70: Salatalık, marul gibi...

Bir dahiliye hekimine gidip kapsamlı bir kan tahlili yaptırsan iyi olur. Açlık krizlerin psikolojik olabileceği gibi insulin dengesizliğinden kaynaklı da olabilir. Baktırmak gerek...

Sıkıntı ve stres bazı bünyelerde böyle bir etki yapabiliyor ne yazık ki. acembuselik acembuselik e katılıyorum. Sakız iyi gelebilir ama çok uzun çiğnenmesi açlık hissi yaratabilir. Stres zamanlarında mutfağa gitmek yerine başka bir uğraş bulmanız gerekiyor.

Genelde gün boyu evde durunca da oluyor bu durum sürekli mutfağa gitme ihtiyacı oluşuyor
Ama o mutfağa gitmeden önce bi aynaya bak ve daha fazla kilo almamam gerek de
İİradeni kullanmalisin canım
Sorun sadece yaz geliyor da değil, bizim sağlığımız.
Fazla kilo görüntünün dışında sağlığı da bozar ve ciddi problemleri beraberinde getirir

Yemek yeme alışkanlığınızın yerine koyabileceğiniz bir meşgale bulmanız gerekiyor.
Öncelikle günün hangi saatlerinde ve ne yaparken bu isteği duyduğunuzu belirleyin.
Ardından aynı saatlere kendinizi meşgul edecek bir aktivite bulun.
Yerine koyacak bir şey bulamazsanız, içecek hazırlayın kendinize en az yarım litre.
Yaz geliyor, örneğin güzel bir mevye kokteyli, limonata vs.
Yaparken zaman geçecek ve içtiğinizde doygunluk hissiniz artacaktır.

Çok kolay gibi yazmışım, ben de yapmaya başlamalıyım biran önce.:KK49:

X