Yemekli Düğün Israrı

TersAlfabe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
1.117
215
Merhabalar herkese, fikirlerinizi almak istedim. Nişanlımla düğün hazırlıklarına başladık. Düğünü nişanlım kendi başına yapacak ama ailesi illa da gösterişli olsun, yemekli olsun diye ısrar ediyor. Bana inanılmaz saçma geliyor, sonuçta borç harçla yapacağız ve o borcu beraber ödeyeceğiz. Bir gecelik eğlence için o kadar para saçmak istemiyorum, onun yerine eşyalarımızı daha kaliteli alırız, balayına harcarız.

Nişanlım da "bizde düğünler yemekli olur" diyor da başka birşey demiyor. Eh be sevdiceğim, yemekli olur da en az 400 kişi gelecek, ailen yardımcı olmayacak, herşeyi sen tek başına yapacaksın. Ele güne gösteriş olsun diye ille de pahalı bir otelde yemekli düğüne ne gerek var? Maddi durumu da buna çok müsait değil, kredi ödüyor zaten bir yandan.

İkna edemiyorum hanımlar, eşyalarımızı uygun alırız diyor, birkaç sene kuru ekmek yeriz gerekirse diyor ama illa düğünü tek başına pahalı yapmak istiyor. Bunun daha eşyası var, ıvır zıvırı var..

Zaten ben hiçbirşey istemiyorum, hatta nikah yeter dedim. Yok illa olacak..

Nişanlım iyidir hoştur da bu tutumu beni çileden çıkarıyor.. Laf söyleyince de "çok bunaltıyorsun, aşırı plancısın rahat ol biraz" diyor. Sizce ne yapayım, bu fikrinde destek mi olayım, vazgeçirmeye mi çalışayım?

Bırak ne yaparlarsa yapsınlar ilerde zora düşünce ailesinin ne hale getirdiğini görür :KK43: Bir musibet bin nasihattan iyidir, sen hiç karışma karışacaksanız da ailen muhatap olsun sen arada kalma :KK43:

Sakın ha!!!!!!!
Sen sanıyormusun ki o o borcu tek başına ödeyecek, borcu siz ödeyeceksiniz.Senden sürekli fedakarlık bekleyecek... Ayrıca kuru ekmek yerim genede gösterişimi yaparım demesi bana inanılmaz bencilce geldi .Kusura bakmayın...ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN, ZOR GÜNLER SİZİ BEKLİYOR...

Ayy ne kadar saçma baba yesinler yapma yemekli falan öyle şey mi olur o kadar sıkışıcaksın durumunuz iyi olsa neyse bide kredi çekmişsiniz tutumlu olmanız gerekirken nişanlının dediğine bak umarım ikna olur anlayışlı yolu bulur o_O

benim arkadaşımda yemekli yaptı ailesi yardımcı olucam dedi kenara çekildi kız 3 yıldır borç ödüyor bi ara işten çıktı eve icra gelecekti

İkna edemiyorum ki, ailesi de yardımcı olmayacak ne yapabilirim ki:KK61:Çıldırtıyor beni, takıları verir kapatırız diyor. Yani düğünü hadi atlattık diyelim, bu bakış açısı rahatsız ediyor beni..

sen .alışıyor musun hemen çık işten sana güveni kalmasın

Takıları verme mehr olarak iste onun isteği ve dayatması için sen neden zorluk çekeceksin bizimde yemekli oldu ama eşimin ailesi yaptı düğünü onlar yapmasa kredi çekip biz yapacaktık ama bu ikimizin kararıydı senin rızan yok

Ne kadar gösteriş meraklısı millet olduk çıktık!
Gittiğim düğünlerde dikkat ediyorum çoğu şeye ağzım açık kalıyor. Maddi anlamda sıkıntı yoksa lafım yok ama hayatından, geleceğinden, ömründen çalıp sırf etraf için yapılan her israfa kızıyorum!
Allah yardımcınız olsun, bu konuda fikir veremeyeceğim...

Hiç ama hiç gereği yok yemekli düğün yapınca kimseyi memnun edemezsiniz sen tavuk menüsü verirsin niye et olmadı derler et verirsin az derler, boşver milleti doyurmaya mı düğün yapacaksınız..Hem nişanlın bencilce davranmış ne yap yap onu ikna et sonra siz çekersiniz...
Yada illa yemekli istiyorsa gündüz nikah yapın herkesi çağırın akşamınada en fazla 100 kişilik bi kokteyl gibi bişi yapın yada yemekte olur en azından sayıdan kısarsınız

Merhabalar herkese, fikirlerinizi almak istedim. Nişanlımla düğün hazırlıklarına başladık. Düğünü nişanlım kendi başına yapacak ama ailesi illa da gösterişli olsun, yemekli olsun diye ısrar ediyor. Bana inanılmaz saçma geliyor, sonuçta borç harçla yapacağız ve o borcu beraber ödeyeceğiz. Bir gecelik eğlence için o kadar para saçmak istemiyorum, onun yerine eşyalarımızı daha kaliteli alırız, balayına harcarız.

Nişanlım da "bizde düğünler yemekli olur" diyor da başka birşey demiyor. Eh be sevdiceğim, yemekli olur da en az 400 kişi gelecek, ailen yardımcı olmayacak, herşeyi sen tek başına yapacaksın. Ele güne gösteriş olsun diye ille de pahalı bir otelde yemekli düğüne ne gerek var? Maddi durumu da buna çok müsait değil, kredi ödüyor zaten bir yandan.

İkna edemiyorum hanımlar, eşyalarımızı uygun alırız diyor, birkaç sene kuru ekmek yeriz gerekirse diyor ama illa düğünü tek başına pahalı yapmak istiyor. Bunun daha eşyası var, ıvır zıvırı var..

Zaten ben hiçbirşey istemiyorum, hatta nikah yeter dedim. Yok illa olacak..

Nişanlım iyidir hoştur da bu tutumu beni çileden çıkarıyor.. Laf söyleyince de "çok bunaltıyorsun, aşırı plancısın rahat ol biraz" diyor. Sizce ne yapayım, bu fikrinde destek mi olayım, vazgeçirmeye mi çalışayım?
valla ist da bi yemekli dugunse ve daha şubat sonuna bıze 35 bin demişlerdi...mılletı doyurmak ıcın...şacma bı para.vazgecrmeye calıs canım yazık o paraya helekı yaza dogru ucuyo bu fıyatlar.

Ayy o nasıl saçma bir düşüncedir öyle :KK57: Sırf millete gösteriş olsun diye otelde yemekli düğün yap ama eşyalarını ucuzundan seç yetmedi bide bi kaç sene kuru ekmek yeriz nolucak de. Valla pesss.. Böylesine uygun çok güzel bir söz var aslında "ayranı yok içmeye tahtırevanla gider ......" diye :KK14:

Ayy o nasıl saçma bir düşüncedir öyle :KK57: Sırf millete gösteriş olsun diye otelde yemekli düğün yap ama eşyalarını ucuzundan seç yetmedi bide bi kaç sene kuru ekmek yeriz nolucak de. Valla pesss.. Böylesine uygun çok güzel bir söz var aslında "ayranı yok içmeye tahtırevanla gider ......" diye :KK14:
Cuk diye oturdu valla.

X