• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni bi başlangıç ama kendimi yetersiz hissediyorum

haklısın cnm belki de yadırganmam ama ben kendimi suçlu gibi hissediyorum hele ki şuan tanışma aşamasında olunca.keşke bi işim olsaydı şuan en azından iş muhabbeti oluyor işe gidip geliyosun yorgun olduğun için mazur görülüyosun

mesela ben ingilizce okudum ama yabancı müzik çok fazla dinlemem.bunun için zorladım da kendimi ama sevemedim.

ben evde de film izleyemiyorum çünkü tek başına oturup film izlemek beni sıkıyor.:5:

film muhabbeti de oldu sürekli tanımaya çalışıyo zaten bidahakine ben de diycem benim arşivim yok sen bana yapsana falan

bakalım yapayım artk bişeyler..sırf bu yüzden insan kaybetmek istemiyorum

Hiç bir şeyden hoşlanmak zorunda değilsin ki ingilizce okudun diye yabancı müziklerden hoşlanman gerekmez belki onların içindeki duyguyu yakalayamıyorsundur.. Kimse seni bu yüzden suçlamaz..

İnsanlar eşleriyle beraber büyürler(hem mecaz hem gerçek anlamda) Beraber zorlukları atlatırlar beraber yaşlanıp beraber tecrübe edinirler.. Aynı şekilde kültürel açıdan da beraber büyürler..

Erkekler özgüveni olan kadınları sever. Karşısında ezilip büzülmen hoşuna gitmez.. Ama diyelim ki onun bahsettiği bir konuda hiç bilgin yok.. Mesela tenis.. Ona de ki bugüne kadar hiç fırsatım olmadı hoşlanır mıyım bilmiyorum ama bir gün beraber deneyelim mi bana da öğret de.. Hatta şu duvara karşı tenis oynanan salonlar var adı ne bilmiyorum araştır onlardan birini seç bak şu salona gidelim hem orda öğrenmem daha rahat olur. Eğleniriz de.. Belki hoşuna gider belki de sevmezsin. Sevmezsen de ' hoşlanmadım oynamaktan ama tenis oynadığın zamanlarda haber verirse seni izlemeye gelirim' de...

En önemlisi Kendine güven!

cnm kitap okumaktan yakınmıyorum.örnek verdim böyle bi konu geçince aramızda.hem kişisel gelişim söz konusu olunca ilk etapta kitaplar geliyo insanın aklına.zaten derdim para pul da değil keşke sorunum maddiyat olsaydı

benimde içimde sonsuz bir sosyal kültürel enerji var ama maddiyat çoğu zaman engelliyordu..şimdi şükür geçti ama gene de bazı uhtelerim kaldı..ayrıca çiftler arasında farklılıklar olabilir.. bazen de bunu güzel kılan bu farktır canım..örneğin ben çok konuşkan biriyim telefonda veya yüz yüze falan susmam ama sevgilim dinlemeyi daha çok sever..ben konuşurum o dinler..başka erkek olsa kafa ütülüyorsun der..2 yıldır böyle..sonra ben ona tiyatro sevgisi aşıladım hiç ilgisi yoktu.. oda bana fotoğraf hobisini...yani karşılıklı alışveriş gibi..ikinizin de birbirinizden öğreneceği çok şey var..kesinlikle kendini kötü hissetme, geç kalmış gibi düşünme..başla bir yerden..benimde sevgilimle tanıştığım esnada işim yoktu ailemle kalıyordum ve hiç arkadaşım yoktu..hiç bir halta yaramadığımı düşündüğüm karamsar zamanlarımda bile kitap okurdum işte o tek vazgeçilmezimdi..şimdi iyiyim..

kastım engin bilgi değil zaten kesinlikle sonuçta bu benim işim yada mesleğim değil hobim yada hobilerimden biri olabilir ancak.ve muhabbet arasında herhangi bir ortamda konuşacak birşeylerim olsun hatta hayranlık uyandırayım istiyorum :) ne bileyim herşeye kayıtsız hayattan kopuk bir izlenim vermek istemiyorum.onunla da ortak noktada buluşabileceğimiz en iyi konu da bu galiba

kastım engin bilgi değil zaten kesinlikle sonuçta bu benim işim yada mesleğim değil hobim yada hobilerimden biri olabilir ancak.ve muhabbet arasında herhangi bir ortamda konuşacak birşeylerim olsun hatta hayranlık uyandırayım istiyorum :) ne bileyim herşeye kayıtsız hayattan kopuk bir izlenim vermek istemiyorum.onunla da ortak noktada buluşabileceğimiz en iyi konu da bu galiba

canım sohbetlerdeki o gergin sıkıcı sessizliklerin oluşmasını istemiyorsan en basit şey..gündemdeki günlük haberlerdir...konu hakkında yorum yapmak zorunda da değilsin..şöyle şöyle olmuş duydun mu ? falan diye ortaya soru atman bile bir konunun açılmasına ve devam etmesine neden olacaktır...konu sağlık da olabilir..sinema da olabilir..politika da olabilir yada aklına ne gelirse...hergün düzenli olarak haber kaynaklarıa abone olup onları takip etmek de işe yarayabilir...bu gibi sitelere abone olup hergün mail kontrol eder gibi kontrol edebilirsin yenilikleri..

Son düzenleme:
Gündemdeki kitaplardan birini seçebilirsin.Onu alıp okursun.Sonra o kitap hakkındaki yorumlara internetten ulaşırsın.Böylece eser hakkında epey sohbet edecek birikim edinirsin.
Klasiklerin filmleri var,cd cilerde satılıyor veya internette hazır kitap özetleri var,onlardan fikir edinebilirsin.Ben de erkek arkadaşının dediği gibi klasikleri çok önce okudum.Anlat desen çoğunun konusunu hatırlamam zor.Demek istediğim,ha yıllar önce okumuşsun hayal meyal hatılıyorsun,ha şimdi özetini okumuşsun.Kalkıp yazarın anlatım dilini tartışacak haliniz yok ya :) Kaba taslak fikrin olsun yeter.Klasik tiyatro eserleri keza öyle,konularını netten öğrenebilirsin.
Her hafta bir filme gidebilirsin.Yine film hakkındaki yorumları okuyup birkaç cümlesini bilgi dağarcığına ekleyebilirsin.Veya gazetelerin sinema ekleri çıkıyor,onları takip edebilirsin.
Sinemaya gidemiyorsan cd önereceğim yine.Son dönem ses getirmiş,üzerinde çok konuşulmuş filmlerden al mesela.
İllaki onun yaptığı hobileri yapman gerekmez.Sen de kendine göre bir uğraş edin.O tenis oynuyorsa sen atıyorum pilatese git.Gidemiyorsan pilates cd si al,evde her gün zaman ayırıp yap.
Aslında çok gözünde büyütüyorsun.Yapabileceklerin o kadar çok ki.

Konu içeriği nedeniyle "Aşk hikayelerimiz/dertlerimiz"başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

kızlar kendimi bildim bileli kitap okumayı çok severim, bütün paramı tiyatroya ve kitaba harcarım. gündemi takip ederim, mesleğimle ilgili her konuda deli gibi araştırırım vs... ama bu konunun özel hayatıma hiçbir avantaj getirmediğini hatta dezavantaj getirdiğini bile düşünmüşümdür hep. Erkekler, kendilerine güvenen kadınlardan hoşlanırlar; ama korkarlar da. Ama kendine güvenmek sadece kültürel birikim dediğimiz şeyden kaynaklanmıyor bence. Sizin yaptığınız özeleştiriyi, benim en yakın arkadaşım yapar hep. Ama hayatımda gördüğüm en eğlenceli ve en birlikte zaman geçirilesi kadındır aynı zamanda. Bazı insanlar okuyarak, bazıları yaşayarak, bazıları görerek öğrenir, bunun sınırı ya da yöntemi yoktur. Hadi diyelim ki bütün zamanınızı kitap okumaya harcadınız, anlamıyorsanız eğer okuduğunuzu, onun da bir anlamı yok. bunun tam tersi, siz bir şeyleri tümevarımla da anlayabilirsiniz.. Elbette ilgili olmak önemlidir bu konularda; ama sizin farketmediğiniz ve çok bilgili olduğunuz bir başka konu mutlaka vardır. Ben şahsi yorumumu söylemek isterim tam da bu noktada. Kendilerini iyi analiz edebilen insanlar, insan psikolojisini çözümlemede son noktaya yaklaşan insanlardır bence; çünkü insanın kendisini anlaması her şeyden daha zordur bana göre. Siz kendinizi o kadar iyi analiz etmişsiniz, eksiklerinizi ya da size göre olması gerekenleri o kadar açık ortaya dökmüşsünüz ki, bundan sonra kendinize güvenmemeniz için hiçbir sebep kalmamış :)))
İçinizden geldiği gibi davranın, merak ettiklerinizi sorun, onun da aynı şekilde size soracağı bir ton şey olacaktır...Çok uzun yazdım; ama bu konuya arkadaşımdan alışığım :)

yaşadığım şehirde benim de 2-3 arkadaşım ancak vardır ve onlarla da nadiren görüşme fırsatımız oluyor.üstelik 4 yıldır burda yaşıyorum.burda tiyatro da yok,eskiden giderdim ama şu an öyle bir imkanım yok.kitap okumaya da fırsat bulamıyorum.şu an yeni bebeğim old,anneliği ne kadar başardığım da şüpheli...hep sorarım hayatta en iyi yaptığı şey ne diye ama bir cevap bulamam.belki işim olabiir ama şu an izindeyim ...vs...
bunlara rağmen kendimi asla yetersiz hissetmedim,hissetmem de.içimde güzel bir enerji var ama şartlar bunu istediğim gibi kullanmama izin vermiyor.
ilişkini pekala sürdürürsün,farklılıklar hayatı güzel kılar.bunları düşündüğün göre zaten kendini geliştirmeye açık bir insansın demektir.

çok istiyorum bir sinema konser beraber gidelim tiyatro seviyomusun gideriz beraber dedi.onun dileği tabi haliyle her akşam iş çıkışı beraber olmak.bana fazla geliyor oysaki.hiç konsere gitmedim daha önce biliyomusun.acaba kendimi olduğumdan farklı mı gösteriyorum yada bunun için çabalıyorum diye de takılıyorum bazen ama diğer türlüsü beni anlayamaz ve zamanla sıkılır diye düşünüyorum..

canım sen çok iyi niyetlisin,ama kabuğunu biraz kırmayı dene.yoksa hayat böyle geçmez.her şeyin bir ilki vardır,açılışı yapınca devamı gelir.sen gözünde çok büyütüyorsun zevk veren aktiviteleri.hergün hergün olmasada arada onun nazik davetini geri çevirme,hem onu kaybetmez hem mutlu olmaya başlarsın.

arkadaşlar beni anladığınız için gerçekten çok mutlu oldum bu siteye rastladığım için de kendimi şanslı hissediyorum.desteğiniz için tşkelr kendimi şimdi daha istekli görüyorum.burda yazdıktan sonra akşam görüştük az buçuk gergin olduğumu hissediyo hatta tlfda konuşurken neden tediirgin oluyosun dedi.şuan işsiz olduğum için bi boşlukta olduğumu falan söyledim.konuşma daha çok bunun üzerineydi zaten.o da anlayış gösterdi.burdaki yorumlar da beni rahatlatmıştı zaten gaza geldim iyice :)

arkadaşlar beni anladığınız için gerçekten çok mutlu oldum bu siteye rastladığım için de kendimi şanslı hissediyorum.desteğiniz için tşkelr kendimi şimdi daha istekli görüyorum.burda yazdıktan sonra akşam görüştük az buçuk gergin olduğumu hissediyo hatta tlfda konuşurken neden tediirgin oluyosun dedi.şuan işsiz olduğum için bi boşlukta olduğumu falan söyledim.konuşma daha çok bunun üzerineydi zaten.o da anlayış gösterdi.burdaki yorumlar da beni rahatlatmıştı zaten gaza geldim iyice :)

önemli değil canım...zaten şunu diyebilirim..beni de eski halime göre çok daha geliştiren şeylerin arasında bu site de yeralıyor..hem öneriler tavsiyeler sayesinde hem de bana konuşma ve kendimi ifade etme yeteneğimi güçlendirişi ve bu konuda alışkanlık kazandırışı sayesinde...
çevremde çok konuşabileceğim kişi olmadığı için kafana her takılanı buraya yazarım ben..yada aklıma takılanı hemen sorarım..veya sorana yardımcı olmaya çalışırım..bu beni kendime "daha işe yarar birisi" olarak hissettiriyor...
eskiden iki kelimeyi yanyana getiremezken şimdi şakır şakır yazışım ve günlük hayatta da güzel cümle kurabilişim bunun sayesindedir..bu benim küçük bir sırrımdır...burada belki araya monitörün girmesinin verdiği rahatlıkla insan kendini daha rahat ifade ediyor..derken güven kazanıyor ve bu konuşmalar günlük hayattaki konuşmalara da yansıyor..zaten buradaki kişiler de gerçek hayatta yer işgal eden hacim kaplayan ve aynı havayı soluyan kişiler..çok da başkalarını gözümüzde büyütmememiz lazım...
bu sitede bazı olumsuz ve yıkıcı eleştiriler de olacaktır tabi yorumları doğru şekilde süzgeçten geçirdikten sonra bu sitenin çok faydasını görürsün canım :34:

Son düzenleme:
Back
X