Bebek Beslenmesi yeni dogan bebegim uyumuyor nolur yardimm

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bonc

Guru
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2008
29
4
Arkadaslar 23 gunluk bebegim uyumuyor emziriyorum gazini çıkarıyorum masajla ve ayaklarini ileri geri yaptiriyorum. Uykusu 10 dakika sürüyor kullanmadigimiz gaz ilacida kalmadi normalmi uyumamasi

Arkadaslar 23 gunluk bebegim uyumuyor emziriyorum gazini çıkarıyorum masajla ve ayaklarini ileri geri yaptiriyorum. Uykusu 10 dakika sürüyor kullanmadigimiz gaz ilacida kalmadi normalmi uyumamasi
Allah bağışlasın.
Yavrunuz, dış dünyaya ayak uydurmaya çalışıyor. tanıdığı tek koku anne kokusu.
sık sık kucağınıza alın. bence en önemli şey bebeğin kendini annesinin göğsünde huzurlu hissetmesi. ben emerek uyumasından çok korkmuştum, hep yanlış yaptığımı düşündüm okuduklarımdan dolayı. ama bebeğim göğsümde daha huzurluydu.
20 günden sonra gaz sancısı, kolik belirtileri daha çok görülüyor. sadece kollarını toplayacak şekilde yarım kundak yapın. merak etmeyin yarım kundak yapmak tehlikeli değil. doktorlar da öneriyor. kollarıyla irkilip kendini uyandırmasını önlemiş olursunuz.
her gün mutlaka banyo yaptırın.
çok küçük olduğu için, ayakta sallamak yerine hamak gibi bir araçla (bu bazen çarşaf, battaniye vb. de olabilir alışması sıkıntılı olsa da) bütünüyle vücudunu sallayacak şekilde hafif hafif sallayabilirsiniz.
hamak birçok arkadaşım için gerçek bir kurtuluş oldu. çevremde kolik bebeği olan anneler hamakla rahata erdiklerini söylediler hep.
ben hamak almadım ama bebeğim küçükken puseti dışarıda pek kullanmadığımdan daha çok evde kullanmış ve bebeğimi pusette uyutmuştum.
pusete alışık olduğu için dışarıda da hiç zorlanmadık.
gaz için verilen hiçbir damla ilaç vb şey, gazın sıkıntısını çözmüyor. damlaların, ilaçların hepsi alttan pırt yaptırır. ama çocuk çekeceğini çekmiş oluyor. kıvranıyor huzursuz oluyor. gaz için tek etkili yöntem kucağa almak gezdirmek. eli yay gibi yapıp sırtını vurmak.

Allah bağışlasın.
Yavrunuz, dış dünyaya ayak uydurmaya çalışıyor. tanıdığı tek koku anne kokusu.
sık sık kucağınıza alın. bence en önemli şey bebeğin kendini annesinin göğsünde huzurlu hissetmesi. ben emerek uyumasından çok korkmuştum, hep yanlış yaptığımı düşündüm okuduklarımdan dolayı. ama bebeğim göğsümde daha huzurluydu.
20 günden sonra gaz sancısı, kolik belirtileri daha çok görülüyor. sadece kollarını toplayacak şekilde yarım kundak yapın. merak etmeyin yarım kundak yapmak tehlikeli değil. doktorlar da öneriyor. kollarıyla irkilip kendini uyandırmasını önlemiş olursunuz.
her gün mutlaka banyo yaptırın.
çok küçük olduğu için, ayakta sallamak yerine hamak gibi bir araçla (bu bazen çarşaf, battaniye vb. de olabilir alışması sıkıntılı olsa da) bütünüyle vücudunu sallayacak şekilde hafif hafif sallayabilirsiniz.
hamak birçok arkadaşım için gerçek bir kurtuluş oldu. çevremde kolik bebeği olan anneler hamakla rahata erdiklerini söylediler hep.
ben hamak almadım ama bebeğim küçükken puseti dışarıda pek kullanmadığımdan daha çok evde kullanmış ve bebeğimi pusette uyutmuştum.
pusete alışık olduğu için dışarıda da hiç zorlanmadık.
gaz için verilen hiçbir damla ilaç vb şey, gazın sıkıntısını çözmüyor. damlaların, ilaçların hepsi alttan pırt yaptırır. ama çocuk çekeceğini çekmiş oluyor. kıvranıyor huzursuz oluyor. gaz için tek etkili yöntem kucağa almak gezdirmek. eli yay gibi yapıp sırtını vurmak.
cok tesekkür ederim bende pusette yatırıyorum ama uykusu 5 veya 10 dakika bazı şeylere alışmasındanda korkuyorum çalışan bir anneyim bir eğitimci olrak bildiğim hiç birşeyi uygulamanın mümkün olmadğını gördüm sizce bir süre sonra düzelirmi bu uyku düzeni ve gaz olayları

canım erkek çocuksa pipisi idrardan yanabiliyor bu da rahatsız ediyor bir tanıdığımın bebeği öyle olmuştu ama o 9 aylık filandı çok huzursuzdu o kadar doktora gitti ve bir hemşire söyledi o bildi...

cok tesekkür ederim bende pusette yatırıyorum ama uykusu 5 veya 10 dakika bazı şeylere alışmasındanda korkuyorum çalışan bir anneyim bir eğitimci olrak bildiğim hiç birşeyi uygulamanın mümkün olmadğını gördüm sizce bir süre sonra düzelirmi bu uyku düzeni ve gaz olayları
3. ayda bir fark görürsünüz. Düzene girer yavaş yavaş. Benim kızım da gündüz uykusunu hiç sevmez bana hiç iş yaptırmazdı. Memeden ayırdığım an uyanır, asla uyuması için beşiğine koyamazdım. şimdi 1.5 yaşında. sabahları bakıcısına teslim derken uyandırıyorum. kızım hadi kalk diyorum, okula gitmek istemeyen çocuk gibi ıh mıh yapıp dönüyor :) bana bay bay yapsın, öpüşüp koklaşalım ve kahvaltısı uykusu düzenli olsun diye uyandırıyorum ben.
biraz sabır, çok zaman geçmediği halde ben unuttum o günleri.
hatta öyle ki, bazı günler gelecek ilk 6 ay ne kolaymış diyeceksiniz:)

İnşallah ya cunku uykusuzluktan falan cok bunalmis durumdayim umut etmekten ve dua etmekten baska carem yok hamak besik siparis verdim bakalim ise yarar umarim

Her yarım saatte bır emmek ısteyen huysuz bır oglum var uyku dersen sadece gecelerı 3 saat gunduzlerı hep ayakta ne ıs yapabılıyorum ne baska bırsey ama bıldıgım tek bırsey var dunyanın en guzel varlıgı ve br gun bu gunlerde gececek bu arada bebegım 8 aylık dogdu ve suan 25 gunluk

Benim kızımda 20 günlüklen başladı 3. Aya kadar sürdü 3 . Aydan sonra aniden kesildi.. Ve inanılmaz uslu oldu.. Birazdaha sabret cnm inş seninkide düzelicek şimdi 2. Ye hamileyim aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum açıkçası.. Ama geçiyo unutuluyo

Benim bebegimin 40 i yeni cikti canim. Seni cok iyi anliyorum surekli kucahimda uyutmak zorunda kaliyordum.uyuyunca besigine koyuyordum ama nafile 5 dk gecmeden hemen aglamaya basliyordu. Gaz ilaci aldirdim eczaneden. Zinco adi.tavsiye ederim. Bide ben uyku sorununa fon makinasi sesi ile care buldum. Internette kayitli fon makinasi sesleri var. Telefondan aciyorum bizimki hemen sakinlesiyor sonra dalip gidiyor. Dene ise yaradigini göreceksin.

X