Sevgili konu sahibi;bu açtığınız konuyu ve hatta bundan önceki konunuzu okuyunca bende sizin iyi niyetli bir yaklaşımınız olduğu kanaatindeydim.Fakat üşenmeyip açtığınız tüm konulara baktım da siz sanki karı,koca kaynınız ve eltinizle içten bir mücadele, kıyaslama,yarış halinde gibisiniz.
Zaten ilk açtığınız konunuzda yazmışsınız, kıskanıyorum,biz evlenecektik bizden sonra tanışıp önce evlendiler diye,aynı şekilde kaynınızla eşiniz arasında küçüklükten gelen bir rekabette varmış.
Yani bu ilişki ne kadar zorlasanızda dikiş tutmaz, uğraşmayın.
Bilmiyorum belki kıskaçlığı yendiniz,belki gerçekten temiz bir niyetle gitmek istiyorsunuz fakat karşıdaki insanlar ne sana,ne eşine kıymet vermiyor.
Eltinin annesi sizi kıskanıyor,kardeşler zaten küs,elti gelmeyin diyor,baştan beri soğuk davranıyor.Ee o zaman niye kendinizi yıpratıyorsunuz?
Bakın bende maalesef sizin gibiydim,hatta bugün bu konuyu okuyunca kendime yeniden kızdım.Hep verici, fedakar,bir gönüle girmek derdinde olan.
Fakat üzülerek söylüyorum evlilik hayatı öyle değil,zamanla daha iyi anlayacaksınız.
Cebimde kalan son paramla eşimin ailesine hediye alan ben,en son onlara aldığım hediyeleri ihtiyaç sahiplerine dağıtacak noktaya geldim.En azından dua eder,değer verir.
Size de tavsiyem niyetiniz kötüyse nefsinize kulak vermeyin,sizde eltinizin geçtiği lohusalık günlerinden elbet bir gün geçersiniz,o yüzden sevmeseniz de onun üzüleceği bir duruma sebebiyet vermeyin.
Niyetiniz iyiyse de bu kadar iyi niyetli olmayın :)
Bende aldım eşimin yeğenine hediye ama ben eltimden ziyade kaynıma kıymet verdiğim için,bir abi olarak desteğini gördüğümüz için aldım.Sizde gerçekten böyle bir durum yok.
Yani on günlük lohusa kadına komşu geliyorsa ki geliyor,amca ve eltide birkaç saat gelsin tabii.Fakat yatılı misafirlik gerçekten zor olur,ona göre bir plan yapıp giderdim ben 'buyurun gelin' denilse.
Bence kayınvalide gideceği zaman telefon açsın müsaitseniz eltingil uğrayacak hediyelerini takacaklar diye.Hala gelmesin diyorsa selam yollayın altın aldıysan onu yollayın,diğer hediyeleri falan ya bebeğinize saklayın yada daha makulu bir ihtiyaç sahibine verip duasını alın..
Allah kalbinize göre versin.