• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

smblmdm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2025
18
-2
1
Eşim ve ben de çalışan insanlarız. Ama memuriyet olduğu için saatlerimiz düzenli. Erken saatte evde oluyoruz, mesaimiz hiç olmuyor zaten. Hep aynı saatlerde ve aynı günlerde evdeyiz. Beraber gidip geliyoruz.

Eve neredeyse hiç pazar alışverişi yapmıyoruz, sebze vs hiç almıyoruz, nadiren ayda bir pazara gidersek gidiyoruz. Ben istiyorum ama eşim gereksiz buluyor. Sebebi annesinin alt katta oturuyor olması ve yemekleri hep onun yapmak istiyor ve yapıyor olması. Et türü şeyler kendi canı isterse alınıyor eve. Ben yemek yapmak istediğimde evde ne varsa onunla yap diyor yapınca da içinde et olmadığı için çoğu zaman sevmiyor, bunu bir daha yapma diyor. Çünkü annesi hep etli şeyler yapıyor.

Ben pazarlık yaptığımızda veya kasapa gittiğimizde o ürünlerle ev yemeği yapınca çok mutlu oluyorum, etli şeyler yaptığımda çok güzel olmuş falan diyor hoşuma gidiyor.

Kayınvalidem de siz uğraşmayın çalışan insanlarınız diyerekten yemekleri yapıyor.
Ayrıca annesinde yedikten sonra da çok acıkıyor ve evde yiyecek bir şey aranıyor. Tabiki de çoğu zaman atıştırmalık bir şey bile yok evde alınmadığı için. Ben yemek yaptığımda aranmıyor çünkü çeşit yapıyorum. Annesinde genelde sadece ana yemek oluyor. Benim için de çoğu zaman doyurucu olmuyor.

ben de bu durumdan nedense hiç mutlu olmuyorum aslında hazır yemek çok iyidir ama ben kendini çok yetersiz hissediyorum.
Nankör müyüm neyim anlamadım, o yemek yapıcam yapmayın uğraşmayın dedikçe benim moralim sıfır oluyor hemen yüzüm değişiyor ben neden mutlu olamıyorum. Yaşayan var mı, psikolojik açıklaması var mı? Sırf bu yemek konusunda o kadar mutsuz ve huzursuzum ki. Canımın çektiği şeyleri ve yemek İstediğim şeyleri yapmak isteyip de akşam orda olan yemekleri yemek zorunda kalmak da ayrı tabi.

Orada mı yiyorsunuz evinize mi alıyorsunuz? Bende kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum ama hiç yemek konusunda böyle bir şey istemediğimi en başında dile getirdim sınırımı çizdim. Şimdi çocuk olunca bazen yetişemiyorum o zaman kendim soruyorum varsa alıyorum. Aynı şekilde vaktim olunca fazla yapıp veriyorum ama sürekli sürekli çok sinir bozucu bir durum. Bazılarına iyi gelebilir ama ben sizi anlıyorum. Vaktinizde varken neden yapmayasanız

Orada mı yiyorsunuz evinize mi alıyorsunuz? Bende kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum ama hiç yemek konusunda böyle bir şey istemediğimi en başında dile getirdim sınırımı çizdim. Şimdi çocuk olunca bazen yetişemiyorum o zaman kendim soruyorum varsa alıyorum. Aynı şekilde vaktim olunca fazla yapıp veriyorum ama sürekli sürekli çok sinir bozucu bir durum. Bazılarına iyi gelebilir ama ben sizi anlıyorum. Vaktinizde varken neden yapmayasanız
Bazen evimize alıyoruz bazen de orda yiyoruz. Ben de evlenirken evimde yaparım herkesin evi ayrı demiştim ama uygulayan olmadı maalesef

Bence hatanın büyüğünü dip dibe oturmakla yapmışsınız

Benzer durumu yaşamıştım , ex eş benim hislerimi duygu ve düşüncelerimi asla anlamadı
Hatta sana iyilik yapıp seni düşünüyor diyerek benide manipüle edip durmuştu

İnsan bir yemek yapmayı , eşiyle o yemek vaktini bile kendi geçirmeyi arzuluyor bazen

Bizim bu olayımız bile sorunluydu

Bence siz sesinizi çıkartmamışsınız onlarda sınır ihlali yapmış

Bence hatanın büyüğünü dip dibe oturmakla yapmışsınız

Benzer durumu yaşamıştım , ex eş benim hislerimi duygu ve düşüncelerimi asla anlamadı
Hatta sana iyilik yapıp seni düşünüyor diyerek benide manipüle edip durmuştu

İnsan bir yemek yapmayı , eşiyle o yemek vaktini bile kendi geçirmeyi arzuluyor bazen

Bizim bu olayımız bile sorunluydu

Bence siz sesinizi çıkartmamışsınız onlarda sınır ihlali yapmış
Sözde (!!) geçici süreliğine buradayız diye kabul ettim hatta kendim oturmayı söylemiştim tabi cahillik dönemime denk geldi artıları çok ama bu konudaki derdim artılarından daha ağır basıyor :(

Sözde (!!) geçici süreliğine buradayız diye kabul ettim hatta kendim oturmayı söylemiştim tabi cahillik dönemime denk geldi artıları çok ama bu konudaki derdim artılarından daha ağır basıyor :(

Üzülerek söylüyorum, etkilemek istemem
Ama bende yakın iyi bir şey olsa birbirimize koşarız diye iyi niyetle kabul etmiştim

Adam ayrı ailesi ayrı hayatı burnumdan getirdi
Anası sürekli arıyordu yemeğe gelin yemeğe gelin yemeğe gelin

Biz yollarımızı ayırdık boşandık tek sebep tabi bu değil ama ailesinin etkisi çok olmuştur

Size tavsiyem yüz göz olmamak için ya sınırlarınızı güzel belirleyin uygulatın

Yada uzak bir yere taşının

Üzülerek söylüyorum, etkilemek istemem
Ama bende yakın iyi bir şey olsa birbirimize koşarız diye iyi niyetle kabul etmiştim

Adam ayrı ailesi ayrı hayatı burnumdan getirdi
Anası sürekli arıyordu yemeğe gelin yemeğe gelin yemeğe gelin

Biz yollarımızı ayırdık boşandık tek sebep tabi bu değil ama ailesinin etkisi çok olmuştur

Size tavsiyem yüz göz olmamak için ya sınırlarınızı güzel belirleyin uygulatın

Yada uzak bir yere taşının
Çoğu zaman sınır çizmek istediğimde eşimden aile taraflı tepki görüyorum haklı olduğumda arkamda oluyor ama eve bir şey almamak vs işine geliyor mesela bu konuda. Çok hazıra alıştırılmış bir insanmış kendisi. Önüne al önünden kaldır. Tek çocuk zaten

Çoğu zaman sınır çizmek istediğimde eşimden aile taraflı tepki görüyorum haklı olduğumda arkamda oluyor ama eve bir şey almamak vs işine geliyor mesela bu konuda. Çok hazıra alıştırılmış bir insanmış kendisi. Önüne al önünden kaldır

Benim yaşadığım sorunda bu idi

Ben istemediğimde oraya gitmek sürekli aramızda olay patlıyordu ex kaynanada bi salmadı sağolsun

Ben tepki göstediköe daha çok tepki alıyordum
Sürekli bi çağırma halleri
Ex kocada Sürekli gitmek istiyor

Eee biz niye evlendik ? Madem

Benim yaşadığım sorunda bu idi

Ben istemediğimde oraya gitmek sürekli aramızda olay patlıyordu ex kaynanada bi salmadı sağolsun

Ben tepki göstediköe daha çok tepki alıyordum
Sürekli bi çağırma halleri
Ex kocada Sürekli gitmek istiyor

Eee biz niye evlendik ? Madem
İşin komik tarafı market alışverişi yaptık diyelim. Annesi geldiğinde dolabı açıp bunu siz alın acıkınca yersiniz diyip veriyor abi biz ne yiycezzzzz birbirimizi mi çıldırıyorum ya

illa ev yemegi mi yapmak zorundasiniz anlamadim, eger kayinvalideniz hijyen sorunu yoksa o yasta yemek yapiyor olmasi nimet, canima minnet der yer icer evime cikar uyurdum. yemek yapmak, bulasigi telasesi su an heves ettiginizi düsünüyorum birkac zaman sonra görev gibi mecburiyete dönüstügünde insan bikiyor ki bizim evde yemek hic mesele olmaz. Evliliginiz ve esiniz icin hevesiniz varsa atistirmalik yapin, salata tarzi seyler yapin, kayinailede yedikten sonra evde tv karsisinda atistirirsiniz.

Eşim ve ben de çalışan insanlarız. Ama memuriyet olduğu için saatlerimiz düzenli. Erken saatte evde oluyoruz, mesaimiz hiç olmuyor zaten. Hep aynı saatlerde ve aynı günlerde evdeyiz. Beraber gidip geliyoruz.

Eve neredeyse hiç pazar alışverişi yapmıyoruz, sebze vs hiç almıyoruz, nadiren ayda bir pazara gidersek gidiyoruz. Ben istiyorum ama eşim gereksiz buluyor. Sebebi annesinin alt katta oturuyor olması ve yemekleri hep onun yapmak istiyor ve yapıyor olması. Et türü şeyler kendi canı isterse alınıyor eve. Ben yemek yapmak istediğimde evde ne varsa onunla yap diyor yapınca da içinde et olmadığı için çoğu zaman sevmiyor, bunu bir daha yapma diyor. Çünkü annesi hep etli şeyler yapıyor.

Ben pazarlık yaptığımızda veya kasapa gittiğimizde o ürünlerle ev yemeği yapınca çok mutlu oluyorum, etli şeyler yaptığımda çok güzel olmuş falan diyor hoşuma gidiyor.

Kayınvalidem de siz uğraşmayın çalışan insanlarınız diyerekten yemekleri yapıyor.
Ayrıca annesinde yedikten sonra da çok acıkıyor ve evde yiyecek bir şey aranıyor. Tabiki de çoğu zaman atıştırmalık bir şey bile yok evde alınmadığı için. Ben yemek yaptığımda aranmıyor çünkü çeşit yapıyorum. Annesinde genelde sadece ana yemek oluyor. Benim için de çoğu zaman doyurucu olmuyor.

ben de bu durumdan nedense hiç mutlu olmuyorum aslında hazır yemek çok iyidir ama ben kendini çok yetersiz hissediyorum.
Nankör müyüm neyim anlamadım, o yemek yapıcam yapmayın uğraşmayın dedikçe benim moralim sıfır oluyor hemen yüzüm değişiyor ben neden mutlu olamıyorum. Yaşayan var mı, psikolojik açıklaması var mı? Sırf bu yemek konusunda o kadar mutsuz ve huzursuzum ki. Canımın çektiği şeyleri ve yemek İstediğim şeyleri yapmak isteyip de akşam orda olan yemekleri yemek zorunda kalmak da ayrı tabi.
Ay nankörlükse de nankörlük evlenmenin amacı nedir EVlenmek eğer evim sorumluluğum düzenim olmayacaksa hâlâ başkasının keyfine göre onun canının istediği şeyi istediği saatte yiyeceksem niye evleneyim ana baba evine gider orda yaşarım orda da işten gelirsem yemek hazır olur yani ben bekarken bile ailemle değilim evli olup başımda bir büyük olsun hiç istemem canım ister yumurta kırmaya üşenirim atıştırmalık yerim canım ister kalkar 3 çeşit keyfimin istediği yemeği yaparım ben sizi haklı buldum nankörlük değil bu kaçın kurtulun

3 çocuklu bir anne olarak keşke bir bana her gün yemek yapsa ne kadar mutlu olurum 😆😆

Yeni evli insanlar için sıkıcı bir durum. Eşiniz ile konuşup çözüm bulun. Mesela ben yarın köfte patates yapacağım, annem uğraşmasın, canım x yemeğini çekti ben yapacağım gibi yavaş yavaş elinizi çekin.
Ama bence kalp kırmadan yapın.

Baştan altlı üstlü oturarak hata yapmışsınız zaten orası cepte. Ama acilen düzeltmeniz gereken şeyler var. Eve alışveriş yapmamak mesela. Hayatımda duyduğum en saçma şey. Neden evinize alışveriş yapmıyorsunuz. İnsanın kendi evinde canının istediği bişeyi yapması çok güzel bişey. Kavgaysa javga. Önce bu sorunu çözün acilen. Sonra sizde de yemek oldukça sofrayı ayırırsınız. Yalnızca istediğiniz zamanlarda inersiniz

Back
X