• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

illa ev yemegi mi yapmak zorundasiniz anlamadim, eger kayinvalideniz hijyen sorunu yoksa o yasta yemek yapiyor olmasi nimet, canima minnet der yer icer evime cikar uyurdum. yemek yapmak, bulasigi telasesi su an heves ettiginizi düsünüyorum birkac zaman sonra görev gibi mecburiyete dönüstügünde insan bikiyor ki bizim evde yemek hic mesele olmaz. Evliliginiz ve esiniz icin hevesiniz varsa atistirmalik yapin, salata tarzi seyler yapin, kayinailede yedikten sonra evde tv karsisinda atistirirsiniz.
Hijyen sorunu yok yaptıklarını da gerçekten çok güzel yapıyor ama sıkıntım o yapıyor diye bizim evimize hiçbir şey alınmaması. Salata yapacak kadar dahi. Ve o yaptığı için eve bir şey alınmadığını kendisine söylememe rağmen hala yapmaya devam ediyor. Annesi yapmasa aslında bizim evimize de bir şeyler alınmak zorunda kalacak. Tv karşısında bile atıştıramıyoruz, yedik zaten boşver yemeyelim şimdi bu saatte oluyor. Ben bir süre çalışıp okurken kendim yaşadığım için de yemek yapma temposuna alışığım uğraşmayı da seviyorum burda yazdığım her şeyi herkese söyledim ama çözüm yok. Tam taşıp patladığım noktada buraya ihtiyaç duydum 😣

Eşim ve ben de çalışan insanlarız. Ama memuriyet olduğu için saatlerimiz düzenli. Erken saatte evde oluyoruz, mesaimiz hiç olmuyor zaten. Hep aynı saatlerde ve aynı günlerde evdeyiz. Beraber gidip geliyoruz.

Eve neredeyse hiç pazar alışverişi yapmıyoruz, sebze vs hiç almıyoruz, nadiren ayda bir pazara gidersek gidiyoruz. Ben istiyorum ama eşim gereksiz buluyor. Sebebi annesinin alt katta oturuyor olması ve yemekleri hep onun yapmak istiyor ve yapıyor olması. Et türü şeyler kendi canı isterse alınıyor eve. Ben yemek yapmak istediğimde evde ne varsa onunla yap diyor yapınca da içinde et olmadığı için çoğu zaman sevmiyor, bunu bir daha yapma diyor. Çünkü annesi hep etli şeyler yapıyor.

Ben pazarlık yaptığımızda veya kasapa gittiğimizde o ürünlerle ev yemeği yapınca çok mutlu oluyorum, etli şeyler yaptığımda çok güzel olmuş falan diyor hoşuma gidiyor.

Kayınvalidem de siz uğraşmayın çalışan insanlarınız diyerekten yemekleri yapıyor.
Ayrıca annesinde yedikten sonra da çok acıkıyor ve evde yiyecek bir şey aranıyor. Tabiki de çoğu zaman atıştırmalık bir şey bile yok evde alınmadığı için. Ben yemek yaptığımda aranmıyor çünkü çeşit yapıyorum. Annesinde genelde sadece ana yemek oluyor. Benim için de çoğu zaman doyurucu olmuyor.

ben de bu durumdan nedense hiç mutlu olmuyorum aslında hazır yemek çok iyidir ama ben kendini çok yetersiz hissediyorum.
Nankör müyüm neyim anlamadım, o yemek yapıcam yapmayın uğraşmayın dedikçe benim moralim sıfır oluyor hemen yüzüm değişiyor ben neden mutlu olamıyorum. Yaşayan var mı, psikolojik açıklaması var mı? Sırf bu yemek konusunda o kadar mutsuz ve huzursuzum ki. Canımın çektiği şeyleri ve yemek İstediğim şeyleri yapmak isteyip de akşam orda olan yemekleri yemek zorunda kalmak da ayrı tabi.
Ben de kendi anneme 2 sokak ötede oturuyorum. 2 gün gelmezsek 3. Gün geliyoruz ama emrivaki yapmıyor annem asla. Benim ya da eşimin sevdiği yemek olursa arayıp bir planiniz var miydi bilmiyorum ama şu yemeği yaptım almak isterseniz alın evde baş başa yiyin ya da burda yiyin siz bilirsiniz diye seçenek olarak söylüyor, eşimle annem de iyi anlaştığı için annemlere gelip yiyoruz neredeyse her seferinde de. Ama bazen benim canım da eşimle evde oturmak istiyor o zaman eşime aldırıyorum yemeği ya da evde kendimiz birseyler yapıp yiyoruz.
Kayinvalidem yakin olsa ben ne yapardım diye düşünüyorum da sanırım önce eşimden ayrı olarak Kayinvalidemle konuşurdum. Yemeklerin çok güzel severek yiyoruz ama ben arada evde kendim de yapıp evliliğe düzene alışmak istiyorum başbaşa vakit geçirmek istiyorum, bu şekilde rahata çok alışıyoruz benim de yapmaya alışmam lazım vs kırmadan konuşabilirsiniz. Eşinize de bugün ben güzel Bi sofra kurcam baş başa olalım istiyorum diyin süslenin romantik sofra kurun yani biraz erkeklerin zaafinda da faydalanmak lazım 🤭 yeni evlisiniz hele de, çok öküz biri değilse buna dayanamaz 😊 akşamın akışı içinde de yine onunla da tatlı tatlı konusun annenin yemeklerini ben de seviyorum sagolsun uğraşıyor kolaylık bize de ama biz yeni evliyiz ben de Bi düzen kurmak seninle baş başa olmak istiyorum bazen diyin. Başta haftada 1-2 derken zamanla kendi icinize çekilmeye alıştırın. Birden bire tavır koymak ya da ters tepki göstermek sizi haksız gibi gösterebilir. Ki bence tepki gösterseniz de dibine kadar haklısınız ama eşiniz ve kayinvalideniz buna ters tepki gösterecek gibi hissettim anlattiklarinizdan ve bu yolu deneyin bence o yüzden de😅

Yani hazır yemek mis gibi
Ana yemek yanına pilav makarna salata filan yapabiliriz ama kocanız cimrinin teki yaa

Ne demek ne gerek var
Siz çalışıyorsanız kendiniz alın
Ben hiç dinlemez alırdım paşanın gönlünü mü bekleyecem
Beraber gidip geldiğimiz için onsuz kalmadığım için kendim gidip alma lüksüm hiç yok

Ben de kendi anneme 2 sokak ötede oturuyorum. 2 gün gelmezsek 3. Gün geliyoruz ama emrivaki yapmıyor annem asla. Benim ya da eşimin sevdiği yemek olursa arayıp bir planiniz var miydi bilmiyorum ama şu yemeği yaptım almak isterseniz alın evde baş başa yiyin ya da burda yiyin siz bilirsiniz diye seçenek olarak söylüyor, eşimle annem de iyi anlaştığı için annemlere gelip yiyoruz neredeyse her seferinde de. Ama bazen benim canım da eşimle evde oturmak istiyor o zaman eşime aldırıyorum yemeği ya da evde kendimiz birseyler yapıp yiyoruz.
Kayinvalidem yakin olsa ben ne yapardım diye düşünüyorum da sanırım önce eşimden ayrı olarak Kayinvalidemle konuşurdum. Yemeklerin çok güzel severek yiyoruz ama ben arada evde kendim de yapıp evliliğe düzene alışmak istiyorum başbaşa vakit geçirmek istiyorum, bu şekilde rahata çok alışıyoruz benim de yapmaya alışmam lazım vs kırmadan konuşabilirsiniz. Eşinize de bugün ben güzel Bi sofra kurcam baş başa olalım istiyorum diyin süslenin romantik sofra kurun yani biraz erkeklerin zaafinda da faydalanmak lazım 🤭 yeni evlisiniz hele de, çok öküz biri değilse buna dayanamaz 😊 akşamın akışı içinde de yine onunla da tatlı tatlı konusun annenin yemeklerini ben de seviyorum sagolsun uğraşıyor kolaylık bize de ama biz yeni evliyiz ben de Bi düzen kurmak seninle baş başa olmak istiyorum bazen diyin. Başta haftada 1-2 derken zamanla kendi icinize çekilmeye alıştırın. Birden bire tavır koymak ya da ters tepki göstermek sizi haksız gibi gösterebilir. Ki bence tepki gösterseniz de dibine kadar haklısınız ama eşiniz ve kayinvalideniz buna ters tepki gösterecek gibi hissettim anlattiklarinizdan ve bu yolu deneyin bence o yüzden de😅
Benimki balkona çıkıp yemeğe gelin diyor hahahah

+boşver uğraşma hazır yemek işte diyor. Sonra doymayıp gece bir şeyler aranıyor uğraştırıyor

Hijyen sorunu yok yaptıklarını da gerçekten çok güzel yapıyor ama sıkıntım o yapıyor diye bizim evimize hiçbir şey alınmaması. Salata yapacak kadar dahi. Ve o yaptığı için eve bir şey alınmadığını kendisine söylememe rağmen hala yapmaya devam ediyor. Annesi yapmasa aslında bizim evimize de bir şeyler alınmak zorunda kalacak. Tv karşısında bile atıştıramıyoruz, yedik zaten boşver yemeyelim şimdi bu saatte oluyor. Ben bir süre çalışıp okurken kendim yaşadığım için de yemek yapma temposuna alışığım uğraşmayı da seviyorum burda yazdığım her şeyi herkese söyledim ama çözüm yok. Tam taşıp patladığım noktada buraya ihtiyaç duydum 😣
Allah Allah kendiniz alıp yiyin.
Bunun da kararını eşiniz mi verecek?

Beraber gidip geldiğimiz için onsuz kalmadığım için kendim gidip alma lüksüm hiç yok
Şaka mısınız?
Markete uğrayacağım, pazara gideceğim diyeceksiniz.
İşten sonra evin yakınında bir yere gitmeniz için eşinizin iznine, onayına ihtiyacınız mı var?

Sizin sorununuz bana da ediniz gibi geldi. Gereksiz yok, soyle boyle demeyecek. Sen 1 isteyeveksin o 2 yapacsk.
Bir markete gidelim demek zor mu?
Ayrica su zamands gidemedem, bir suru uygulama var, eve cagiririm.
Oma da lafini ettirmem.
Ben boyle istiyorum derim
Bugun annende yemek istemiyorum vs . Bunlari acik ve net bir sekilde soyleyeceksiniz

Şaka mısınız?
Markete uğrayacağım, pazara gideceğim diyeceksiniz.
İşten sonra evin yakınında bir yere gitmeniz için eşinizin iznine, onayına ihtiyacınız mı var?
Aşırı baskın benim dediğim olacak BİR karakter çıktı. Eskiden markete gittiğimizde nişanlılık sevgililik döneminde istediğin ne varsa al derdi. Şimdi evlendik ve markete girdiğimizde bir şey almak istediğimde on kere düşünüp söylemek zorunda kalıyorum çünkü genelde hayır cevabını alıyorum. Bu yüzden çok kırıldım artık bir şey istediğimde söylemiyorum bile. Bir kere kahvaltılık bitmişti ve ne kaldıysa onu yeriz demişti ve hiçbir şey yoktu. Çok acınası bir durum

Bu anlattığınız şeyden daha kötü hatta korkunç bir şey var. Sizin ezikliğiniz ve kocanızın pintiliği. Silkelenip kendinize gelin. Çalışan, memur bir kadının bu kafada olması çok ilginç.

Sizin sorununuz bana da ediniz gibi geldi. Gereksiz yok, soyle boyle demeyecek. Sen 1 isteyeveksin o 2 yapacsk.
Bir markete gidelim demek zor mu?
Ayrica su zamands gidemedem, bir suru uygulama var, eve cagiririm.
Oma da lafini ettirmem.
Ben boyle istiyorum derim
Bugun annende yemek istemiyorum vs . Bunlari acik ve net bir sekilde soyleyeceksiniz
markete gidelim diyorum hep geçiştiriyor gidince almayınca da cabası. Annende yemek istemiyorum diyince de nankör ve kıymet bilmez oluyorum

Aşırı baskın benim dediğim olacak BİR karakter çıktı. Eskiden markete gittiğimizde nişanlılık sevgililik döneminde istediğin ne varsa al derdi. Şimdi evlendik ve markete girdiğimizde bir şey almak istediğimde on kere düşünüp söylemek zorunda kalıyorum çünkü genelde hayır cevabını alıyorum. Bu yüzden çok kırıldım artık bir şey istediğimde söylemiyorum bile. Bir kere kahvaltılık bitmişti ve ne kaldıysa onu yeriz demişti ve hiçbir şey yoktu. Çok acınası bir durum
Niye söylüyorsunuz ki alın koyun sepete. Gerek yok derse de canım istiyor alcam diyin. Maaş kartınızı eşinize vermek gibi bir hata yapmadınız umarım 🙄

Gerçekten çok üzücü.

Ekonomik şiddet bu oluyor galiba…

Ama bu hayat böyle devam etmez ki.

Yahu çalışıyorsunuz, maaş kartınız kartınız yok mu? O da eşinizde gibi bir izlenim aldım ama inşallah öyle değildir.
Eşinizden bir şey istemeyeceksiniz. Kendiniz gidip alacaksınız.
Bunu nasıl yedirip de marketten bile bir şey alamayacak hale geliyorsunuz?

markete gidelim diyorum hep geçiştiriyor gidince almayınca da cabası. Annende yemek istemiyorum diyince de nankör ve kıymet bilmez oluyorum
Ay siz yine annesinde yiyin. Hiç mi canınız börek, kek, salata, meze, atıştırmalık vs. çekmiyor. Malzemenizi alın yapın. Ne diye soruyorsunuz adama? Para gidecek diye sıçmaya korkan memur erkeklere alıştık da böyle bir kadın profili öfff. Konuyu bizi çıldırtmak için açmışsınızdır inşallah dkkdkd

Back
X