Aslinda niyetiniz cok iyi.
" ben ezildim, su su eksikti, aman gelinimiz telaslanmasin ben o dusunmeden dusunup aliyim yuku hafiflesin" demissiniz ve gidip almissiniz ne alinicaksa.
Ama ufaktan su an korktum gelinin tam olarak istediklerini almadiniz diye. Cunku neden? Cunku siz onceden dusunup aldiniz, oysa listeyi sonradan cikardi.
Varsayalimki pecete. Pecetin binbir turlu rengi ve sekli var. Bu sadece bir ornek. Gelin " ben begenmedim bunu" dese haksizmi? Hayir haksiz degil. Cunku neden? Istediklerini almadiniz. Begenmedigi seyler hakkindada bi hak talepte bulunamazsiniz yada bi sitemde.
Yukardaki ornek belki yasandi belki yasanicak.
Yasanmadiysa aklinizin ucuna yer edin bence.
Konuya gelirsek" suclu" diyemem. Cunku belki telasli, belki akli bambaska biyerde. Yada belki pel olgunlasmamis. Siz diyince aklim geldi. Bn 23 yasindayim ve akrabamizdan birisinin akrabasi öldugunde ben asla ' basin sagolsun" deme geregi duymadim. Cunku basimizdaki annem, o soyledi. Ve bende yaninda gittim ziyarete. Yada "hayirli yolculuklar ziyareti/ gecmis olsun ziyareti". Hic birini yapmam rutin olarak, denk gelirsevartik. Annem benim yerime gider.
Ama biliyorum ben evlendigimde her ölumde en azindan bi telefon acip " basiniz sagolsun ' demeliyim yoksa buyuk ayip eder. Boyle devam eder bu. Ama abim ve ablM evlenip gidince bunA cabuk alisamadilar, akil edmediler bas sagligi dilemeyi. Annem hep uyardi "sizde bi ev oldunuz, en azindan bi telefon acin" diye.
Demem oki belkide kiz bi birey olarak alismasi lazim bazi seylere. Bu zaman alabilir. Hemen gonul koymayin. Onlar daha toy.