Yeni nişanlandım ve annemin yorumları kafamı karıştırıp hoşuma gitmiyor

cikolatalipankek

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2020
235
149
Ben nişanlanalı 2 ay oldu ve annem olsun, anneannem olsun süreli negatif yorum yapıyorlar. Yok kayınvalidem çok az takı takmış, yok erkek tarafı bizler gibi değilmiş falan. Nişanlım benden farklı şehirlerde, ve 3 gün sonra yanıma gelicek, bende o gelmeden kayınvalideme hediye aldım nişanlımla göndermek için. Annem diyor ki "Sen ona hediye aldın ama kim bilir o sana ne gönderecek" bende dedim ki hediyenin büyüğü küçüğü olmaz, önemli olan düşüncesi, insanların elinde var ya da yok nereden bileceksin? Dedim, ben öyle dediğimde hemen kendini savunuyor "Yok ben öyle demedim de ben hiç bir zaman insanları aşağalamadım" falan filan. Kayınvalidem bohça getirmişti, içinde bana, yengeme, anneannem ve babaanneme falan hediyelikler. Onu bile yargıladılar, anneannem diyor ki bana koyduğu başörtü iyi kalite değildi, benim evdekiler daha kaliteli. Anneannem'de sürekli az takı taktıklarını dile getiriyor. Ben kayınvalidemi seviyorum bana karşı hiç bir zaman ters yanlış bir şeyi olmadı, aksine bana çok iyi davranıyor ve o da beni çok seviyor, çok tatlı dilli sürekli elimi tutar öper sarılır güzel kızım prensesim falan diyerek konuşur. Annem buna bile olumsuz yorum yapıyor, kadın bana çok yapmacık geliyor, davranışları bence yapmacık falan diyor. Artık tahammül edemiyorum annemin hep olumsuz düşüncelerine. Nişanlıma kendi ellerimle hediye yaptım ve içine Gül yaprakları koyacağım, diyor ki " Kız erkeğe Gül mü alırmış, erkeğin yapması gereken şeyi sen yapıyorsun" dedi. Bende ne alaka anne benim içimden öyle yapmak geldi öyle yapıyorum dedim.
Annemi çok seviyorum ve sonuna kadar her şeyine saygı duyuyorum ama bu konu hakkında annem mi abartıyor yoksa ben mi abartıyorum bilemedim bir türlü
 

damdan

Guru
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
24.176
52.075
bu nişanlı ile nerede tanıştığınız ne kadar zaman geçirdiğiniz önemli

yani aileniz maddiyat ile ölçüyor bazı şeyleri o onların değerlendirmeleri ama bana da o kv nin tavırları çok yapmacık geldi

kv ye hediye göndermek vs de bana çok geldi

eğer ailelerden uzak olacaksanız sıkıntı yok ama sizinkilere ya da onlara yakın olacaksan başın ağrır
 

HuMerTurk

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2020
5.861
11.634
Takıya mı veriyorlar seni hayırdr ? Ne bu takı aşkı ?
 


Vücut Kitle İndeksim (VKI) tavsiye edilen VKI değer aralığının üstünde.
Boyuma göre tavsiye edilen VKI aralığında olmam için ağırlığımın 47 Kg. ile 64 Kg. arasında olması gerekir.
Boyum : 160 cm. Başlangıç Kilom :83 Kg. Şimdiki Kilom :76 Kg.

bendemistim

bakın burası çokomelli.
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2013
658
470
Tabi ki aileniz abartıyor. Tam bir memnuniyetsizler kusura bakmayın. Aynı yorumlar kendilerine yapılsa ne kadar da üzülürler değil mi? Size düşkünlerse bu dönemlerde zaten oluyor böyle olaylar ama sizin aileniz fazla abartıyor durumu. Siz tepki göstermeye devam edin bence, aileniz bile olsa kimsenin böyle yorumlar yapmasına hakkı yok. Yarın öbür gün evlendiğinizde evinize de laf ederler. Maddi olarak nişanlınızın ailesinden daha mı iyi durumunuz o yüzden mi takıları beğenmiyorlar? Ki öyle olsa bile söylediklerini haklı çıkarmaz.
 

pin_eses

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2011
258
142
Bazı aileler nedense böyle. Her şeye söyleyecek bi lafları var. Herkesin hayatına burunlarını sokmaya çalışıyorlar. Bu durumun önüne geçmezsen bu böyle sürer gider. Tavrını net bir şekilde koymalısın ailene karşı. Bende de var aynı tip sülaleden. Zor...
 

minnie

artık gelsen diyorum!
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2010
8.117
7.354
Maddi konulardaki eleştirileri bi yana bırakıyorum bence onlar gereksiz .ama kaynananın prensesim falan demesi bana da aşırı geldi .annem ve anneannem ben nisanliyken ne soyledilerse hepsi cikti o siralar ben abarttiklarini dusunuyordum ama.durum bu tecrübeli gözlerden kaçmıyor bazı şeyler
 

cikolatalipankek

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2020
235
149
Tabi ki aileniz abartıyor. Tam bir memnuniyetsizler kusura bakmayın. Aynı yorumlar kendilerine yapılsa ne kadar da üzülürler değil mi? Size düşkünlerse bu dönemlerde zaten oluyor böyle olaylar ama sizin aileniz fazla abartıyor durumu. Siz tepki göstermeye devam edin bence, aileniz bile olsa kimsenin böyle yorumlar yapmasına hakkı yok. Yarın öbür gün evlendiğinizde evinize de laf ederler. Maddi olarak nişanlınızın ailesinden daha mı iyi durumunuz o yüzden mi takıları beğenmiyorlar? Ki öyle olsa bile söylediklerini haklı çıkarmaz.
Tepki gösteriyorum tabiki, hatta geçen dedim ki nişanlım geldiğinde şunu bunu getirmiş etmiş diye yorum yapmayın, getirirsede Allah razı olsun getirmezsede, insanların düşünmesi yeter, halden anlayın yargılamayın dedim. Ben böyle konuşuncada "çok diksin" oluyorum hiç bir şekilde yaranamıyorum. Maddi olarak evet biz biraz daha iyiyiz çünkü ailemin yurt dışından geliri var ama bu sebebtende böyle davranmaları bana hiç hoş gelmiyor. Kimse kimseden üstün değildir
 

cikolatalipankek

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2020
235
149
Bazı aileler nedense böyle. Her şeye söyleyecek bi lafları var. Herkesin hayatına burunlarını sokmaya çalışıyorlar. Bu durumun önüne geçmezsen bu böyle sürer gider. Tavrını net bir şekilde koymalısın ailene karşı. Bende de var aynı tip sülaleden. Zor...
Tavrımı koysamda anlamıyorlar, bu sefer ben çok dik laflı oluyorum, her şeye cevap veriyorum, onları savunuyor oluyorum.
 

gunces

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2020
2.346
12.621

Benimki de oyle de :))) esim beni basindan uyarmisti Allahtan ki cok yuz goz olmadim. Gayet seviyeli bir iliskimiz var :) sizin gibi beni cok seviyor diye dusunseydim muhtemelen suan benim arkamdan da atip tutuyor olurdu :) boyle olan insanlar bana hic samimi gelmiyor.
 

cikolatalipankek

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2020
235
149
Maddi konulardaki eleştirileri bi yana bırakıyorum bence onlar gereksiz .ama kaynananın prensesim falan demesi bana da aşırı geldi .annem ve anneannem ben nisanliyken ne soyledilerse hepsi cikti o siralar ben abarttiklarini dusunuyordum ama.durum bu tecrübeli gözlerden kaçmıyor bazı şeyler
Sizce neden kayınvalidemin davranışları yapmacık geliyor? Ailelerindeki gelinler bile kayınvalidemi çok severler, hep derler biz onu abla gibi görüyoruz falan diye, nişanlım bile hep diyor annem bana nasılsın diye sormaz kızım napıyor iyi mi diye sorar diyor. Bence kadının yapısı öyle
 

cikolatalipankek

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2020
235
149
Benimki de oyle de :))) esim beni basindan uyarmisti Allahtan ki cok yuz goz olmadim. Gayet seviyeli bir iliskimiz var :) sizin gibi beni cok seviyor diye dusunseydim muhtemelen suan benim arkamdan da atip tutuyor olurdu :) boyle olan insanlar bana hic samimi gelmiyor.
Nişanlımda bana der mesela ailemden şu böyle gözü açık şu böyle sinsi falan diye, halası mesela sevmiştim ve bunu onada söylemiştim, sen onun öyle olduğuna bakma o çok yalancı falan demişti, ama annesi konusunda hep der annem seni çok seviyor, annem benim halımı hatrımı sormaz hep bana seni sorar der. Nişanlım askerdeyken kayınvalideme olsun nişanlıma olsun hep çok destek oldum, kayınvalidem hep der o bana gelin gibi değil, evlat gibi der.