Yeni Şafak Bugünkü Manşetiyle Sosyal Medyanın Diline Düştü...

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Yeni Şafak Bugünkü Manşetiyle Sosyal Medyanın Diline Düştü...

haberde yer alan 1938 tarihli belgelerde 'hekim' yerine 'doktor', 'ecnebi' yerine 'yabancı' gibi kelimelerin kullanıldığı görülüyor.

Günümüz Türkçesiyle ve parti antetli kağıtlar ile yapılan "suikast" yazışmalarına gelen tepkilerden bazılarını sizler için derledik...

552240a592aabe2c275b65a5.jpg

552240bb92aabe2c275b65ab.jpg

Gelen tepkiler: http://onedio.com/haber/yeni-safak-in-bugunku-mansetine-sosyal-medyadan-tepkiler-484761

İnönü ailesinden Yeni Şafak'a sert cevap
CHP Parti Meclisi üyesi ve Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan'dan Yeni Şafak'ta yer alan "Atatürk'ü İnönü zehirledi" iddiasına "deli saçması" dedi.
Sitene Ekle
inonu-ailesinden-yeni-safak-a-sert-cevap-5493109.Jpeg

İsmet İnönü'nün torunu olan Bilgehan, "Büyük Atatürk ve İsmet İnönü ile ilgili iftiralar saçmalık düzeyindeydi, bu haberle birlikte 'deli saçması' haline geldi. Asıl bu haberleri yapanlar, Türk halkını zehirlemeye çalışıyorlar ama bu topraklarda Cumhuriyet’in kurucularına o kadar büyük bir sevgi var ki ne yapsalar olmuyor. İnönü Vakfı ve İnönü ailesi, hiçbir tarihi gerçeklikle bağdaşmayan bu haberle ilgili suç duyurusunda bulunarak yasal yollara başvuracaktır" dedi.

http://www.milliyet.com.tr/inonu-ailesinden-yeni-safak-a-sert-gundem-2039818/

Ya ondan sonra bana Yeni Şafak'ı, Sabah'ı referans göstermeyin denince ön yargılı muamelesi görüyoruz :)

Sözcü de provokatör bir gazetedir, manşeti çarpıcı atar ama içerikte aslında o kadar bir şey yoktur falan ama bunların yaptığı gibi uydurma belgelerle, aleni bir şekilde yalan haber yapmaz, iftira atmaz. En azından ben denk gelmedim.

fantazisi geniş gazete:KK47::KK53::KK70:

Kağıt israfı bir gazetenin yaptığı yalan bir haber daha..atamı ve silah arkadaşlarını mezarlarında rahat bırakın bari..atamın ölüsü bile yeter sizin gibilere..ne kadar,uğraşsanızda unutturamayacaksınız....atam nurlar içinde yat..

X