• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidoğan anneleri yardım

Benim bebeğim de çok gazlı. Ağlaması ıkınması fazlaydı. Doktorumuz emme arasında gaz çıkarın dedi. Beslenmesi bitince yine gazını çıkarıp 10 dakika yatırın sonra omzunuza alıp tekrar gaz çıkarın dedi. Bunu yaptığımızdan beri daha rahatladı. Böylede deneyebilirsiniz
Bugün böyle demeyeceğim inşallah faydası olur

Merhaba arkadaşlar yenidoğan annelerinin yardımına ihtiyacım var . Bebeğim 10 günlük ıkınarak kendini kasarak hep ağlıyor her beslenmeden sonra gazını çıkarıyorum altı temiz karnı tok . İlk üç gün gayet güzel uyuyordu sarılık riskine karşı zorla uyandırıyordum son dört gün kesinlikle huzursuz sürekli ayaklarını karnına çekerek ağlıyor gaz damlası kullanıyoruz ama bir fayda etmedi . Çaresizlikten artık o ağladıkça ben de ağlıyorum. Bana yardım edin çocuk doktoruna hemen götürmeli miyim deneyimlerinize ihtiyacım var
Gaz 10. Gününden itibaren başlar evet ve yapmanız gerekenler her beslenmeden sonra üstten gazını çıkarmak ve gün içerisinde yağ ile karnına ayaklarına gaz masajı yapın alttanda cıkarsın. Özellikle akşamları gaz birikmesi olur. Gece uykusuna geçmeden 2 saat önce banyo yaptırın banyodan sonra yine gaz masajı yapın. Sabah ve akşam olmak üzere 2 kez gaz masajı yapın ayaklarnı sıcak tutun. Bunlar dışında yapacağınız bir şey yok maalesef daha küçük zatrn 1 ay öncesine damla şurup önerilmiyor ki kolik derecesinde gazı varsa bunlarda işe yaramıyor maalesef gazı bu yöntemlerle %50 azaltabilirsiniz tamamen yok edemezsiniz. Kolik bebek annesi olarak söylüyorum bunları. 3 ay sonra azalıyor 4. Ayda tamamen bitiyor he birde gaz krizlerinde beyaz gürültü müziği açın çoğu zaman sakinleştiriyor

Üstten çıkardığı gaz yetmiyor , alttan da çıkarmaları gerekiyor çıkarıyor gibi geliyon bize ama aslında yetersiz kalıyor , gaz damlasını ben kullandım sonra çıkarıyor diye bıraktım bu seferde kabız oldu , iki aydır kabızlık çekiyoruz ve çözümü yok yani gitmediğim doktor denemediğim yöntem kalmadı , gaz damlasına dikkat et derim , masajla çıkarmaya çalış gerekirse arabayla gezdir
Sadece emen bebeklerrde kabızlık olmaz eğer oluyorsa probiyotik damla kullanmanız gerekiyor biogaia kullandınız mı acaba?

Back
X