Öncelikle hayırlı olsun güzel günler görsün bebeğinKızlar 2 gün önce doğum yaptım bebeğim durmadan meme istiyor veriyorum çokta doymuyor doktor mama başlattı önce emzirip sonra mama veriyorum kimi zaman yarım saat 15 dakikada bir bile emziriyorum bebeğim kucaktan indiği anda ağlıyor susmuyor doyuyo altını temizliyorum gazıda yok yinede uyumuyor ağlıyor hep doğumdan öncede uykusuzdum çocuk doğduğundan beri uyuyamıyorum çok psikolojim bozuldu Lohusa depresyonuna giricem diye korkuyorum ne yapmalıyım
Hayırlı olsun canım öncelikle. Ama hep böyle bu surecKızlar 2 gün önce doğum yaptım bebeğim durmadan meme istiyor veriyorum çokta doymuyor doktor mama başlattı önce emzirip sonra mama veriyorum kimi zaman yarım saat 15 dakikada bir bile emziriyorum bebeğim kucaktan indiği anda ağlıyor susmuyor doyuyo altını temizliyorum gazıda yok yinede uyumuyor ağlıyor hep doğumdan öncede uykusuzdum çocuk doğduğundan beri uyuyamıyorum çok psikolojim bozuldu Lohusa depresyonuna giricem diye korkuyorum ne yapmalıyım
Üşüyor olabilir mi ya da sıcaklama ihtimali.Kızlar 2 gün önce doğum yaptım bebeğim durmadan meme istiyor veriyorum çokta doymuyor doktor mama başlattı önce emzirip sonra mama veriyorum kimi zaman yarım saat 15 dakikada bir bile emziriyorum bebeğim kucaktan indiği anda ağlıyor susmuyor doyuyo altını temizliyorum gazıda yok yinede uyumuyor ağlıyor hep doğumdan öncede uykusuzdum çocuk doğduğundan beri uyuyamıyorum çok psikolojim bozuldu Lohusa depresyonuna giricem diye korkuyorum ne yapmalıyım
Sizin deyiminizle annelik hüznü yaşayan birine yazdıklarınızı hiç doğru bulmadım. En hassas olduğu dönem aynı şeyleri yaşamış hissetmiş biri olarak keşke onu rahatlatan içine su serpen şeyler yazmış olsaydınız. Sonuçta annelik yarıştırmıyoruz burada.Şimdi lohusa sendromu çok ağır birsey öyle giricem deyip girilmez bu bir.ilk 15 20 gün annelik hüznü denen birsey var her anne yaşıyor bunu sendrom demek için aylarca sürmesi gerekiyor
İkincisi susmuyor kelimesi hiçbir yenidogan ve bebek için hatta çocuk için kullanmadım hiç hoş bir kelime değil susmak,susturmak çok kötü bir kelime hep sakinlesmedi yada sakknlestiremedim demişimdir bebek ve çocuklar için lütfen bunu unutmayın.
Üçüncüsü yenidogan bebekler sadece seninle senin komun ve memeye sakinleşirler.ne bekliyordunuz sessizce saatlerce uyumasını mi ağlamadan durmasını mi çocuk yaparken bunları biliyor olmalıydın
Merhabalar sizi çok iyi anlıyorum. İlk günler ben de aynıydım ve bebeğim hiç susmuyordu. Hala susmuyor ama kısmen de olsa çözdüm artık ne için ağlıyor ne yapmalıyım. Kime anlatsam 3 ay böyle diyor. Uykusuzluktan artık düşünemiyorum bile. Cinnet geçirmemek için hergün kendimi rahatlatmaya çalışıyorumKızlar 2 gün önce doğum yaptım bebeğim durmadan meme istiyor veriyorum çokta doymuyor doktor mama başlattı önce emzirip sonra mama veriyorum kimi zaman yarım saat 15 dakikada bir bile emziriyorum bebeğim kucaktan indiği anda ağlıyor susmuyor doyuyo altını temizliyorum gazıda yok yinede uyumuyor ağlıyor hep doğumdan öncede uykusuzdum çocuk doğduğundan beri uyuyamıyorum çok psikolojim bozuldu Lohusa depresyonuna giricem diye korkuyorum ne yapmalıyım
Katılıyorum. Kadın üzgün ve ne yapacağını bilmiyor destek arıyor. Muhtemelen ilk bebeği. Bana bu sekilde konuşulsa çok üzülürdümSizin deyiminizle annelik hüznü yaşayan birine yazdıklarınızı hiç doğru bulmadım. En hassas olduğu dönem aynı şeyleri yaşamış hissetmiş biri olarak keşke onu rahatlatan içine su serpen şeyler yazmış olsaydınız. Sonuçta annelik yarıştırmıyoruz burada.
Kesinlikle ben bile üzüldüm yani. Çünkü o süreçleri yaşadım. İnsan birden neye uğradığını şaşıyor eve geliyorsun susturamadığın bir bebek. İnanın şuan dışarı çıkıyorum ya yolda gördüğüm insanlara bakıp iç çekiyorum diyorum onlar ne güzel gece deliksiz uyuyordur. Bambaşka bir psikoloji bu. Allah tüm annelerin yardımcısı olsun.Katılıyorum. Kadın üzgün ve ne yapacağını bilmiyor destek arıyor. Muhtemelen ilk bebeği. Bana bu sekilde konuşulsa çok üzülürdüm
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Yanımda beşikte yatıyor zaten ama bıraktığım gibi durmuyor bazen uyuyor ama zoraki meme almadan uyumuyor genelde yeni beslemiş olsam bile. Pes etmemeye çalışıyorum ama 3 saatlik uykuyla durunca insan çok yıpranıyor maalesef 2 günde bu kadar yorulacağımı düşünmemiştimÖncelikle hayırlı olsun güzel günler görsün bebeğinbenim kızım da öyleydi 50 gün olana kadar bu şekilde devam etti. 15-20 gün arası rahatlama yaşayanlar da var. Sana çok ihtiyacı var şu anda korkuyor bile olabilir her bıraktığında. Sling kullandım ben çok faydasını gördüm tavsiye ederim. Geceleri de hemen yanında anne yanı bir beşikte uyutursan her anladığında sen de yorulmadan alırsın emzirirsin. Emzirmeyi hiç bırakma pes etme asla benim de ilk çocuğum ve çok zorlandım ilk zamanlar hala da çok zorlandığım anlar oluyor ama sağlıklı olsunlar yeter inan bana. İnşallah sen de bir an önce toparlanırsın. Bol bol masaj yap gazı olmaz zaten şu an ama tenine temas etmiş olursun. Gaz en erken 15 günlükken başlar bebek açsa ağlar ilk günler iyice emzir yetmezse mutlaka mama ver aç kalmasın
Mama yesede tekrar emzirmeden uyumuyor bazen emzirsem bile uyumuyor huysuzlanıyorMamadan sonra uyuyor mu
Teşekkür ederim canımHayırlı olsun canım öncelikle. Ama hep böyle bu surecbiz instamomlardan ne gorduysek öyle olur sandık ama değilmiş. Biraz sabır biraz yardım. Hepsi bitip geçecek.
Allah kolaylık versin , sağlıcakla büyüsün inşallah , benim çocuğum da böyleydi , emzik vermeyi denedin mi ? Ağzı boş kalsın istemiyordur belkiMama yesede tekrar emzirmeden uyumuyor bazen emzirsem bile uyumuyor huysuzlanıyor
Çok büyük ihtimalle doymuyor. Daha 2 günlük gaz olmaz zaten. Siz mamayı arttırın benim kızımda çok ağlamıştı doktor doymuyor ondan dedi gerçekten de normalden fazla kilo vermişti. Sarın yarım kundak yapın kokunuzla uyur ben kucağımda uyutuyordum çok tehlikeli ama başka türlü uyuyamıyorduk. İlk zamanlar böyle hissetmeniz çok normal ama geçecek. 3 günlükken ilk çocuk doktoru kontrolü oluyor ona götürün bakalım kaç kilo olmuş almış mı vermiş mi durumu nasıl baksın doktor.Kızlar 2 gün önce doğum yaptım bebeğim durmadan meme istiyor veriyorum çokta doymuyor doktor mama başlattı önce emzirip sonra mama veriyorum kimi zaman yarım saat 15 dakikada bir bile emziriyorum bebeğim kucaktan indiği anda ağlıyor susmuyor doyuyo altını temizliyorum gazıda yok yinede uyumuyor ağlıyor hep doğumdan öncede uykusuzdum çocuk doğduğundan beri uyuyamıyorum çok psikolojim bozuldu Lohusa depresyonuna giricem diye korkuyorum ne yapmalıyım
Saatlerce uyanmamasını yada ağlamamasını beklemedim hanımefendi günlük 3 saatlik uykuyla duruyorum bebeğim hiç uyumadığı için öyle yazdım. Kınamayın bence kınadığınızı yaşarsınızŞimdi lohusa sendromu çok ağır birsey öyle giricem deyip girilmez bu bir.ilk 15 20 gün annelik hüznü denen birsey var her anne yaşıyor bunu sendrom demek için aylarca sürmesi gerekiyor
İkincisi susmuyor kelimesi hiçbir yenidogan ve bebek için hatta çocuk için kullanmadım hiç hoş bir kelime değil susmak,susturmak çok kötü bir kelime hep sakinlesmedi yada sakknlestiremedim demişimdir bebek ve çocuklar için lütfen bunu unutmayın.
Üçüncüsü yenidogan bebekler sadece seninle senin komun ve memeye sakinleşirler.ne bekliyordunuz sessizce saatlerce uyumasını mi ağlamadan durmasını mi çocuk yaparken bunları biliyor olmalıydın
Üşümüyor yada terlemiyor kontrol ediyorum sürekli. Hastanede de çok gazlı bir bebek falan diyorlardı ona istinaden söyledim gazı tam bilmiyorum tabi ilk bebeğim. Memede sakinleşiyor ama beşiğe koymaya çalıştığımda uyanıp ağlıyor genelde. Uyuması için çok yorulması gerekiyorÜşüyor olabilir mi ya da sıcaklama ihtimali.
Gaz ilk günlerde pek olmaz. 1 hafta 10 günden sonra başlıyor genelde. Ya tam doymuyor bilemiyorum. Genelde açlıktan be üşümekten ağlar ilk günler.
Memede sakinleşiyor mu peki ?
Çok teşekkür ederim desteğiniz içinSizin deyiminizle annelik hüznü yaşayan birine yazdıklarınızı hiç doğru bulmadım. En hassas olduğu dönem aynı şeyleri yaşamış hissetmiş biri olarak keşke onu rahatlatan içine su serpen şeyler yazmış olsaydınız. Sonuçta annelik yarıştırmıyoruz burada.
Ne kınaması hanimefendi ben hayatta kimseyi kınamam.yukarida biri inatla susmuyor yazmış hala bu kelimeyi kullananlara cevap dahi yazmam o derece hayırlı forumlar sizeSaatlerce uyanmamasını yada ağlamamasını beklemedim hanımefendi günlük 3 saatlik uykuyla duruyorum bebeğim hiç uyumadığı için öyle yazdım. Kınamayın bence kınadığınızı yaşarsınız
Merhaba umarım bu zor zamanları bir an önce atlatırız hepimiz. Çok zor bir süreç. Tüm annelerin Allah yardımcısı olsunMerhabalar sizi çok iyi anlıyorum. İlk günler ben de aynıydım ve bebeğim hiç susmuyordu. Hala susmuyor ama kısmen de olsa çözdüm artık ne için ağlıyor ne yapmalıyım. Kime anlatsam 3 ay böyle diyor. Uykusuzluktan artık düşünemiyorum bile. Cinnet geçirmemek için hergün kendimi rahatlatmaya çalışıyorumyani bir önerim yok fakat yalnız olmadığınızı bilin diye yazıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?