• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidoğan sarılık kaç günde geçiyor

asdasdws

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2024
1.553
993
38
29
Merhaba herkese i bebeğim dolu 15 gün oldu. Üçüncü gün sarılık başladı gözlerinin beyazı sarıya döndü cildi sarılaştı. 15. gündeyiz biraz azaldı gözlerindeki beyazı. Cildi de düzeldi çok şükür biraz. Fakat bu tamamen ne zaman geçer? Önerileriniz varsa açığım. 1 saatte 1 ya da 2 saatte 1 emziriyorum. bazen 10 dakika bazen yarım saat bazen de 1 saat emdiği oluyor.

Zamanında doğmuş bebeklerde 15 gün içerisinde hemen hemen tamamen geçer, uzamış sarılık olmuşsa bebek altta yatan nedenlere bakmak lazım.

Detaylı yapılan tetkik sonuçlarında herhangi bir şey çıkmazsa anne üstü sarılığı deriz ve geçmesi 2 ayı bulur.

Bilirubin değerleri 3-4 olduğunda bile gözler sarı olabilir. Yenidoğanda buna takılmaya gerek yok. Ancak doktor kontrollerini aksatmayın.

Zamanında doğmuş bebeklerde 15 gün içerisinde hemen hemen tamamen geçer, uzamış sarılık olmuşsa bebek altta yatan nedenlere bakmak lazım.

Detaylı yapılan tetkik sonuçlarında herhangi bir şey çıkmazsa anne üstü sarılığı deriz ve geçmesi 2 ayı bulur.

Bilirubin değerleri 3-4 olduğunda bile gözler sarı olabilir. Yenidoğanda buna takılmaya gerek yok. Ancak doktor kontrollerini aksatmayın.
Erken doğdu bebeğim 36+4 te.
Cildi baya geçti ama gözlerinde hala biraz duruyor. 15 gündür geçmesi mi gerekiyordu ya doktor böyle bir şey söylemedi üzüldüm şimdi:(

Erken doğdu bebeğim 36+4 te.
Cildi baya geçti ama gözlerinde hala biraz duruyor. 15 gündür geçmesi mi gerekiyordu ya doktor böyle bir şey söylemedi üzüldüm şimdi:(
Erken doğduysa 21 güne kadar beklenebilir
Bazı bebeklerde sebepsiz yere uzayabiliyor can sıkacak hiçbir şey yok 🌸🌸

Yavaş yavaş geçiyor bizim 40 günde ancak rengi düzelmişti bol bol emzir annesi.
Sizinkide mi erken doğdu? Emzirme sıklığımı okudunuz mu yukarıda? Az mı ? Daha mı zorlamaliyim bebişi emmesi için?

Sizinkide mi erken doğdu? Emzirme sıklığımı okudunuz mu yukarıda? Az mı ? Daha mı zorlamaliyim bebişi emmesi için?
37+5'te doğdu AB uyuşmazlığı nedeniyle oldu benim bebeğim memeye çok düşkündü 2 saat duramıyordu yarım saatte ya da saat başı emziriyordum stres yapmayın iyi emziriyorsunuz şimdi okudum aynen devam. Geçmiş olsun

Merhaba herkese i bebeğim dolu 15 gün oldu. Üçüncü gün sarılık başladı gözlerinin beyazı sarıya döndü cildi sarılaştı. 15. gündeyiz biraz azaldı gözlerindeki beyazı. Cildi de düzeldi çok şükür biraz. Fakat bu tamamen ne zaman geçer? Önerileriniz varsa açığım. 1 saatte 1 ya da 2 saatte 1 emziriyorum. bazen 10 dakika bazen yarım saat bazen de 1 saat emdiği oluyor.
Benim 3 çocuğum var biri sarılık olmadı iki bebeğimde sarılık tam olarak 40. Günden sonra geçti fakat yigenim 3 ay sürmüştü anne sütü sarılığı denmişti ozaman.

benim bebeğimde 35 haftalık doğdu şuan 19 günlük çok şükür sarılık olmadı hem emiyor hem mama içiyor sütüm az olduğu için sizce bundan sonra sarılık olmaz dimi

benim bebeğimde 35 haftalık doğdu şuan 19 günlük çok şükür sarılık olmadı hem emiyor hem mama içiyor sütüm az olduğu için sizce bundan sonra sarılık olmaz dimi
Verme süreleriniz nasıl kaç saatte bir?

Bebeğim 2 aylık son 10 gündür falan geçti diyebilirim. 14. Günde bilirubin bakıldı 12 çıkmıştı doktor yatışa gerek duymadı. Uzamış anne sütü sarılığı oldu ama herhangi bir sorun olmadı. Gözlerinin içi hep sarıydı yavaş yavaş azaldı.

Back
X