Yepyeni bir hayat

WanttobeGeek1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2015
1.652
1.890
44
Selamlar site ahalisi

Size önce geçmişim hakkında şöyle kısaca bir bilgi vereyim.Aileden(baba) problemli büyüdüm.Sorunlu bir ergenlik ve çocukluk geçirdim.Kendimi diğer insanlardan izole ettim.Oldukça beğenilen biri olmama rağmen erkeklerdende..(terapide büyük bir bağlanma sorunum olduğu ortaya çıktı)Sonra annemle babam ayrıldı da rahat ettim ama tabi çok geçti 24-25 yaşına gelmiştim.

Hayatım boyunca çok çabuk öğrenen,unutmayan ancak çalışmaya direnci olan bir insandım.Çocukken böyle değildim hep çok başarılı olmama rağmen ailemin ilgisini çekemediğim için sanırım ya boşverdim ya da bu türlü ilgi çekmeye çalıştım.Buna rağmen en yüksek puanlı bölümlerden birine (özelde) girdim.Ama asla severek okumadım.Hep depresiftim bla bla bla..

Sonra okuldan bir şekilde ite kaka mezun oldum ve hayatımn aşkıyla tanıştım.Gördüğümüz an daha konuşmadan çarpıldık birbirimize.4 yıllık bir ilişkiden sonra şuan yurtdışına onun doğduğu ülkeye, istediğim bölümü okuyup hayatımı baştan kurmaya geldim.Bunun hayalini tam 1,5 yıl kurduk(beraber yaşamanın)..onun çocukları var 2 tane.. Ben çocuk yapmayı henüz hiç düşünmememe ve çok fazla çocuk sevmeme rağmen onunkileri çok seviyorum.Tabi onlarda beni..anneleriyle yaşıyorlar!

Neyse velhasılkelam ; 4 yıllık ilişki buraya gelince 4 haftada bitti.Adam bambaşka biri oldu.Normalde çok rahat çekip giderim aşkımdan ölsemde, o bunu çok iyi bilir.Ama aynı evde yaşarken yabancı bir ülkede nereye gideyim? İlişkimizde 4 yıl boyunca hep o ılımlı tarafken bu sefer ben öyle olmaya başladım ama hiç mizacımda yoktur,baskın bir karakterim.Ben ılımlı olup,kendi sınırlarımı aştıkça; o da benim sınırlarımı aşmaya başladı!!!Düzgün ve avrupa kültürü aldığı için oldukça medeni bir insandır dolayısıyla aklınıza küfür,dayak,hakaret gibi şeyler gelmesin..

Ve sonuç ; ayrıldık..Ben yeni bir eve çıktım.2 tane yabancı ev arkadaşım var.Ama hala görüşmeye devam ediyoruz bir türlü kopamadık.Kendisi ömrüm boyunca arkadaşım kalabilcek bir insan ancak şuanda herşey tazeyken ve hala duygularım varken değil..ve onunda hala güçlü duyguları var..Ama anlaşamıyoruz birbirimize göre değiliz.Birbirimizi olduğumuz gibi kabul edemiyoruz.Ve ikimizinde bişeyleri tek başına başarması gerekiyor.Mesela ben hiç hayatımda birşeyi devam ettiremedim(düzenli kursa gitmek dil öğrenmek bla bla) şimdi dil kursuna düzenli gidiyorum(hemen hemen:)) birçoğunuz için çok basit birşey ama benim gibi biri için bu bir başarı..hayatımda hiç çalışmadım biraz di
L öğrendikten sonra çalışmayı düşünüyorum.O da çalışmıyor,depresif falan aşması gereken sorunları var benleyken aşamıyor.

Kendimi artık çok yalnız hissediyorum.Oldukça zor bir dil öğreniyorum.29 yaşındayım nasıl çalışmam gerektiğini bilmiyorum.öyle oturup günde 4-5 saat çalışamam en azından ilk başta..belki önerileriniz vardır? Onunla iletişimi koparmak ve unutmak konusunda nasıl davranmalıyım(burda henüz hiç arkadaşım yok)Daha doğrusu bu ilişki konusunda nasıl davranmalıyım?Ne bileyim kendimi yalnız hissediyorum,yepyeni bir ülke,yeni bir dil,yeni baştan bir hayat 29 yaşından sonra..yazın bişeyler :)

Dipnot: yazıyı uzun bulacak kadar okuma özürlü insanların fikirleri zaten benim için önemsiz olduğu için pas geçebilirler :) zira ben ufku açık insanlardan birşeyler duymak istiyorum..

Son düzenleme:
Profilinize göre 34 , konunuza göre 29 yaşındasınız. Derdini anlatmak için bu denli uzun yazabilen bir insan doğum tarihini yanlış yazmamıştır diye düşünerek 34 yaşında olduğunuzu varsayıyorum.

Öncelikle bundan sonraki hayatınızı Almanya da sürdürmeye kararlı mısınız ? Gerçekten orada yaşamaya ve kendinize sıfırdan bir hayat kurmaya kararlı mısınız ?

Aldığınız eğitimle , iş bulma imkanınız nedir ? Diploma denkliğiniz var mı ?

Bence kendinize olan ozelestiriniz de gayet basarilisiniz. Bunu çoğumuz yapamıyoruz.
Ayrıca bu kadar isteksizken okulu bitirebilirmek de başarı bana göre.
İlgi alanlarinizi kesfetmeye calissaniz o yöne yogunluk verseniz ...

Yanlış bilgileri girme olasılığım aklınıza gelmemiş sanırım :) uzun yazmak değil kendini iyi ifade edebilmek diyecektiniz heralde :) sizin deyiminizle bu kadar yazı içinde profilimdeki yaşa mı takıldınız?

Burda aldığım eğitim doğrultusunda iş bulma şansım çok yüksek ancak mezun olalı epey oldu,bu dalda hiç kendimi geliştirmedim ve güncellemedim açıkçası çalışmayı da hiç düşünmedim 3. Sınıftan beri..Ben kendi alanımda iş bulmayı düşünmüyorum

Bence kendinize olan ozelestiriniz de gayet basarilisiniz. Bunu çoğumuz yapamıyoruz.
Ayrıca bu kadar isteksizken okulu bitirebilirmek de başarı bana göre.
İlgi alanlarinizi kesfetmeye calissaniz o yöne yogunluk verseniz ...

Çok teşekkür ederim.Psikolog da aynı şeyi söylemişti..Okulu zor bela bitirdim, 1 sene uzattım ..
İnanın hayatım boyunca o kadar depresif ve hayattan keyif almayan bir insandım ki ilgi duyduğum herşeyi yarıda bıraktım(dans,müzik,spor vs) ama haklısınız platese yazılmayı düşünüyorum hatta dansada yazılabilirim ama hocalar ingilizce biliyomudur emin değilim :KK43:

Profilinize göre 34 , konunuza göre 29 yaşındasınız. Derdini anlatmak için bu denli uzun yazabilen bir insan doğum tarihini yanlış yazmamıştır diye düşünerek 34 yaşında olduğunuzu varsayıyorum.

Öncelikle bundan sonraki hayatınızı Almanya da sürdürmeye kararlı mısınız ? Gerçekten orada yaşamaya ve kendinize sıfırdan bir hayat kurmaya kararlı mısınız ?

Aldığınız eğitimle , iş bulma imkanınız nedir ? Diploma denkliğiniz var mı ?

Ha buarada pardon 1 sorunuzu es geçmişim.Burda yaşamaya ve hayat kurmaya %100 kararlıyım.çünkü zaten türkiyede bir hayatım yoktu ki..son 4-5 senede ailece kötü şeyler yaşadık,tüm çevremden kopardım kendimi.

Ve burda bu bölümü okumak benim hayalim.çektiğim tüm zorluğa rağmen hergün şükrediyorum

hiçbirşey için geç değil. mesleğinde başlayıp kısa sürede kendini geliştirmen senin elinde. çalışmaya başladığında dil öğrenimi olsun, sosyal hayatın olsun hepsi daha hızlı gelişecektir.

Bölümünüz neydi okulda...
Ben sizde özgür bir ruh sezdim...dil eğitimine odaklanip (ama iyice geliştirin tamamen bu işe verin kendinizi) ucuş sektörü, turizm, rehberlik vb. Gibi işlerde başarılı olacaginizi düşündüm tamamen tahmini olarak.

hiçbirşey için geç değil. mesleğinde başlayıp kısa sürede kendini geliştirmen senin elinde. çalışmaya başladığında dil öğrenimi olsun, sosyal hayatın olsun hepsi daha hızlı gelişecektir.

Evet bende hiçbirşey için geç olmadığını düşünenlerdenim.özellikle burda istediğim bölüm genelde yaşı ilerlemiş insanların 2.üniversite olarak tercih ettikleri bir bölüm..evet herşey dile bağlı..özellikle kolaya kaçıp ingilizce konuşmayı durdurmam lazım :KK43:

Ayrıca yeni bir hayat kurabilecek kadar da sanslisiniz...Bazı bağlar cogumuza bu şansı vermiyor. Her istediğinizi yapabilirsiniz..

Bölümünüz neydi okulda...
Ben sizde özgür bir ruh sezdim...dil eğitimine odaklanip (ama iyice geliştirin tamamen bu işe verin kendinizi) ucuş sektörü, turizm, rehberlik vb. Gibi işlerde başarılı olacaginizi düşündüm tamamen tahmini olarak.

Mühendislik..

Ben ingilizceyi dizilerden,filmlerden öğrendin sayılır.Bir dil nasıl öğrenilir..Daha doğrusu çalışma metodları nelerdir bilmiyorum?

hangi bölüm bitirdin ve orada ne okumak istiyorsun merak ettim. çalışmıyorsun oda çalışmıyormuş nasıl geçindiniz bu zamana kadar? hiç mi çalışmadınız? aynı eve girmeden tanıyamıyor çiftler birbirlerini.

Ülkemi sevmiyorum hele insanlarını hiç sevmiyorum :) ülkenin hali ortada..anneme bugün kalabalık yerlere gitmemesini söyledim..Allah yardımcınız olsun

Ya aslında yanlış oldu ..ülkeyi seviyorum içindekileri ve kültürü(!) sevmiyorum
amin de ben çok mutluyum ülkemde,avrupayıda gezdım,neyse sen mutlu ol orda,çok güzel anlatmışın durumunu,hayat bende dil konusunda ınanılmaz kötüyüm,bu konuda asla cesaret etmezdım,yanı bız türkler bıraz dıl öğrenme konusunda zyaıfız,gekin ve damat gelenler öğrenır türklere,farkındaysan

Mühendislik..

Ben ingilizceyi dizilerden,filmlerden öğrendin sayılır.Bir dil nasıl öğrenilir..Daha doğrusu çalışma metodları nelerdir bilmiyorum?
Asıl meziyet zaten filmlerden dizilerden öğrenmek. Size yazılı grammar ing. Lazım değil. Amerikan ing. Konuşuyor artık çoğunluk. Broken ing.
İngilizcenin üzerine eğilin...kelimeler en önemli konu.
Almanyadasiniz sanırım. Ben almancayi da ing.ye benzetiyorum zaten aynı dil ailesi. Bu iki dile hakim olun.bence ilk işiniz bu olsun.buradan baslayin yani.
Kurslar...eğitimler. ..Bir de cafe tarzı işlek yerlerde çalışırsanız bu iş tamamdır bence.
Çok zamanınızı alacagini sanmıyorum.

amin de ben çok mutluyum ülkemde,avrupayıda gezdım,neyse sen mutlu ol orda,çok güzel anlatmışın durumunu,hayat bende dil konusunda ınanılmaz kötüyüm,bu konuda asla cesaret etmezdım,yanı bız türkler bıraz dıl öğrenme konusunda zyaıfız,gekin ve damat gelenler öğrenır türklere,farkındaysan

Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler ancak bir de çocuğunun babası,evladı olanlara sormak lazım mutlular mı diye? Eminim bir zamanlar onlar da mutlulardı..Allah sizi ve sevdiklerinizi hertürlü kötülükten korusun..ortadoğu kültüründe yetişmiş ve bunu kabullenmiş biri zaten avrupa kültürünü benimseyemez ama ben hiçbirzaman kendimi o kültüre ait hissetmemiştim o sebeple burda mutluyum..

Biz her konuda olduğu gibi dilde de zayıfız ama şu da var önceden çok kızıyodum bu cahil direnişe,şimdiyse görüyorumki burdaki insanlar ancak karınlarını doyurma derdine düşmüşler..bütün pis işleri onlar yapıyor.Daha bugün yolda bir işçi gördüm ne yalan söleyeyim içim sızlıyor burda türklerin durumuna

Asıl meziyet zaten filmlerden dizilerden öğrenmek. Size yazılı grammar ing. Lazım değil. Amerikan ing. Konuşuyor artık çoğunluk. Broken ing.
İngilizcenin üzerine eğilin...kelimeler en önemli konu.
Almanyadasiniz sanırım. Ben almancayi da ing.ye benzetiyorum zaten aynı dil ailesi. Bu iki dile hakim olun.bence ilk işiniz bu olsun.buradan baslayin yani.
Kurslar...eğitimler. ..Bir de cafe tarzı işlek yerlerde çalışırsanız bu iş tamamdır bence.
Çok zamanınızı alacagini sanmıyorum.

Aynı aileye mensuplar ama ne yazik ki grammer olarak çok farklılar.Sadece bazı kelimeler benziyor.türkçe de japoncayla,koreceyle aynı ailede :) grammer olarak dünyanın en zor dillerinden biri ve tabi acaip zengin bir dil..tüm kelimeler birbirine benziyor falan..kısacası çalışmadan(ders) üniversite seviyesinde asla öğrenilecek bir dil değil..ilk der hocamız 2 yıl demişti.Bu dili öğrenmek 2 yıl ama ben 1 yılda öğrenmek istiyorum..

Yanlış bilgileri girme olasılığım aklınıza gelmemiş sanırım :) uzun yazmak değil kendini iyi ifade edebilmek diyecektiniz heralde :) sizin deyiminizle bu kadar yazı içinde profilimdeki yaşa mı takıldınız?

Burda aldığım eğitim doğrultusunda iş bulma şansım çok yüksek ancak mezun olalı epey oldu,bu dalda hiç kendimi geliştirmedim ve güncellemedim açıkçası çalışmayı da hiç düşünmedim 3. Sınıftan beri..Ben kendi alanımda iş bulmayı düşünmüyorum

Daha önce iş tecrübesi olmamış ve kendine farklı bir ülkede sıfırdan hayat kurmayı gerçekten isteyen bir insanın kaç yaşında olduğu verilecek tavsiyeleri de etkileyeceği için önemlidir.

Daha önce iş tecrübesi olmamış ve kendine farklı bir ülkede sıfırdan hayat kurmayı gerçekten isteyen bir insanın kaç yaşında olduğu verilecek tavsiyeleri de etkileyeceği için önemlidir.

Lütfen fikir sahibi olamadığınız konularda sadece var olmak adına konuyu sabote etmeyin özellikle dipnot geçmiştim halbuki..yanlış veriler girdim bilerek isteyerek eee napıcaksınız ceza mı vericeksiniz? Hadi kaynanam konuları size daha uygun

X