yine iş yeri :(

mimosa11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2014
1.804
1.013
arkadaşlar konu açmayım dedim ama yapamadım.
iş yerimizde bir odada 10 kişiyiz.
her görüşten insan var aramızda.
ama şu son bir haftadır odaya bayan bir müdür geldi ve o geldiğinden beri odada sürekli dini ve siyasi içerikli konuşmalar açılıyor.
hiç hoşlanmadığım şeyler bunlar.
konu özellikle dine getiriliyor gibi.
eskiden beri aynı odada olduğumuz ve bu bayan müdürle aynı görüşte olan arkadaşımız sanki ortaya sürekli laf atıyor.
bazen duymazdan geliyorum ama bazen de dayanamıyorum.
çok sıkılmaya başladım, daraldım resmen ya ben napcam bu insanların arasında.
benim görüşümde olanlarsa pasif insanlar pek cevap veremiyolar, yada onaylayıp geçiyolar.
bigün çok gerilecez ondan korkuyorum.

zaten o kadar sacma ki siyasi gorusun, hayat gorusunun is yerlerinde okullarda, orada burada mesele yapilmasi.
insan iliskilerini zayiflatmaktan baska hic bir halta yaramiyor.
bana gore siyasi fikir tartismaya acik degildir. herkesin gorusu kendisine aittir ve degismez, degistirilmez. o zaman niye konusulur? ?

Yani yapacak birşey yok sohbete dahil olmamaktan başka. Yada size fikriniz fapan sorulursa ben bu tarz konuların toplum icinde konusulmasindan yana heleki is yerinde konuşulması taraftarı değilim aslında diyip geçiştirin.

zaten o kadar sacma ki siyasi gorusun, hayat gorusunun is yerlerinde okullarda, orada burada mesele yapilmasi.
insan iliskilerini zayiflatmaktan baska hic bir halta yaramiyor.
bana gore siyasi fikir tartismaya acik degildir. herkesin gorusu kendisine aittir ve degismez, degistirilmez. o zaman niye konusulur? ?

o kadar güzel yazmışsınki...
gerçekten öyle çok soğudum herkesten.
artık bu konuları açtıkları zaman odadan çıkıp gidecem.
bir de iş ahlakı diye bişey var herkes unutmuş bunu.

Yani yapacak birşey yok sohbete dahil olmamaktan başka. Yada size fikriniz fapan sorulursa ben bu tarz konuların toplum icinde konusulmasindan yana heleki is yerinde konuşulması taraftarı değilim aslında diyip geçiştirin.
evet zaten mümkün olduğu kadar konuşmuyorum ama bazen zorla konunun içine çekiliyorum.

Eğer damarınıza basma niyetindelerse gerilmemek için duymazlıktan gelin. Elbette ki farklı görüşler tartışılabilir bunu bir zenginlik olarak görmek gerek ama bu tartışma laf atmaya, karşıt görüşü küçümsemeye, kendi görüşünü de dayatmaya çalışanlarla yapılamaz.

Ortamı gerecek herhangi bir tepki verme bence. Malzemeyi yaratanlar onlar ama senin elinde patlamış olur.
Çok daralırsan herslenmeden sakince "ya konsantre olamıyorum, bunları molada tartışsanız" gibi bişey söyle sadece. Bi de hafiften horoz gibi kabar, konsantre olmak deyince akan seller durur iş yerlerinde.

Son düzenleme:
Eğer damarınıza basma niyetindelerse gerilmemek için duymazlıktan gelin. Elbette ki farklı görüşler tartışılabilir bunu bir zenginlik olarak görmek gerek ama bu tartışma laf atmaya, karşıt görüşü küçümsemeye, kendi görüşünü de dayatmaya çalışanlarla yapılamaz.
yani özellikle yapıldığını düşünüyorum artık.
bu genç arkadaş kendisine destek buldu ve bunu değerlendiriyor.
yazık bu insanlara ya.

yani özellikle yapıldığını düşünüyorum artık.
bu genç arkadaş kendisine destek buldu ve bunu değerlendiriyor.
yazık bu insanlara ya.
Siz de cevap veriyorsanız ya da gerildiğinizi hissediyorlarsa üstünüze gitmeye çalışmaları normal, aslında değil de böyle yapanlar var işte. Bu duruma gülün geçin, sinirlerinizi yıpratmalarına izin vermeyin. Konuyu değiştirin falan. Türkiye değişik görüşlerin ülkesi bunu kabul edip saygıyı elden bırakmamız gerek bence ama aynı zamanda çok da hararetli bir milletiz, nasıl olacak bilmiyorum :KK67:

siz olsanız tepki verir miydiniz, yoksa sessizliğinizi korur muydunuz ?
yani tepki veriyim ne düşündüğümü bilsinler ona göre davransınlar istiyorum.

Siz de cevap veriyorsanız ya da gerildiğinizi hissediyorlarsa üstünüze gitmeye çalışmaları normal, aslında değil de böyle yapanlar var işte. Bu duruma gülün geçin, sinirlerinizi yıpratmalarına izin vermeyin. Konuyu değiştirin falan. Türkiye değişik görüşlerin ülkesi bunu kabul edip saygıyı elden bırakmamız gerek bence ama aynı zamanda çok da hararetli bir milletiz, nasıl olacak bilmiyorum :KK67:

canım hiç konuşmasam duymamış gibi yapsam bile benim yaşantım ortada yani. tipimden bile belli diyim size.
ister istemez de hoşlanmıyorum bu tarz konuşmalardan.

he he diyin geçin.bizim işyerindede böyle luzumsuzlar var.hatta sabah bayanlar çalışmasın evinde otursun dinen uygun deil diynler çıktı sustum.sizene günah benim alla alla

Dediğimi anlayacaklar mı önce bunu düşünürdüm ben olsaydım. Anlamayacaklarını düşünüyorsam da kendimi anlatmak için hiç boşuna yorulmazdım.

müdürünüzle normal şartlarda aranız nasıl? bu konu üzerinden size mobing yapıyor olabilirmi ?İşinizle ilgili bir açığınızı bulmayınca buna başvuracak basitlikte birimi?

müdürünüzle normal şartlarda aranız nasıl? bu konu üzerinden size mobing yapıyor olabilirmi ?İşinizle ilgili bir açığınızı bulmayınca buna başvuracak basitlikte birimi?
yok öyle bir insan değil. gerçekten yaşam şekillerimiz çok farklı.

Eğer hakaret vs yoksa ben olsam tartışmaya dahil olmazdım.bizim okuldada oluyor bu tür tartışmalar.bizim arkadaş grubuda öyleki aklına hangi ideoloji geliyorsa yani ne ararsan var.biz tabi arkadaş olduğumuz için siyasi ve dini şeylere girmiyoruz ama zaman zaman oluyor o zamanda herkes fikrini söylüyor,hakaret etmeden birbirimizi kırmadan dinliyoruz ve Konuşuyoruz.ama bazen istemeden tansiyon yükselmeye başlayınca içimizden herhangi biri aman ülkeyi bizmi kurtaracaz herkes sandıkta cevabını versin diyor ve konu kapanıyor.sizde öyle deseniz acaba konuyu uzatırlarmı yine?

canım hiç konuşmasam duymamış gibi yapsam bile benim yaşantım ortada yani. tipimden bile belli diyim size.
ister istemez de hoşlanmıyorum bu tarz konuşmalardan.

belli olsun. dillendirmeye gerek yok. duyma... cevap verme... bir süre sonra sıkılırlar zaten. belli ki amaçları damarına basmak.

benim eski iş yerim beni tiki sanıyorlardı. siyasi görüşüm var ama bunun yeri iş yeri değil.

yok öyle bir insan değil. gerçekten yaşam şekillerimiz çok farklı.

rahatsızlığınızı açık açık belirtin o halde, bu şekilde kendi tasavvuflarını size diretir gibi konuşması hoş değil.Bende dinle ilgili sohbetleri severim ama ortamdaki insanlar rahatsızlık duyuyorsa hoşgörü şart..

X