yine kayınvalide...

_g_h_b91

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2013
422
205
33
mrb arkadaşlar derdimi kısaca özetleyeyim
Eşimin babası yok ve tek çocuk olduğu için kayınvalide ile beraber yaşıyoruz. yeni ev aldık. Akrabalar annem k.v filan temizlik yaparken k.v bir akrabanın yaptığı işi kastederek benim gelin böyle temizleyemezdi burayı demiş anneme ve anneminde ağırına gitmiş öyle söylemesi annemde bana söyledi. Sonra birkaç akşam geçtikten sonra k.v yanıma geldi konuşalım dedi ama kavga etmeye gelmiş ne derdin var senin neden surat yapıyosun filan dedi. Bende bağırmaya başlayınca herşey ortaya döküldü işte orda annemin söylediğinide söyledim ona. Senin annenin dilini eşek arıları soksunda bidaha konuşamasın dedi kv. Bende seninde Allah belanı versin dedim.
Sonra annemle eşimde geldi eve büyük kavga flan çıktı işte kv anneme düş artık bunların yakalarından filan dedi eşimle beni kastederek ama ne eşim ne ben annemden şikayetçi değiliz. Annemin yüzünede söyledi senin dilini eşek arıları soksun diye. Sen herşeyi annene soruyosun bana hiçbişey danışmıyosun dedi bana. Anne diyemiyorum ben k.vye onu söyledi anne demek zorundaymışım ona. O geceden beri konuşmuyoruz hep birbirimize surat yapıyoruz aynı evin içinde karşılaşmamaya çalışıyoruz. Eşimde beni haklı buluyo ama çok huzursuzuz.
Sizce nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım yardımcı olun bana lütfen bana yaptıklarını yine unutmaya çalışıyorum ama anneme söylediğini unutamıyorum hep aklımda bide annem k.v evdeyken bana gelmemeye başladı böyle olunca çok üzülüyorum ve istemeden eşimide üzüyorum hakkınızı helal edin ve yardımcı olun lütfen

mümkün olan en kısa sürede evinizi ayırın..
arada saygı namına bişey kalmamış..

boyle kvlerle en iyisi ayri evlerde yasamak. iyisi olur basinin ustunde tasirsin . ama bu sekilde gitmez. yan daireyi yada alt katta bi daireyi tutun ona. gecimsiz kaynanayla omur gecmez. simdi farketmiyosun ama esinlede aran bozulacak bi zaman sonra. ne yap ne et esini ikna et.

Öncelikle Allah iyi günlerde oturmayı nasip etsin inşallah...
Ben bir an gözümde canlandırdım sizi keşke hiç surat yapmadan direkt neden böyle dedin kalbim kırıldı deseydiniz.
Yada sizi bilen biliyordur hiç söylemeseydiniz ne bileyim.
Dil yarası kolay kolay geçmiyor onun söylediği kötü evet ama sizin söylediğiniz sözde çok ağır olmuş bence:KK43:
Sonuçta eşinizin annesi keşke demeseydiniz.

Keşke mümkün olsa ama bikaç yıl daha mümkün değil ayrılmamız :KK43:
o zaman bi ise girmeni tavsye ederim en azndan gunduzleri evde bulunmazsin. geceleride yatarsin. ise girmen de mumkn degilse mecbur katlanacaksn. la havle cek bol bol. otur tv izle evinin isine bak. sabret

Öncelikle Allah iyi günlerde oturmayı nasip etsin inşallah...
Ben bir an gözümde canlandırdım sizi keşke hiç surat yapmadan direkt neden böyle dedin kalbim kırıldı deseydiniz.
Yada sizi bilen biliyordur hiç söylemeseydiniz ne bileyim.
Dil yarası kolay kolay geçmiyor onun söylediği kötü evet ama sizin söylediğiniz sözde çok ağır olmuş bence:KK43:
Sonuçta eşinizin annesi keşke demeseydiniz.
İnanın o an ne diyeceğimi bilemedim onun söylediği lafta benim anneme sonuçta zaten o lafı mutfaktan bağırarak söyledi ben başka odadaydım o öyle söyleyince hızlı hızlı gittim yanına noldu vurucakmısın bana dedi

o zaman bi ise girmeni tavsye ederim en azndan gunduzleri evde bulunmazsin. geceleride yatarsin. ise girmen de mumkn degilse mecbur katlanacaksn. la havle cek bol bol. otur tv izle evinin isine bak. sabret
ben çalışmıyorum ama o çalışıyo gündüzleri yok evde

yerden göge kadar haklisinniz.
AMA keske bagirmasaydiniz, birde o agir lafi söylemeseydiniz.
hakliyken biraz suclu durumuna düsmüssünüz.

Anneniz kayınvalidenizin lafını size söylemek yerine orada cevabını vermeliydi diye düşünüyorum. Sonuçta kayınvalideniz çekinmeden annenizin yanında o lafı edebilyorsa annenizde çekinmeden cevabını vermeliydi. Sizin de o lafı duyduktan sonra kayınvalidenize surat asmak yerine açık açık konuşmanız gerekirdi. Kayınvalidenizin anneniz hakkında söylediği söz hiç hoş değil, ama sizin söylediğiniz sözde hoş olmamış. Belli ki aranızda saygı diye bir şey kalmamış, bir an önce evleri ayırmanızı öneririm. Bu şekilde çok daha yıpratıcı olur her iki taraf için.

Allah yardımcın olsun zor bir durum.. Bence eşini üzme çünkü o sana hak veriyormus. Kırılmasın annesi sonuçta o akrşısına alamaz onu. Sadece eşinle konuş. Annesiyle ilgili sıkıntılarını analt. Saygımı sevgimi kaybediyorum ona karşı, ele güne rezil olmadan bir hal yoluna koyalım dersen eşin seni daha iyi anlıcaktır eminim..

Bir evde yasiyorsunuz zaten barisicaksiniz :)
ama böyle olaylari hayat boyu cekemezsiniz... yakiniizda bir ev tutun annesine.
Ona kalsa bana hiçbişey yokmuş gibi davranıyo zaten ama annemle aynı ortama girince suratı beş karış oluyo herkese surat yapıyo. Birde hamile olma ihtimalim var ne yapıcam inanın bilmiyorum

bu kararı en başından verirken bütün bunları konuşarak ve göze alarak evlenmiş olmalıydınız hepiniz

kayınvalıdenız belkı saka yaptı , akrabayı ovmek ıstedı temızlık yapmak zorunda degıl ya sagolsun yardım etmıs yuceltmek ıstemıstır annenızın sıze bunu tasıması HATA.

Allah yardımcın olsun zor bir durum.. Bence eşini üzme çünkü o sana hak veriyormus. Kırılmasın annesi sonuçta o akrşısına alamaz onu. Sadece eşinle konuş. Annesiyle ilgili sıkıntılarını analt. Saygımı sevgimi kaybediyorum ona karşı, ele güne rezil olmadan bir hal yoluna koyalım dersen eşin seni daha iyi anlıcaktır eminim..
konuşuyorum zaten eşimle ama biraz daha sabret diyo

Ona kalsa bana hiçbişey yokmuş gibi davranıyo zaten ama annemle aynı ortama girince suratı beş karış oluyo herkese surat yapıyo. Birde hamile olma ihtimalim var ne yapıcam inanın bilmiyorum

O zaman kocaniza birakin bu karari. Hamile olmayin bence o evden cikmadan. Söleyinde bunu esinize. Ama güzellikle mesela söyle: Kocacim hamileysem ne güzel olur hemen cocuk odasini hazirlariz. Annenede aha su yan eve tutariz... gezmeye gittigimizde ne güzel annen bakar :)))))))))

bu kararı en başından verirken bütün bunları konuşarak ve göze alarak evlenmiş olmalıydınız hepiniz

kayınvalıdenız belkı saka yaptı , akrabayı ovmek ıstedı temızlık yapmak zorunda degıl ya sagolsun yardım etmıs yuceltmek ıstemıstır annenızın sıze bunu tasıması HATA.

şaka yapmış olsa sadece beni söylerdi ama o benimle beraber ablamıda katmış işin içine senin kızların böyle yapamaz demiş yani anneme

X