• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yiprattiniz beni...

Adimutluluk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2017
14
7
1
Merhaba degerli kk üyeleri...bugüne kadar hep disardan okurdum ama artik ben de birilerine paylasip farkli seyler duyarim ümidiyle yazmis bulundm...yeni üyeyim uzun olduysa kusurum affola...Ben sözlü bir kizim.sözlum annemin akrabasi ,kuzeni olur.severek sözlendik görücü usulü degil ve gercekten duyarli ilgili iyi bir insandr belki de benim gözüm disariya soylenenlere kapalidr ben gormek istedgm gibi goruyrmdr.Ailem biraz eski kafalidr konusmak gorusmk hos karsilanmz ve ben sozlendgm icin kabul ettgm icin baba tarafim küs bize aylardr.Sirf ben istedm diye oldu verdi annem babam.Ama sorun su ki ben istem ben yaptm diye firsatni bulduklari her an ignelerni cikarrlar.sozlumu surekli karalarlar annemden saklayamyrm birsey aramzda gecen bir konusmayi anlativereym iyi olsun kotu olsn 3 gun sonra "sana sunu demedi mi ,niye yapmadi ,yalancidrlar ,sen yaptn senin yuzunden oldu"gibisnden cumlelerle karsma cikar.keske anlatmasam keske sir kupu ketun olsam ama beceremyrm.Ister istemz ben huzursz edilince sozlume de yanstyrm aramz bozuluyr yok mu onerilernz tavrimi durusumu nasil koruyablrm gercekten iki arada cok yiprandm vicdani olarak da rahat degilim baba tarafinin kuskunlgnden ....

Ailen onaylayıp vermişse, diğerlerine afedersin yemek düşer. Boşu boşuna huzursuz etme kendini. Eğer sözlünle sorunlarin varsa arkadaşına anlat sizin birlikte olmanızı istemediğin insanlara niye anlatıyorsun ki ?seni doldurup ayrilasin diye mi?

Ayrıca sözlüne aile içinde ve baba tarafında söylenen bir şeyi söyleme, evlenirsin sen unutursun eşin unutmaz vurur yüzüne.

Sizi endişelendiren, huzursuzluğunuza neden olan,sonunda haklı çıkma ihtimali mi?
o degil...cunku ben her firsatta ben yaptn kimse yapmadi benim kararimdr dedim durdum ...ama aile icinde ilk kez boyle bir kuskunluk oluyr ve bu surekli yuzume vuruluyr."aileyi dagittn,kimsede kimseye bakacak yuz birakmadin"vsss.Anne babam bu olaylara kinlenip erkek tarafina surekli yuklenyr kac kere yuzuk atmak istedm onlar da ben de kurtulalm diye ama basaramadim yine taktilar parmagima...yani ne donebilirsn ne de bizim yaptklarmza katlanmama sansin var mesaji.Ama arkadaslar bilsem boyle olacak burnumdan getirilecek valla kabul etmezdm cok ustume geliniyr cok konusuluyr herkesin gozu ustmde fire vereym diye ataktalar birsey olsun da iko laf da biz diyelm diye pusudalar .baba tarafindan kimse sozume bile gelmedi

o degil...cunku ben her firsatta ben yaptn kimse yapmadi benim kararimdr dedim durdum ...ama aile icinde ilk kez boyle bir kuskunluk oluyr ve bu surekli yuzume vuruluyr."aileyi dagittn,kimsede kimseye bakacak yuz birakmadin"vsss.Anne babam bu olaylara kinlenip erkek tarafina surekli yuklenyr kac kere yuzuk atmak istedm onlar da ben de kurtulalm diye ama basaramadim yine taktilar parmagima...yani ne donebilirsn ne de bizim yaptklarmza katlanmama sansin var mesaji.Ama arkadaslar bilsem boyle olacak burnumdan getirilecek valla kabul etmezdm cok ustume geliniyr cok konusuluyr herkesin gozu ustmde fire vereym diye ataktalar birsey olsun da iko laf da biz diyelm diye pusudalar .baba tarafindan kimse sozume bile gelmedi
Yerinde olsam umrum duymazdı,nişanlımı daha iyi tanıyıp sağlam adımlar atardım gerisi vız gelirdi.

Ama neden? Sanki kan davalinizla sozlenmissiniz gibi davraniyorlar? Sorun ne? Anne tarafindan akrabaniz olmasi mi? Erkek tarafi seni kendi taraflarindan biri icin mi dusunuyordu?

Yerinde olsam umrum duymazdı,nişanlımı daha iyi tanıyıp sağlam adımlar atardım gerisi vız gelirdi.
Cokkk tesekkr ederim gercekten her yorumunuz cok degerli benim icin.aylardan sonra beni yargilamadan dinleyen ilk insanlarsiniz.Sizce nasil ketun olabilirim anneme kardi bile en kucuk seyi anlatmamayi nasil becerebilirim?

Cokkk tesekkr ederim gercekten her yorumunuz cok degerli benim icin.aylardan sonra beni yargilamadan dinleyen ilk insanlarsiniz.Sizce nasil ketun olabilirim anneme kardi bile en kucuk seyi anlatmamayi nasil becerebilirim?
Bu sizin için prova olsun, çoğu kez bunu evliyken yaşayanlardan önce tecrübe ettiniz.
Bize anlatın çok ciddiyim,her daraldığınızda burada soluğu alın:)

Ama neden? Sanki kan davalinizla sozlenmissiniz gibi davraniyorlar? Sorun ne? Anne tarafindan akrabaniz olmasi mi? Erkek tarafi seni kendi taraflarindan biri icin mi dusunuyordu?
Babamin annesi beni kuzenime dusunyrmus.Ama kuzenim benden 3 yas kucuk ve onlar tarafindan bize gelen tek bir teklif yok.Kuzenim bile istemyr biliyrm kardes gibi buyuduk bunu ben baskalarndan duydum babaannem dillendirmedi kabul etmedi yuzugu taktktan sonra

O akraba dedigin AKBABALARDAN uzak dur. Cahiliyet adam boyu onlarda.

Sen keyfine bak. Sözlunle mutluluklar.

Sozlunle olan biten hiç bır şeyden bahsetme,annenlere. O değil Allah korusun evlendikten sonra huzursuz olsan yine sen yaptın diyecekler ama kendi rızalarıyla vermisler. Çok garip Allah sabır versin,verecek akıl bulamadım.

Bilemiyorum ama bu konu bana biraz havada kalmis gibi geldi. Eksik birseyler var. Sadece annenizin akrabasi diye bu kadar tantana yapilmaz. Nisanlinizla ilgili sizin bilmediginiz ya da gorup de kabullenmek istemediginiz sorunlar mi var? Hani nisanliniz gercekten ailenin onaylamayacagi bir tipse, hos gorulmeyen seyler yapmissa olabilir anlarim o zaman. Ama bu sekilde cok anlamsiz kaliyor hersey. O zaman sizin cikip da " Ya ne oluyor sizin sorununuz ne " diyebilmebiz getrkirdi. Cunku ortada elle tutulur birsey yok.

Devir “bana derdini söyle, yarın yüzüne vurayım” devri. O yüzden anlatmayın kimseye derdinizi. Başka bir önerisi yok bunun maalesef.

Back
X