yoğun çalışan eş...

tsm373

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2015
62
11
Merhaba kızlar,ben yeni evliyim. Eşim mesleğinden ötürü çok yoğun çalışıyor. haftada 3 gün nöbetçi olabliyor. Benim işim ise çok rahat. Başlarda ev işlerinin az oluşunda dolayı olaya iyi tarafından bakıyordum ama şimdi ailemde uzakta olduğu için kimseyle bir şey paylaşamayan depresif bi ruh haline girdim. Eşim evet seni anlıyorum dese de işine aşık biri. Görüşemedikçe benim moralim bozuluyor ve ilişkimize inatlaşma şeklinde yansıyor. Tabii ben bu kadar görüşemezken haftalık rutin kv ile uzun tlfn konuşması törenimiz var. ben ve benim ailem çok yoğun diye böyle beklentilere girmezken kv illa o konuşmayı her hafta istiyor. İnanr mısınız ben oturup eşimle o kadar muhabbet etmiyorum hafta boyunca.Ben sizce nasıl davranmalıyım?

Evli ablalarım daha iyi bilir ama bence eşiniz daha evliliğe alışamamış. Çözümü nedir tam bilemem ama bence siz de aynısını yapın sürekli ailenizle görüşün bu sefer de o sıkılacaktır bu durumdan. Özellikle eşinizin boş olduğu zamanda konuşun ki anlasın sizin durumunuzu.

Evli ablalarım daha iyi bilir ama bence eşiniz daha evliliğe alışamamış. Çözümü nedir tam bilemem ama bence siz de aynısını yapın sürekli ailenizle görüşün bu sefer de o sıkılacaktır bu durumdan. Özellikle eşinizin boş olduğu zamanda konuşun ki anlasın sizin durumunuzu.

Çok haklısınız snrm,şimdiye kadar aman biz iyi vakit geçirelim diye böyle bişe yapmamıştım ama yapmayınca da başka türlü anlamıyor:KK43:

Eşinin nöbet tuttuğu günlerde evine gitme imkanın varsa arada gidebilirsin. Kv ile haftada bir telefonda görüşüyormuşsunuz. Hergün evine gidip görüşmediğinize ya da bu telefon görüşmesini haftada bir yaptığınıza şükredin derim. Siz de açın ailenizle konuşun kv ile görüştükten sonra uzun uzun.

Eşin yoğun çalışması ne demek en iyi ben bilirim. Ama emin ol onlarda bizim iyi bir geleceğe sahip olmamız için bu kadar çalışıyor..Ailenizden uzak olmanızda cabası... Ama kv nin yaptığı şey bana çok saçma geldi.Tahminimce daha yeni evlisiniz ... Ben 1,5 senelik evliyim ve beni,m kocamda hergün mutlaka konusur. Zamanla alışırsınız bu konuda sakın üstüne gitmeyin..

Eşinin nöbet tuttuğu günlerde evine gitme imkanın varsa arada gidebilirsin. Kv ile haftada bir telefonda görüşüyormuşsunuz. Hergün evine gidip görüşmediğinize ya da bu telefon görüşmesini haftada bir yaptığınıza şükredin derim. Siz de açın ailenizle konuşun kv ile görüştükten sonra uzun uzun.

Zaten her seferinde söyleniyor aramıyorsunuz diye. Ben kocamı göremiyorum sevgili kv diyesim var..:)

Bazı erkekler evliliğe hemen adapte olamıyolar.
Bizler gibi değiller. Alışmaları zaman alıyor. Sen üstüne gitme. Yıpratma kendini.
Biraz zamana ihtiyacı var. Düzelir merak etme.

Eşin yoğun çalışması ne demek en iyi ben bilirim. Ama emin ol onlarda bizim iyi bir geleceğe sahip olmamız için bu kadar çalışıyor..Ailenizden uzak olmanızda cabası... Ama kv nin yaptığı şey bana çok saçma geldi.Tahminimce daha yeni evlisiniz ... Ben 1,5 senelik evliyim ve beni,m kocamda hergün mutlaka konusur. Zamanla alışırsınız bu konuda sakın üstüne gitmey
Eşin yoğun çalışması ne demek en iyi ben bilirim. Ama emin ol onlarda bizim iyi bir geleceğe sahip olmamız için bu kadar çalışıyor..Ailenizden uzak olmanızda cabası... Ama kv nin yaptığı şey bana çok saçma geldi.Tahminimce daha yeni evlisiniz ... Ben 1,5 senelik evliyim ve beni,m kocamda hergün mutlaka konusur. Zamanla alışırsınız bu konuda sakın üstüne gitmeyin..

Ben kendi ailemle konuşmayınca bu kadar sık, alışık olmadığım bi durum oldu. Evet iyi bi gelecek için çalıştığının farkındayım ama sanki gençliğimiz böyle geçip gidiyor diyorum bazen:KK43:

Bazı erkekler evliliğe hemen adapte olamıyolar.
Bizler gibi değiller. Alışmaları zaman alıyor. Sen üstüne gitme. Yıpratma kendini.
Biraz zamana ihtiyacı var. Düzelir merak etme.

Kesinlikle bir adaptasyon sorunu var ,bazıları diyorki ben 15 sene bekledim bu kadar uzun sürer mi ya:KK43:

Adam gidip gezip tozmuyor çalışıyor sadece haftanın 3 günü nöbetçi kalıyormuş diğer günlerde yanınızda ve o iş sizin ekmek kapınız. Kaynananızla haftada bir gün konuşmak çok mu geliyor ne kadar zamanda bir konuşmak isterdiniz 2-3 haftada bir mi yani bence istediği şey normal haftada bir kere olsun konuşmak, muhabbet etmek istiyor demek ki ayrıca yoğun olan eşiniz siz değilsiniz ki siz evde oturuyorsunuz ne oluyor ki telefonda muhabbet etseniz anladığım kadarıyla sana laf dokundurduğu filan da yok aynı şehirde olsanız her hafta gelmek de isteyebilirdi fazla büyütüyorsunuz bence. Tavsiyem sıkılmamak için sosyal aktivite içinde olmanız kurslara gidin, arkadaş çevresi edinin

Ben kendi ailemle konuşmayınca bu kadar sık, alışık olmadığım bi durum oldu. Evet iyi bi gelecek için çalıştığının farkındayım ama sanki gençliğimiz böyle geçip gidiyor diyorum bazen:KK43:

Mesai saatlerini ve nöbetlerini kendi mi belirliyor. Hani onun elinde olan bir şey var mı? Yok sa mesleğinin getirdiği zorluklar mı bunlar? Atıyorum eşiniz doktor ise, yapacak nir şey yok. Yani o nöbetleri malesef seve seve tutuyorlar. Kafasına göre ben bu akşam eşimle vakit geçirmek istiyorum diyemiyorlar. Bu da zaten bu meslekle ilgili çok bilinen bir durum.

Kesinlikle bir adaptasyon sorunu var ,bazıları diyorki ben 15 sene bekledim bu kadar uzun sürer mi ya:KK43:

Yok artık, 15 sene diyenler abartmış bence.
Evlenmeden önce ne kadar süre birlikteliğiniz vardı?

Canım bu her evlilikte oluyor emin ol. Biz eşimle aynı yerde çalışıyor olmamıza rağmen ilk 6 ay ömrümü yedi. :)
Eşimin küsme huyu vardı üstelik. Ve 3 gün konuşmazdı. 3. günün sonunda konuşurdu. 8 aylık evliyiz. Düzeldi Allah'a şükürler olsun.

Sabır ve zaman herşeyin ilacı :)

Mesai saatlerini ve nöbetlerini kendi mi belirliyor. Hani onun elinde olan bir şey var mı? Yok sa mesleğinin getirdiği zorluklar mı bunlar? Atıyorum eşiniz doktor ise, yapacak nir şey yok. Yani o nöbetleri malesef seve seve tutuyorlar. Kafasına göre ben bu akşam eşimle vakit geçirmek istiyorum diyemiyorlar. Bu da zaten bu meslekle ilgili çok bilinen bir durum.

evet eşim fazldn nöbet tutyor,evlenirken azaltacağım dediği halde..Ben ondan mal mülk beklemiyorum,şimdiye kadar orta halli yaşammım vardı bundan sonra da yaşarım sorun değil.

Adam gidip gezip tozmuyor çalışıyor sadece haftanın 3 günü nöbetçi kalıyormuş diğer günlerde yanınızda ve o iş sizin ekmek kapınız. Kaynananızla haftada bir gün konuşmak çok mu geliyor ne kadar zamanda bir konuşmak isterdiniz 2-3 haftada bir mi yani bence istediği şey normal haftada bir kere olsun konuşmak, muhabbet etmek istiyor demek ki ayrıca yoğun olan eşiniz siz değilsiniz ki siz evde oturuyorsunuz ne oluyor ki telefonda muhabbet etseniz anladığım kadarıyla sana laf dokundurduğu filan da yok aynı şehirde olsanız her hafta gelmek de isteyebilirdi fazla büyütüyorsunuz bence. Tavsiyem sıkılmamak için sosyal aktivite içinde olmanız kurslara gidin, arkadaş çevresi edinin

Kv dem önceki konu başlığma bakarsanızı şirin ,tatlı, iyi niyetli biri değil malesef. Her konuştuğumuzda düğünde taktıklarından, benim ailemle ilgili dedikoduya almaya çalışmaktan vs vs her şeyden bahsettiği gibi; şimdiye kadar yaptıklarından hiç bahsetmiyorm. Biz nişanlıyken 4 günü geçirmezdm annem bile şaşırırdı. Ama saygıda kusur etmedğim kv dem düğünde de sonrasında da bana yapmadığını bırakmadı sağolsun, eşim de sanırım sizin gibi bakıyor olaya ve benim kv ye haksızlık yaptığımı düşünüyor. Şu kadar söyleyeyim kv daha 1 haftalıkkken herşey bitti sanma bunun boşanması var demiş insan,o kadar tatlı yani.

evet eşim fazldn nöbet tutyor,evlenirken azaltacağım dediği halde..Ben ondan mal mülk beklemiyorum,şimdiye kadar orta halli yaşammım vardı bundan sonra da yaşarım sorun değil.

Peki bunu konuştuğunuzda ne diyor? Hani nöbetleri azaltacaktın dediğinizde? Çünkü sonuçta ikiniz için de yeni bir şey. Alışana kadar, bazı şeyler oturana kadar azaltabilir nöbetleri.

Peki bunu konuştuğunuzda ne diyor? Hani nöbetleri azaltacaktın dediğinizde? Çünkü sonuçta ikiniz için de yeni bir şey. Alışana kadar, bazı şeyler oturana kadar azaltabilir nöbetleri.

Azalttım diyor, her ay 5 olacak diyor. Arkadaşlarının işi çıktıkça onlara tutamam demiyor toplanınca bi bakmışız 8-9 gün yok. hele ki ctesi nöbetçiyse pazar da dinleniyor. 3 haftasonudur eşimle dışarı çıkamıyoruz mesela.

Sanırım eşiniz doktor...ben evlendiğim ay 9 nöbet tutuyordum. Balayından döndüm işe başladığım hafta 3 tane günaşırı nöbet tuttum...eşimde doktor ama onun nöbeti yoktu garibanım gelir nöbetlerimde yanımda otururdu gece yarısı giderdi. Şimdi eğer eşin devlette çalışıyorsa nöbet sayısını kafasına göre değiştiremez. Herkesin tuttuğu ortalama bir nöbet vardır. Özelde ise onada fazla müdahale edemez çünkü özel hastane nöbetleri grup olarak tutulur yani o ayı o gruptaki kişiler tamamlamak zorundadır birinin işi çıkarsa diğeri onun yerine tutar, uyum sağlamayanada bir daha nöbet yazmazlar. Bugünün şartlarında özel hastane nöbetine dahil olmak oldukça zordur. Tabi bunlar eşin doktorsa geçerli...yapacak birşeyin yok onunla geçirdiğin zamanları iyi değerlendirmeye çalış...ben nöbet ertesi falan demezdim nöbetten çıkar sinemaya giderdik...biraz kabullenmek, birazda istemekle olur, canını sıkma...

X