benim de pek düşmedi 18 den 16 ya düştü, stresle alakalı sanırım, stres te hiç düşmüyor saolsun işte ve evde :)Canım ben 2 hafta hayıt yaptım sadece sabah akşam 2 dolu tatlı kaşığı büyük su bardağına, 39dan 12ye düştü.
Bilemiyorum belki dalgalanmanın normal seyridir belki diğer yaptıklarım da işe yaramıştır ama yerinde olsam yapardım.
Tedavi sırasında ve adet olunca yumurtlamaya kadar bırakıyoruz ama hayıt içmeyi.
ben 1 ay hayıt ve aslanpençesi ile 23,6 dan 10,21 e düşürmüştüm...bi daha da baktırmadım değerlere... ama bir sonraki adette aşılama için bakılacak yazdı bugün dr...bakalım ne olmuş benim hormonlarbenim de pek düşmedi 18 den 16 ya düştü, stresle alakalı sanırım, stres te hiç düşmüyor saolsun işte ve evde :)
Canım ben kontrol delisiyim, işyerim, kendi evim, ailemin evi, herkesin ne yediği içtiği sağlığı işi randevusu bilmem ne aklıma gelen ne varsa herkese yetişmeye çalışır dururdum. Dünyayı ben döndürüyormuşum sanki tamamen saçmalık.benim de pek düşmedi 18 den 16 ya düştü, stresle alakalı sanırım, stres te hiç düşmüyor saolsun işte ve evde :)
kesinlikle katılıyorum tatlım o sebeple ben de bana stres yapan her şeyden uzaklaşıyorum ve pek huzurluyum maşallah böyleCanım ben kontrol delisiyim, işyerim, kendi evim, ailemin evi, herkesin ne yediği içtiği sağlığı işi randevusu bilmem ne aklıma gelen ne varsa herkese yetişmeye çalışır dururdum. Dünyayı ben döndürüyormuşum sanki tamamen saçmalık.
Akupunktur doktoruma anlattı eşim bunları ilk randevumuzda, doktor bana bir kızdı, afferim dedi devam et çıkmaz ayın son çarşambası anne olursun bu gidişle dedi. Heeeepsini bırakıyosun dedi, herkes kendi hayatından sorumlu. Hepimizin hayatında kötü şeyler var stres var, her şey kötü olabilir daha da kötüye gidicek belki. Ama sen rahat olacaksın takmayacaksın, yapman gerekenleri yapıp oh deyip uzatacaksın ayağını yoksa değil bebek sahibi olmak sağlığından olursun bu gidişle tercih senin dedi.
Çok uzun konuştuk o gün, ve ben değişmeye karar verdim. Bakmayın böyle pozitif olduğuma bu haftalarda, eskiden salya sümük gezen her şeyi kafaya takıp üzülen bağırıp çağırıp kavga eden biriydim. Ne yaparsak kendimize yapıyoruz kimseye bişii olmuyo onun için sen de boşveeeer :)
haklısın canım, benim eşim bir çok şeyi onun adına düşünmemi ve yapmamı istiyor, eğer hata yaparsan genelde dışarıdaki çok muhatap olmadığımız insanlarla ilgili aşırı öfkeleniyor, ben de farkındalığı biraz düşük biriyim, öyle işte...Canım ben kontrol delisiyim, işyerim, kendi evim, ailemin evi, herkesin ne yediği içtiği sağlığı işi randevusu bilmem ne aklıma gelen ne varsa herkese yetişmeye çalışır dururdum. Dünyayı ben döndürüyormuşum sanki tamamen saçmalık.
Akupunktur doktoruma anlattı eşim bunları ilk randevumuzda, doktor bana bir kızdı, afferim dedi devam et çıkmaz ayın son çarşambası anne olursun bu gidişle dedi. Heeeepsini bırakıyosun dedi, herkes kendi hayatından sorumlu. Hepimizin hayatında kötü şeyler var stres var, her şey kötü olabilir daha da kötüye gidicek belki. Ama sen rahat olacaksın takmayacaksın, yapman gerekenleri yapıp oh deyip uzatacaksın ayağını yoksa değil bebek sahibi olmak sağlığından olursun bu gidişle tercih senin dedi.
Çok uzun konuştuk o gün, ve ben değişmeye karar verdim. Bakmayın böyle pozitif olduğuma bu haftalarda, eskiden salya sümük gezen her şeyi kafaya takıp üzülen bağırıp çağırıp kavga eden biriydim. Ne yaparsak kendimize yapıyoruz kimseye bişii olmuyo onun için sen de boşveeeer :)
kızlarrr günaydınlar, iyi haftalar....
herkes iyidir umarım...sabah doktora gittim, ameliyat sonrası kontroldü bu sıkıntı yok çok şükür... bu ay korunma dedi, bu adet geçsin bir sonraki adetin 3.günü gel aşılama yapalım dedi, ben de ok dedim çıktım...nisan ayında aşılama yapacağız,şu anki kararımız budurşayet martta gebelik olmazsa tabi...kısmet artık ne yapalım
bende geçen hafta opu oldum. adetime kadar hayıt içeyim diyorum
ay canım çok sevindim.... ben de önce hatırlayamadım, aaa ne ara tedavi oldu dedim kendi kendime.... sonra hatırladım konuşmuştuk tek embriyo olursa dondurulsun mu dondurulmasın mı mevzusunu... inşallah hakkında hayırlısı olur da daha fazla uğraşmazsın tatlımmmyazıp yazmadığımı hatırlamıyorum canım. 1 embriyom dün donduruldu.
6 ay bence yeterli bir süre zaten tatlım... inşallah son dk golü olurrrinşallah tatlım hayırlısı artık ne diyeyimnisanda 6 ay olmuş olacak, vakit kaybetmek istemedi sanırım benim dr, bana 1 ay süre verdi
goji ne yahuCanim insallah ne guzel olur.Bu embriyo bana cok büyük moral oldu. 4 aydir sıfır sonuca çok üzülüyorum. Yeni OPU oldugum için bu önümüzdeki aydan birsey beklemiyorum. bir dahaki tedavi nde goji tuket. Ben faydasını gördüğümü düşünüyorum. Kaliteyi çok etkiliyor
kesinlikle ÖNCE SEN!!!!! moralini bozanlardan uzak dur, ağzının payını da ver... hatta bak bağırmak yerine tatlı tatlı laf saydırmak çok rahatlatıyoSeni çoook iyi anlıyorum canım, 1 embriyo bile olsa insan yarı anne olmuş kadar seviniyor sanki. Mucize işte, hem yumurtanın spermle döllenebilmesi de avantaj. Normal yolla da olabileceğini gösteriyo sanırım. Gerçi bizim mikroçiple seçildi sperm, morfoloji sorunu yüzünden özellikle istedim. Zaten yumurta kalitesi belirsiz benim bari en iyi sperm seçilebilsin dedik. Aylardır tedavideyim, yani folikül yakalamayı ve düşük değerleri bekliyorum işte, kesin olarak yaşadığım gördüğüm emin olduğum tek şey aklım başka şeyle meşgulken içerdekilerin daha düzgün çalıştığı.
Karar verdim her ay adet öncesi huzurlu şeyler yapıcam. Deniz kenarına gidip sahili seyredicem, 1-2 günlük hatta günübirlik de olsa tatil kaçamağı yapıcam.
Hep önce ben demeyi öğrenicem. Kimseden kimseye fayda yok ne yapıyorsak kendimize.
çok çok çok geçmiş olsun taze anne..... limon bal tarçın gibi şeyler belki rahatlatır biraz....cok sukur dün den bugune daha ıyıyım 10 gundur yatıyorum tamamen anca kendıme geldım dıyebılırım öksürük krizlerm azaldı
transfer 1 tane ile de oluyor tatlım ama gülbin transfer öncesi bazı testler yaptırmak istediğinden bir kaç tane olursa daha çok şansı olacağını düşünüyor.... mesela pgt yada cgh gibi testler var... en sağlıklı embriyo hangisiy ise onu transfer ediyorlar... sağlıksızsa gidenlerin hepsi transfer yapılmıyor mesela.... o yuzden sayı ne kadar artarsa sağlıklı embriyo çıkma ihtimali de yüksek olduğundan şu anda embriyo biriktirmeye çalışıyor.Gülbilcim kaç tane olursa transfer oluyor?
3 embriyo demek istedin muhtemelen... test yapılmamışsa yada test yapılmış olsa bile mesela 3 sağlıklı embriyon varsa.... ve drun yasaları çiğnemeyi göze alıyorsa(ki genelde alınıyor, transfer edilen embriyolar kontrol edilemeyeceğinden)... devlet doğal olarak kağıt üzerinden kontrolde bulunuyor, kadını yatırıp "hımmmm 3 transfer edilmiş alın bunun birini!!!" diyemeyeceğinden3 folikül olsa da bu üç tanenin transfere gideceği anlamına da gelmiyor di mi, hele de pgt gibi testler yapılırsa...
ay bendeeeee... normalde ütü sevmem de, sinirliyken yatıştığım doğrudurO ne demek niye yokmuş her şey kendi beynimizde, azıcık kaçamaklar için vakit ayırabilirsin canım pek ala :)
Öyle lafın gelişi dedim, mutlu olduğumuz bizi mutlu eden ne olursa olsun onu yapmalıyız iyi gelir kesin, seni de mutlu eden bişiiler vardır illa ki.
Deli demeyin ama ben gömlek ütülerken bile stres atıyorum bazen sinirlenince gömlek ütülerim hatta
benim doktorum aynen senin söylediğini söyledi. zaten transferden sonra aşırı hormon verilmiyor... az bi şey veriyolar bi kaç ilaç ama... eğer sağlıklıysa sende kalacak, değil se zaten atacak. şimdi en net sonuç cgh de çıkıyo onun da 1 tane embriyo 1000-1500 $, düşünsene 5 embriyo gönderip 1 sağlıklı çıkan var... bi de sağlıklı olması da tutacağı anlamına da gelmiyor.... sağlıklı da olsa tutamayabiliyor... en azından para cebimizde kalsın diyorum bende, senin gibi düşünerek; sağlıksızsa düşecektir diyePgt falan yemiy bo hiçenim kızlar inşallah doktor demez bana bi gün, yani sorun varsa zaten vücut atmıyo mu sağlıksız embriyoyu ne biliim o kadar uğraşıyoruz en azından ne olacaksa içimizde olsun gibi geliyo.
evet canım o gojiberrygoji dediğiniz şey, google amcaya sorunca kurt üzümü gibi bi şey yazıyo... bu mudur????
"""""""""""""""""""Goji berry meyvesi çoğunlukla Tibet, Nepal ve Himalaya bölgesinde bulunur. Diğer adıyla; lycium barbarum ya da kurt üzümü olarak adlandırılan goji berry, parlak kırmızı renktedir ve kuruduğunda üzümü andırır. Biraz tatlı ve ekşidir, üzüm, vişne ve cranberry arası bir tada sahiptir.goji dediğiniz şey, google amcaya sorunca kurt üzümü gibi bi şey yazıyo... bu mudur????
evet tatlım diğer adı kurt üzümü.goji dediğiniz şey, google amcaya sorunca kurt üzümü gibi bi şey yazıyo... bu mudur????
hayırlı uğurlu olsun tatlımmm.... inşallah orda kalır, inşallah hatta ona da gerek kalmaz daha fazla uğraştırmaz senin zıpır da gelir artık
korkma tatlım ben çektirdim bi sıkıntısı yok hsg ninMerhaba hanımlar. Doktordan geliyorum klomen bitti 3 tane yymoş varmış. Bide bu ay olmazsa hsg dedi. Iyyy çook korkuyorum şimdiden
Agrılı dedi doktorda korktum vallakorkma tatlım ben çektirdim bi sıkıntısı yok hsg nin
Eskiden öyleymiş, yeni cihazlar var şimdi ben çekildiğini anlamamıştım, ne zaman çekilicek yanlış mı durdum falan dedim doktor yanıma gelince, yok kalkın bitti dediler, o derece :)Agrılı dedi doktorda korktum valla
yok canım ya bi ağrısı yok,sadece ilacı verirken regl acısı gibi bi acı yaşıyorsun... o kadarAgrılı dedi doktorda korktum valla
bir de dong quai kullananlar var forumlarda görmüşsünüzdür, ne varsa uzak doğuda var yavvv :))"""""""""""""""""""Goji berry meyvesi çoğunlukla Tibet, Nepal ve Himalaya bölgesinde bulunur. Diğer adıyla; lycium barbarum ya da kurt üzümü olarak adlandırılan goji berry, parlak kırmızı renktedir ve kuruduğunda üzümü andırır. Biraz tatlı ve ekşidir, üzüm, vişne ve cranberry arası bir tada sahiptir.
Goji berry bu ülkelerde uzun yıllar boyunca yiyecek ve bir çok sağlık sorununa doğal çözüm olarak kullanıldı. Ayrıca bu bölgedeki insanların, goji berry tüketiminin yüksek olmasından ötürü, daha uzun süre yaşadığı söylenir. Batı dünyası, bu terapatik ve besin değeri yüksek goji berrynin yararlarını, son zamanlarda anlamaya başlamıştır.
Goji berryde, yüksek miktarda beta-karoten, C vitamini, demir, protein, 18 amino asit b1, b6 ve b2 vitamini, demir, kalsiyum, fosfor, selenyum, çinko ve de bakır gibi 21 mineral bulunmaktadır."""""""""""""""""""""""""""""
ilk defa duyuyorum. bakalım daha neler duyacağız ve deneyeceğizbir de dong quai kullananlar var forumlarda görmüşsünüzdür, ne varsa uzak doğuda var yavvv :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?