Yumurta donduran bekar hanımlar ?

Bende polikistik overli olduğum için 9 civarında çıktı değerim. Sanırım hiç de düşmeyecek doğurgan olarak ölücem

Erkeklerin sperm kalitesi düşüyor ama tamamen tükenmiyorlar yani tüp bebek merkezinde bir kaç uygulamadan geçtikten sonra sperm kalitesi yükseltilip bebek yapabiliyor çiftler. Ben doktorumla konuştuğumda (eşimle 9 yaş aramız var) erkek önemli değil önemli olan senin yaşın diyip duruyor.

Aydınlanmış oldum. Doktor öyle dediyse öyledir. Ama sonuçta doğal yollarla zor bu kadar abartacak bir şey yok İlk defa spermiyke övünen bir erkek güruhu duyduğum için ben çok şasırdım

Aydınlanmış oldum. Doktor öyle dediyse öyledir. Ama sonuçta doğal yollarla zor bu kadar abartacak bir şey yok İlk defa spermiyke övünen bir erkek güruhu duyduğum için ben çok şasırdım
Tabi doğal yolla olması mümkün olmuyor aslında haklısınız sizde. Ama malesef övünen bi takım var özellikle anadolu kesiminde bu iğrenç zihniyeti taşıyan az de olsa bi kesim var. Erkekler kahvehanelerde böyle muhabbetleri yapabiliyor ağzı gevşek olan mahrem nedir bilmeyen. Ama tek tük nadir kaldılar eskisi gibi değil.

Bizim toplumumuzda bir söz var "kadının sırtından sopayı karnından sopayı eksik etmeyeceksin " ben bunu nereden biliyorum. Gayet zengin,dindar,hatta siyasetle alakasi olan bir dönem siyaset vekilligi icin basvuran öğretim görevlimiz tarih dersinde bize yazdırmıştı. Aynı adamın bu muhabbeti yaptığını duysam şaşırmazdım. İnşallah tükenirler.

İnşallah tükenirler. Zaten öğretmenlerin zihniyeti neyse öğrenciye onu empozr ediyorlar. Oysaki zihniyeti değil bilgiyi vermeleri gerekiyor. Bende hiç unutmam bir edebiyat öğretmenimiz vardı. Tanzimat edebiyatını yerden yere vururdu cumhuriyet dönemi edebiyatını yükseltir de yükseltirdi. Aradan geçen iki ders sonra tarih dersi işlerdik oda osmanlıyı yüceltir de yüceltirdi. Kafalar duman bilgiden çok fikir çatışmasını öğrenip çıkıyorduk okuldan.
Konu nerdeen nereye geldi içimizde yara olmuş

Konu başlığını görüp sevinmişken içerikte yapılan yorumları okuyup üzüldüm açıkçası.
1.si yumurta dondurma işlemi için Türkiye'de şu şartı sağlıyor olmanız gerekir; Düşük over rezervi.
Bunun için öncelikle AMH ve FSH testi yaptırıp sonucunuzu görmelisiniz.
2.si polikistik over olan insanların AMH sonucu aşırı yumurtlamadan dolayı fazla çıkar -ki bu da bir hastalıktır. Anlamı çok doğurgan olduğunuz değil vücudunuzun olması gerekenden fazla yumurta üreterek o yumurtaları kiste çevirmesine başlaması demektir. Ve bu da ciddi sekilde çocuk sahibi olmaya çalışan insanları sıkıntıya sokar.
25 yaşında erken menopozla mücadele eden AMH degeri 0.02 olan, hormon ilacı kullanan ve keyfiyetten değil de zorunlu olarak bu işlemi yaptırmak için sadece kalan 1 yumurtamın kalitesini arttırmak için uğraşan biriyim. Yukarıda okuduğum yorumlar cidden beni üzdü. Her şeyden önce kadınlar olarak vücudumuzu iyi tanımamız gerektiğini söylemek isterim.
Bu tedaviyi yetkili bir iki tane devlet hastanesi yapıyor orada yaptırmak için de heyet raporu ve düşük over test sonucunuzun kanıtlanmış olması şart.
Tüp bebek merkezlerinde daha maliyetli olabilir. Ayrıca dondurulan tüplerin de ileride sadece evliyken kullanılabildigini biliyorum.

Ya konuyu dağıtmayalım mune gelip banlıyo sonra

Geçmiş olsun canım.Kendini üzme.benim bir arkadaşım 1 tane gelişmemiş yumurtası olmasına rağmen anne oldu çok tatlı bir yavrusu var şu an.Bazı tanıdımlarımda hiçbir sorun olmamasına rağmen, defalarca tüp bebek denemelerine rağmen, malesef bebek sahibi olamadılar biz elimizden geleni yapalım, takdiri Allah a bırakalım.Önemli olan sağlık öncelikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…