yumurta takibi ne zaman yapılır

ARNDLR

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Mart 2015
63
15
merhaba kızlar,8 aydır denememıze rağmen hala hamile kalamadım 2 ay önce doktora gıtmıstım hormon testı yaptı hersey gayet normal dedi.eger hamile kalamazsan gel yumurta takibi yapalım dedi ama hangi gün gidecegımı söylemedı bugun adet oldum acaba kacıncı günü gitmeliyim??yardımcı olursanız sevinirm

merhaba kızlar,8 aydır denememıze rağmen hala hamile kalamadım 2 ay önce doktora gıtmıstım hormon testı yaptı hersey gayet normal dedi.eger hamile kalamazsan gel yumurta takibi yapalım dedi ama hangi gün gidecegımı söylemedı bugun adet oldum acaba kacıncı günü gitmeliyim??yardımcı olursanız sevinirm
Bende bu ay yaptırıcam canım reglini 21 günü kan testiyle yumurtlama olmuş mu olmamış mı ona bakılıyor

Bende bu ay yaptırıcam canım reglini 21 günü kan testiyle yumurtlama olmuş mu olmamış mı ona bakılıyor

ya da ultrasonla folikül boyutları ölçülüyor Ultrason takipleri çoğunlukla regli döngüsünün 11. gününden başlamak üzere, günlük olarak izlenirYumurta takibi folikül, yumurta hücresini içeren küçük keseciklerdir.
Kadın yumurtalıklarında çok sayıda folikül bulunur ve bunlardan her adet döngüsünde bir tanesi büyüyerek çatlar içerisinden yumurta hücresi atılır. Yumurta ölçümü yumurtalıkta büyüyen folikülün aşama aşama boyutlarının ölçülmesidir. Bu ölçümlerin yapılmasının sebebi folikül çapı belli bir büyüklüğe ulaşınca çatlama zamanını belirlemek, zamanlamalı ilişkiyi programlamayı sağlamaktır. Vajinal ultrason yoluyla folikül büyüklüğü ölçülür

Çok teşekkür ederim. Ben o zaman 11. Gun gideyim doktora bazi sitelerde 3. Gun gidin yazmislar arada kaldim bende

Çok teşekkür ederim. Ben o zaman 11. Gun gideyim doktora bazi sitelerde 3. Gun gidin yazmislar arada kaldim bende
Sana ultrason da folikül ölçümü mü yapacak yoksa kanda progestron ölçüp yumurtlama olmuş mu olmamış mı ona mı bakıcak

Yumurtlama takibine başlayın. .
Eşinize de bakıldı mı ?

Ayrıntılı birşey soylemedi acikcasi hormon testi yapalim normal cikarsa yumurta takibi yapalim dedi testler normal cikti isimden dolayi gidemedim gecen ay bu ay gideceğim ama tarihlere kafam takildi

Ayrıntılı birşey soylemedi acikcasi hormon testi yapalim normal cikarsa yumurta takibi yapalim dedi testler normal cikti isimden dolayi gidemedim gecen ay bu ay gideceğim ama tarihlere kafam takildi
ozaman en iyisi doktoruna arayıp sorman canım

Mrb cnm yeniden hormon degerlendirmesi yapiyorlar o yuzden ya adetinin 2. Gunu yada 3. Gunu gitmelisin. E2 fsh lh prolaktin testesteron vb hormonlar bakicak ona gore zaten ilac verir yada vermez gelmen gereken gunu soyler sana dr un. Arayada haftasonu gitmis yarin gitsen bile 4. Gunu olmus olacak :KK43:

canım yarın adetimin 21. günü, doktorum gel bakalım dedi. kanda progesterona mı bakıyor yoksa vajinal ustrasyonla mı muayene ediyor acaba?

X