- 17 Ekim 2012
- 530
- 16
- 68
tabi anlatırım canım,ben daha çok yeni bi gebeyim,bugün 2.testimi yaptırdım...darısı başınızaaaaa:)
oyy hadi bakalım allah tamamına erdirsin:) sıra bizde..:)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
tabi anlatırım canım,ben daha çok yeni bi gebeyim,bugün 2.testimi yaptırdım...darısı başınızaaaaa:)
oyy hadi bakalım allah tamamına erdirsin:) sıra bizde..:)
Merhaba arkadaşlar! Ben kendim için sonsuz kez şükrederek yaşadıklarımı biraz size de anlatıp cesaret ve umut vermek istiyorum. Rabbim hepimize dileklerimizi hayırlısıylka yaşatsın inşallah.
15 ağustos günü biz kıbrısta donasyonumuzu yaptırdık ve şimdi hamileliğimin 14. haftasındayım şükürler olsun. Gerçekten çok zor bir süreç ama hayırlısıyla tükenmez dualarla her şeyin en güzeli hepimizi bulacak inşallah.
İnanılır gibi değil ama şu anda yaşadıklarım öyle farklı bir şey ki. Soracağınız bir şey olursa hepsini cevaplamak isterim. Burayı uzun zamandır takip ediyordum ben de arkadaşlara cesaret vermeliyim diyerek katkım olsun istedim .Rabbim yardımcımız olsun inşallah
Sürekli elim karnımın üstünde onları seviyorum konuşuyorum,evime bile gitmedim annemde kalıyorum sürekli yatıyorum .allahım umutlarımızı yarım bırakmasın , hayatımın en uzuuuuunnn 12 günü geçmek bilmiyor ...
Arkadaşlar öncelikle tüm tahlil ve testlerinizi burada yaptırın. Eşinizle birlikte aids, hepatit b testlerinizi yaptırın çiftden istiyorlar.
Kendi fiziksel muayenenizi, meme kontrolünüzü, karaciğer,toksoplazma, bulaşıcı hastalıklar gibi tahlillerinizide buradan yaptırın. Orda pahalı olabiliyor testler.
Ayrıca buradan bir doktor kıbrısı arayıp da bağlantı kurarsa ona da ödemede pay veriyorlar benim anladığım. Bağlantınızı kendiniz kurun.
Sadece merkezin maliyeti 4500 euro , pazarlık yapın.
Bence uçak, konaklama gibi şeyleri kendi bütçenize göre kendiniz ayarlayın.
Uçaklar buradan sabah saatlerinde daha ucuz, ordan akşam saatlerinde daha ucuz. Havaalanına 2 saat öncesinden ulaşmak iyi oluyor.
İşe inanmakla başlamak en hayırlısı, “her şey iyi olacak” diye düşünerek pozitif olmak evrenden iyiliği getiriyor diye düşünüyorum. Benim her aşamam rast gitti bugüne dek.
Buradaki doktorum bana 2 ay öncesinden tedavime başladı rahim inceliğiyle karşılaşmamak için. Nar suyunu kendim evde hazırladım, sanırım faydasını gördüm. Rahimde endometrum kalınlığının 8 milimi geçmesi gerekli ideali 10 milim . bende 12 milime ulaşmıştı.
Yanı sıra destekleyici başka şeylerde kullandım isteyene anlatabilirim.
Folik asiti transfer olmadan birkaç ay önceden başlamak iyidir.
Yumurta donasyonu yaptıracaksanız, eşinizin sperm verdiği gün donorden taze şekilde alıp o gün döllemeye başlıyorlar.
Bir donor bir kişiye veriyor deseler de inanmak zorundayız bilemeyiz. Ben dert etmedim.
Ben ödemenin yarısını yumurta dölleneceği gün verdim, kalanını transfer yapılınca. Onlar hepsini peşin istemişti.
Transferin olacağı gün moralinizi yüksek tutun, sakin olun, kendinizi kasmayın. İşlem 5 dakika sürüyor, gayet acısız ve ağrısız. anestezi almıyorsunuz. Embriyoları ultrasonda görüyorsunuz. Işık gibi parlıyorlar o an paha biçilemez. Ayrıca önceden idrara sıkışmanız gerekiyor. Karnınız hafif doyurmuş olmanız yeterli.
Transferden sonra 2 saat kadar merkezde yatıp dinlenmeniz gerekiyor hiç kalkmadan.
Ben bir gün daha otelde kalıp dinlenmeyi tercih etmiştim.
3 gün duş almamak gerekiyor. Transfer öncesi duşunuzu alın. 12 gün ilişki yasak, ağır kaldırmak yasak..
Transferden 12-14 gün kadar önce rahmin hazır olması için bir takım ilaçlara başlıyorsunuz.
Transferden 3 gün kadar öncede bana orada vajinadan kullanılan progestrean ve ağızdan alınan iki tablet daha başlatıldı. Gebelik sürerse progesterana 3 ay devam etmem gerekiyormuş.
Arkadaslar acaba embriyonun kalbi ne zaman atmaya başlıyor. Daha 5 gün oldu ama bazen içinde özelliklede sağ tarafımda kalp atışı gibi bir seyirme hissediyorum. Muhtemelen değildir tabi ama öyleymiş gibi düşünüp elimi üzerinde gezdiriyorum bu bile çok güzel bir duygu :)
canım ben genel sağlık takviyesi olsun diye uzun süredir günde bir kaç ceviz, badem, fındık, incir, hurma (rahmi besliyor) kayısı kullandım.
ayrıca bal, polen, arısütü sabah akşam birer kaşık yedim. (hücre yapılanmasını sağlıyor )
ve bir karışımım var sabah akşam birer kaşık mutlaka yediğim
tarifi:
3 kaşık bal
3 kaşık pekmez (keçiboynuzu)
3 kaşık has zeytinyağı
1 kaşık tereyağ
1 kaşık karabiber
1 kaşık tarçın
1 kaşık zencefil
1 kaşık zerdeçal
bunları cam bir kavonuzun içinde tahta kaşıkla karıştırıyorum 1-2 gün sıcak bir yerde bekletip ondan sonra kullanıyorum.
bu karışım hem vucudu besliyor hem gribe karşıda koruyor ..
ayrıca transfer öncesi ve sonrası bitki çayları içmemek gerekiyor. rahimdekini söküp atabiliyormuş. (Adaçayı, rezene, biberiye, maydonoz suyu gibi)
Arkadaslar acaba embriyonun kalbi ne zaman atmaya başlıyor. Daha 5 gün oldu ama bazen içinde özelliklede sağ tarafımda kalp atışı gibi bir seyirme hissediyorum. Muhtemelen değildir tabi ama öyleymiş gibi düşünüp elimi üzerinde gezdiriyorum bu bile çok güzel bir duygu :)
Arkadaslar transferden sonra su gibi akintiniz oldu mu?bugun 6. Gun ve su gibi bir akintim var bilginisacim sen nasilsin hala igne batmalarin devam ediyor mu?benim bugun normal mi bilmiyorum ama basim dönüyor sersem gibiyim.
Resmi derken ultrason resmi gibiydi herhalde. Bana da kendim tek tük yumurtalarımla tüp bebek denemesinde hemşire embriyonuzun kaç hücreli olduğu vb gösteriliyor demişti ama ne yazıkki tek yumurta çıkarabildiler 3 görüp. o zavallı yumurtamın da(eşimin spermleriyle döllenen) daha ertesi gün vıcık olduğunu söyledilerolayısıyla transfer edilecek bir embriyo bile elde edilememişti. Ama hayal kırıklığımı anlayabilirsiniz herhalde. Madem 1 tane toplandı neden 3 tane görüldü çok üzülmüştüm. yumurta toplandıktan sonra hastane odası o kadar soğuk gelmişti ki dişlerim birbirine vuruyor çenem titriyordu. yazın üstelik. Aslında beni üşüten toplama sonrası yada başarısız bir toplama sonrası ilgisizlikti. Paylaşmak istedim sadece :)
Annemle buluşmama son 28 gün kaldı.. şafağımızı birlikte sayalım mı?
Normalde doğum tarihim 12.12.12 olacaktı ama donasyon tüp bebeklerde annem menapozda olduğu için 2 hafta önce alınması gerekiyormuş. Onun için de doktor amcam 29 Kasım için sezeryan günü verdi.. Rahim kasları esnek olmadığı için sezeryan yapılacakmış. Annem odamı hazırladı cicilerimi aldı. Hazırlıklar tamam... Çok heyecanlıyız annemle :) Allah bebek bekleyen herkese bugünleri göstersin. Henüz beklemeyenlerin de karınlarını doldursun inşallah. Ben forum kardeşlerimi sabırsızlıkla bekliyorum. Bildiğim kadarıyla şuan aysevi teyzemin ikizleri ve papatya teyzemin kızı var. benim de gelmeme azaldı.. rowina teyzem ve bebeklerim_gelin teyzem de var... başka kimler vardı hatırlayamadım
NE GÜZEL YAZMIŞSIN MOONROSE ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN:.ÇOK SEVİNDİM AZ KALIŞ DARISI DİĞER TEYZELERİNİN BAŞINA
![]()
çok teşekkür ederim darısı herkesin başına inşallah
Sevgili moonrose
Allah bir avazda kurtarsın ( bir ıkınmada ) Bundan sonrası için soruların olursa yazmayı unutma. İki battaniye götür bir de iki 3 tulum. Bol bol emzirmeye çalış ilk gün gelmedi gece de gelmedi hastane pompası çok güçlüdür onda da gelmedi oturup ağladım hüngür hügür ama sonraki günlerde foş foş geldi şükür pes etme darısı başına.
Anishaaaaaa
Bol şanslar Toplu dualar tutuyor .Dualarımız seninle
:) canım sezeryan olacağı için ıkınma avaz falan olmayacak. ama ameliyatın olumlu ve kolay geçmesi için sizden dua istiyorum bu ayın sonunda bebişim gelecek inşallah.. doğum çantamı hazırladım bile... herşey hazır gün sayıyorum:) süt konusunda sana daha önce de sormuştum ya inşallah sütüm bol olur ve bebeğim emer.. hazır mamaların hiçbiri anne sütünü tutmuyor çünkü ve mamayla beslenen bebekler obez oluyor... benim dualarım sizinle sizin dualarınız da benimle olur inşallah..
İdrar torbası doluyken transfer yapılıyor arkadaşım denemesinde dayanamayıp tuvalete erken çıktığı için tutmadığını söylüyordu doğru mu? Transferden ne kadar zaman sonra tuvalete çıkmak normal?
Önceden transfer yaptıran arkadaşlar acaba orada sizin gibi insanlarla tanışıp konuşabildiniz mi? yani onların transferlerinin gerçekleşip gerçekleşmediğini öğrenebildiniz mi?