Bizden kimlik vs herhangi bir belge istemediler isim Dışında ayrıcada işlemden sonra bir sürü imza attık yapılan işlemleri onaylamıyoruz die merkez bunu aslında kendisi için yapıyor yasak olduğundan ama bizim içinde iyi herhangi bir ispat yok donasyonla ilgili tabi her merkez böylemi bilemem ama bu yüzden benim içim çok rahat bunu ben ve eşim dışında kimse bilmiyor ve bilmesinde istemem ....

Canim ayni konuyu bizde esimle konustuk. Kimlik fotokopilerini neden aldiklarini anlayamadik.

Bizden kimlik vs herhangi bir belge istemediler isim Dışında ayrıcada işlemden sonra bir sürü imza attık yapılan işlemleri onaylamıyoruz die merkez bunu aslında kendisi için yapıyor yasak olduğundan ama bizim içinde iyi herhangi bir ispat yok donasyonla ilgili tabi her merkez böylemi bilemem ama bu yüzden benim içim çok rahat bunu ben ve eşim dışında kimse bilmiyor ve bilemesinide istemem bence Rabbim ogünü bizlere nasip etsin hissetmez bebişleimiz hiçbirzaman büyüdüğündede şuan insanın aklında milyonlarca soru işareti oluyor ama Rabbim nasip ederse ogünü bizlere eminim bunları hepsi gidecek sende bunları bu kadar düşünme ben 4yıl düşündüm bu bizleri yıparatmaktan başka bir işi yaramıyor Rabbim bu yolda hepimizin yardımcısı olsun

genel bir soru takildi esimle benim aklima merkezlerle ilgili. Simdi orda bizlerin bütün bilgilerimiz var tabii, kimlik kopilerine dahi. acaba o belgeler her zaman kliniklerde saklaniyormu - kesin net bilgisi olan varmi? yoksa bir sorucaktim dr. fridevs hanima. biz esimle birlikte tabii bu durumu gizli tutucagiz ömür boyu, acaba dedik merkezler de belirli zaman sonra siliyorlarmi kayitlari? ne bileyim bazen iste cok korkuyorum, dünya cok kücükdür diyorum, tanidik bir doktor, hemsire o merkeze gidip de benim kagitlarimi görürse diyorum :)

siz ne düsnüyorsunuz bu konu hakkinda - veya gizlilik konusunda? sanirim bu forumda yüzde 99 u ileride cocuguna donasyon oldugunu aciklamiycak. baska yabanci forumlarda genelde tam ters oluyor, onlar cocugun bilme hakki var diye, ergenlik cagina gelmeden acikliyorlar. veya cocuk hissedermis falan filan.

düsüncelerinizi paylasirsaniz benimle sevinirim[/QUOTE]

iyi akşamlar arkadaşlar
aaaa ben bunu hiç düşünmemiştim belki gitme tarihim belli olmadığı için gerçekten bütün bilgiler onlarda ise eee ya ilerde bi sorun olursa ama heralde bilgiler gizlidir çünkü her yıl kaç kişi yaptırıyor offff bilmiyorum ben halen kendi etrafımda dönüyorum.

eğer merkez bu bilgileri bi şekilde sızdırırsa veya açıklarsa -zorunluluk olmadan- merkez hakkında dava açılabilir ve yüklü tazminatlar ortaya çıkar...hatta gizliliği ihlal ettiği için merkez dahi kapanabilir....hiç kimse ve hiçbir yönetici bu riski göze alamaz...o yüzden çok da düşünülecek bir konu değil bence...çocuğa söyleme işine gelince bunu iyi düşünmek lazım....çocuğun hakkı dedik söyledik....bu defa belli bir yaşa gelince ben merkeze gidip anne-baba mı araştıracağım derse ne olacak? yılllarca kendini büyüten maddi manevi sevgisini veren aileye yabancılaşır mı? söylemezsek ne olur derseniz....aslında çok da birşey olmaz...bu yavruyu ben mi dünyaya getirdim...ilk aylardan beri benim mi hamiş fotolarım var....doğumdan sonraki anını fotolayıp albümün en güzel yerine koydum mu....onu emzirirken sütle beraber sevgiminde ona aktığını hissettim mi? ama tabi tercih ailenin...herkesin görüşüne saygı göstermek lazım.....ben olsam söylemezdim....

Arkadaslar bende bu konuda dertliyim benim annem ablam biliyor ama onlara guveniyorum esimin tarafindan kimsenin bilmesini istemiyordum esiminde soylemeyecegini dusundum ona guvendim maalesef kayinvalidem bigun aradi demesinmi dayin soruyo kibristami yaptirdiniz sok oldum hayir istanbulda acibademde dedim inanmis gibi ha oylemi dedi telden sonra icime bir kusku dustu esime eve gelince niye onlara soyledin bu konuda hassas oldugumu biliyosun ya ilerde cocuklarada duyulursa ben soylemedim kibrisa tatile gitcez demis tabiki ben inanmadim lutfen anneni ara durumu duzelt dedim tamam dedi.bu konu kapanmak uzereyken annem demesinmi kayinvaliden telde banada dayinin ve onun bildigini soyledi ay cok moralim bozuldu olay uzamasin annemi uzmeyeyeyim diye konuyu kapattim kayinv.deyi aramadim annemde aramami istemedi ama tabiki bu durum beni cok korkutuyo gelecek konusunda ya diyorum ilerde cocuklara yada bana imada bulunurlarsa icim hic rahat degil.klinik konusunda gizli tutacaklarini dusunuyorum o konuda korkum yok.

lalita canim seni cok iyi anliyorum, keske esin annesine demeseydi ama is isten gecmis. acaba onlar da biliyorlar denilmesi, tüp bebek olarak mi sadece biliyorlar? yani insanlar kibris a da tüp bebek icin gidiyor illaki donasyon icin degil. insallah öyle biliyorlardir. donasyon icin senin annen ve ablan nasil karsiladilar? merak ediyorum acikcasi. benimkiler bilse hayatta kabullenmezler ve beni cok irdelerler.

biz esimle kendi aramizdada artik bu konulari hic konusmayalim dedik, tabii bazen olmuyor mutlaka bir konu giriyor. ama cocuklarda artik dünyada konusmak istemiyorum onlar bebek olsa dahi bu konular yanlarinda konusulsun istemiyorum. sanki öyle kendimi daha rahat hissediyorum iste.

senin durumuna gelince. ben olsam kayinvaliden gercekten kesin biliyorsa donasyon oldugunu karsina alip konusmaniz lazim yemine getirmesi lazim, bu olayi kimseyle daha paylasmamasi icin. cünkü bak kayinvaliden anneni aramis - ya senin annen bilmemis olsaydi??

lalita canim seni cok iyi anliyorum, keske esin annesine demeseydi ama is isten gecmis. acaba onlar da biliyorlar denilmesi, tüp bebek olarak mi sadece biliyorlar? yani insanlar kibris a da tüp bebek icin gidiyor illaki donasyon icin degil. insallah öyle biliyorlardir. donasyon icin senin annen ve ablan nasil karsiladilar? merak ediyorum acikcasi. benimkiler bilse hayatta kabullenmezler ve beni cok irdelerler.

biz esimle kendi aramizdada artik bu konulari hic konusmayalim dedik, tabii bazen olmuyor mutlaka bir konu giriyor. ama cocuklarda artik dünyada konusmak istemiyorum onlar bebek olsa dahi bu konular yanlarinda konusulsun istemiyorum. sanki öyle kendimi daha rahat hissediyorum iste.

senin durumuna gelince. ben olsam kayinvaliden gercekten kesin biliyorsa donasyon oldugunu karsina alip konusmaniz lazim yemine getirmesi lazim, bu olayi kimseyle daha paylasmamasi icin. cünkü bak kayinvaliden anneni aramis - ya senin annen bilmemis olsaydi??

Arkadasim keske demeseydi ama artik olan olmus ben k.validenin cahilligine kiziyorum soylediyse herkese normal bi konu gibi soylemesi gerekmiyor.bunun gizli bisey oldugunu soylenmemesi gerektigini cocuk bile bilir.annem ona gereken cevabi vermis cenesini kapatmis kimseye soylemedim bi kardesim biliyor demis.ama insan yinede boyle birine guvenemiyor.o bunun onemli bir konu oldugunu gizliliginin farkinda degil acaba tam tersi olsaydi ayni sekildemi hareket ederdi?...ben onunla yuzyuze konusmayi dusunuyorum gordugumde...annem telden sonra kendine geldi dedi ama yinede icim rahat degil..

Arkadasim keske demeseydi ama artik olan olmus ben k.validenin cahilligine kiziyorum soylediyse herkese normal bi konu gibi soylemesi gerekmiyor.bunun gizli bisey oldugunu soylenmemesi gerektigini cocuk bile bilir.annem ona gereken cevabi vermis cenesini kapatmis kimseye soylemedim bi kardesim biliyor demis.ama insan yinede boyle birine guvenemiyor.o bunun onemli bir konu oldugunu gizliliginin farkinda degil acaba tam tersi olsaydi ayni sekildemi hareket ederdi?...ben onunla yuzyuze konusmayi dusunuyorum gordugumde...annem telden sonra kendine geldi dedi ama yinede icim rahat degil..

Canım biraz can sıkıcı bir durum olmuş.benimde transfere gidicem gün eşimin kızı geldi.eşimde şehir dışında olduğu için kızınıda yanımda götürdüm.ne olup bittiğini pek anlamadı ama yinede tedirginim.
Senin durumunda nacizane yorumum kayınvalidene donasyon olduğunu asla söyleme.zaten kendimiz içimizde bunu zor özümsüyorken onların bilmesi daha sor olur.kıbrısta embriyo sayısını fazla veriyorlar diye gittik dersin.normal tüp bebek dersin.

Maalesef bizim toplulumuzda özel hayata saygı yok. Herhalde konuşacak başka konu da olmadığından sürekli birbirimizin hayatlarını kurcalıyoruz. Sonra bir bakıyoruz ki bize sorulan soruları yanıtlamışız ama karşımızdaki bizim sorularımıza yanıt vermiyor. İşte o zaman kendimi kötü hissediyorum işte:(

Evet canım bende sab simplex veriyorum , eskisine oranla şuanda daha iyi eskiden ıkınıp sıkınmaktan göbek fıtığı olmuştu göbeği hep dışarıda duruyordu şimdi düzeldi Allah'tan. Aynen üst değiştirme bizde de öyle moda 2 günde kıyafet mendil önlük herseyi tüketiyoruz maşallah çamaşır makinası hiç durmuyor, neyse ki soyunmayı seviyor da ağlayıp etmiyor :)

Maşallah onlara. Bu konuları konuşuyor olmanız ne kadar güzel değil mi:)

canim firdevs hnmn anlasmali otelleri girnede lefkosede degil. lefkosede kalmak isterseniz klinige yürüme mesafesinde merit otel var 5 yildizli nezih bir otel sadece kahvalti veriyor ama o Pakete dahil olmaz sanirim biraz pahali bir otel rabbim emeklerinizi bosa cikarmasin

Waltrayburg merhaba hayırlı olsun hamileliğin sanırım Firdevs ' e yaptırdın. Allah sağlıkla tamamına erdirsin..Benim sormak istediğim fiyat konusu birde paket program falan diyorlar, ve pazarlık şanşımız oluyormu?? Kalınan oteller nasıl onlarmı ayarlıyor ?? Ücret konusu hakkında bilgi verebilirmisin. Teşekkürler.

Merhaba arkadaslar tam kendimi firdevs hanımı aramak için hazırlamışken eşim daha önce tüp bebek tedavisi yaptırdığımız yer aracılığıyla Halil İbrahim Tekin 'e yaptırmamızı istiyor burda yaptırırsam ekstra testlerdende kurtulmuş olurum çünkü zaten beni tanıyorlar.HIT e yaptıran arkadaşları merak ediyorum gerçekten başarılımı,ilgi ve alakaları nasıl lütfen anlatırmısınız .birde Kıbrıs'ta 5 gün kalmama gerek olmadığını eşimin gidip sperm vermesini ve benimde sadece embriyo transferi için oraya gitmemin yeterli olduğunu söylediler.embriyo transferi yapılmadan önce embriyoya genetik analiz yaptıran varmı ben yaptırmayı düşünüyorum.sevgiler

Kusura bakma Hit konusunda fikrimi yazacağım. İlginç ilk görüşmeye çağırmadılar mı seni?? Genelde çağırırlar nedense uterusun ince olur. Sonra eşinden sperme alıp dölleyip dondururlar sen istediğin zaman gel derler. Sende de çözünenler tutmaz tabi ::)) Yani kusura bakma ben bunları yaşadım. Dondurulmuşu ucuza yapan adam sende ilkini dondurulmuş kullanır. Hit tede tutar ama genelde 3. de.. Ama Firdevs'te ilkinde tutma ihtimali daha büyük. Sonuçta bu iş birazda şans işi. Ama genede sizin bileceğiniz iş...Ha bu arada ilgi alaka ilk parayı alınca süper para alındıktan sonra bitiyor gerçi her yerde öyledir de. Ben yaptıklarını etik bulmadım açıkçası dondurulmuş kullandılar bende. Sen eğer orda yaptıracaksan eşin gittikten 5 gün içinde sende git derim...Allah hepimize kolaylık versin...

iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.benimde ilk denemem negatifti.bir yıl sonra Tekrar denedim.ilk denmem berk beyde dünya tüp bebekte oldu.ikinci ise firdevs hanımda.sanırım sende berk beyde denemiştin.ikinci denemende inşallah pozitifi görürsün...

Teşekkür ederim Tress06 inşallah öyle olur. Benim ilki Hitti ::((.. Allah sağlıkla tamamına erdirir inşallah canım..

kızlar bugün kontrolümüze gittik şükür oğluşum her bakımdan iyimiş. gün geçtikçe büyüyor masal gibi.
yarın fakülteye gidicem ayrıntılı ultrason ve değerlendirme için.

sizden dua istiyorum herşey rast gitsin ve iyi haberlerle dönelim..
dönünce hemen yazarım sonucu buraya..

Bilginisa inşallah sorunsuz bir hamilelik sağlıklı ve hayırlı evlatlarımız olur inşallah, dualarımız seninle..

Kusura bakma Hit konusunda fikrimi yazacağım. İlginç ilk görüşmeye çağırmadılar mı seni?? Genelde çağırırlar nedense uterusun ince olur. Sonra eşinden sperme alıp dölleyip dondururlar sen istediğin zaman gel derler. Sende de çözünenler tutmaz tabi ::)) Yani kusura bakma ben bunları yaşadım. Dondurulmuşu ucuza yapan adam sende ilkini dondurulmuş kullanır. Hit tede tutar ama genelde 3. de.. Ama Firdevs'te ilkinde tutma ihtimali daha büyük. Sonuçta bu iş birazda şans işi. Ama genede sizin bileceğiniz iş...Ha bu arada ilgi alaka ilk parayı alınca süper para alındıktan sonra bitiyor gerçi her yerde öyledir de. Ben yaptıklarını etik bulmadım açıkçası dondurulmuş kullandılar bende. Sen eğer orda yaptıracaksan eşin gittikten 5 gün içinde sende git derim...Allah hepimize kolaylık versin...

Arkadasim ben hitte yaptirmadim ama sana sonuna kadar katiliyorum.forumdanda takip ettigim kadariyla hitte yaptiranlarin genelde 2.3.4. denemede pozitifi goruyor..mesela forumun baslarindada var haskiz 4.denemede isik 3.denemede aysevi 2 kez onda denedi olmadi benimde olacak onda denedi sanirim 4.de oldu benim hatirladigim suan bunlar formu karistirdiginda dahada cikar eminim.tabiki dondurulmuslarla sans cok azaliyor hadi yumurtalari 2.denemeler icin dondurabilirde ilk denemede spermleri dondurmasi cok sacma.Hitte ilk denemede belki tutan vardir ama eminim cok cok azdir...birde nedense ona gidenlerin hepsinde rahim kalinlasma sorunu oluyor. tamamen duygusal tabiki amac ftrci kardesine para kazandirmak...bide en pahali o yapiyor...

Waltrayburg merhaba hayırlı olsun hamileliğin sanırım Firdevs ' e yaptırdın. Allah sağlıkla tamamına erdirsin..Benim sormak istediğim fiyat konusu birde paket program falan diyorlar, ve pazarlık şanşımız oluyormu?? Kalınan oteller nasıl onlarmı ayarlıyor ?? Ücret konusu hakkında bilgi verebilirmisin. Teşekkürler.

Günaydin canim tskr edrim darisi isteyen herkesin basina insallah evet dr um firdevs hnm ben 3 kez gittim 1 kez Sefket beye 2 kez firdevs hnma ve hic paket almadim oteli onlar ayarliyor hava alanindan alip otele Kadar birakiyorlar pazarlik olmuyor bildigim kadari ile bana yapmadilar ben ilk Sefket beye gidip 2. ciye firdevs hanma gittigim icin 2 kez 4500 ödedim arti otel yol vs hemen hemen her ilk gittiginde olmazsa 2. gittiginde tüm oradaki dr lar hep ayni 1000 euro indirim yapiyorlar yani 3500 ödüyorsun cnm tabi ayni dr a gidersen benim gibi dr degisirsen yeniden ayni parayi ödüyrsun ben drumu degistirdigim icin pisman degilim iyikide firdevs hnma gitmisim diyorum umarim yardimci olmusumdur sevgiyle kal rabbim gönlüne göre versin ..

merhaba arkadaşlar ,

rahim kalınlığı için bugün .dr.a gittim. firdevs hnm ın tavsiye ettiği dr. rahmin ince olduğunu söyledi 5. küsür.7-8 mm olursa çok seviniriz dedi.
ilaç dozajını 3 ad. den 6 ad. e çıkardı günde. pazartesi tekrar çağırdı. ne olacak bilmiyorum.
irem hnm.la görüştüm olabilir dedi biz onun için ara kontrol istiyoruz dedi .ilaç dozajını yükselttiğimiz an kalınlık fırlama yapar dedi biraz içime su serpti.
sizin görüşleriniz nedir bu konuda. bu durumla karşılaşan arkadaşlarımız bilgi verebilir mi acaba.

sizinle paylaşmak .içimi dökmek istedim .rahatlıyorum çünkü yazınca.
herkese çok selam ediyorum.

hepinize bol bebişli g:emir_bebek::emir_bebek:ünler

selam kızlar ben fakülteye gittim geldim 7 kasıma detaylı ultrason için gün verdiler.
iki hafta bekleyecek olmak canımı sıktı buraya yakın başka bir şehirde özel bir hastanede bir doktora gittim oda inceledi herhangi bir anomali yok, ikizin diğerinin kesesi içerde olduğu için tarama testinde sonucu yanıltabileceğini söyledi benim doktorum gibi.
o hastanedeki radyolojide detaylı ultrasona gircektim ama radyoloji doktorunun deneyimli omadığına kanaat getirdim.
şimdi 7 kasımı bekleyeceğim. ama içim rahat oğlum gayet iyi gelişimide normal devam ediyor. yinede detaylı ınceleyeceğim.

dua eden destek olan arkadaşlarıma çok teşekkürler..

umarım herkesin keyfi yerindedir

canım umarım en kısa zamanda endometrium kalınlığı gerekli seviyeye ulaşır.
biliyorsundur ama yinede hatırlatayım bu aşamada hergün nar suyu içmiştim. şimdi mevsiminde bol bulursun dene derim..

Merhaba arkadaşlar Kasım için transfere hazırlanırken hsg sonucu endometrial polip görüldü ameliyat gerekli bu gebeliğin oluşmasına engel bir durummuş :( herşeyde bir hayır vardır dedik ne yapalım böyle birşey yaşayan varmı acaba

merhaba arkadaşlar ,

rahim kalınlığı için bugün .dr.a gittim. firdevs hnm ın tavsiye ettiği dr. rahmin ince olduğunu söyledi 5. küsür.7-8 mm olursa çok seviniriz dedi.
ilaç dozajını 3 ad. den 6 ad. e çıkardı günde. pazartesi tekrar çağırdı. ne olacak bilmiyorum.
irem hnm.la görüştüm olabilir dedi biz onun için ara kontrol istiyoruz dedi .ilaç dozajını yükselttiğimiz an kalınlık fırlama yapar dedi biraz içime su serpti.
sizin görüşleriniz nedir bu konuda. bu durumla karşılaşan arkadaşlarımız bilgi verebilir mi acaba.

sizinle paylaşmak .içimi dökmek istedim .rahatlıyorum çünkü yazınca.
herkese çok selam ediyorum.

hepinize bol bebişli g:emir_bebek::emir_bebek:ünler
Canım tedavin hayırlı olsun.rahim kaınlığına gelince ilacı artirmak inan işe yarıyor.birde sana kesinlikle nar suyunu tavsiye ediyorum.sabah akşam aç karnına bir bardak yemeklerdenn yarım saat önce .sen yinede saraçoğlunun sitesinden ayrıntılı bak.narın tam mevsimi şimdi.güzel haberlerini bekliyoruz canım arkadaşım..

Back
X