Yumurtalık kisti olanlar bu süreci yaşayanlar yardımlarınızı bekliyor

pnr1512

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2015
30
20
35
Merhabalar kızlar beş gün önce jinekoloğa muayeneye gittim herhangi bir rahatsızlığım yoktu adetim gecikmişti hamilelik de düşündüğümüz için test yaptırmıştık ama negatifi ben de doktora muayene olmaya karar verdim ve hiç beklemediğim bir şey oldu doktor vajinal ultrasonla baktığında sağ yumurtalığımda 7 cm büyüklüğünde bir kist gördü testler yapıldı ve tomografi çekildi çok şükür kötü bir şey çıkmadı adetle birlikte küçülebilir dedi doktor bekledik ve adetimin 4 günü tekrar muayeneye gittim hiçbir değişiklik olmamış maalesef. Şimdi doğum kontrol hapı verdi yumurtalıkları baskılar ve kisti küçültebilir dedi. Şimdi sizlere sormak istediğim bir şey var soğan kürü yapmak istiyorum acaba bi işe yarar mı yoksa daha mı kötü ederim bu kürü kullananlar yardım eder misiniz

Arkadaşlar sırf bu kür iyi gelirse yazacağım herkes dua etsin diye üye oldum denebilir.ama aranızda olmaktan mutluluk duydum.
Öncelikle herkese merhabalar.ben 22 yasında bekar bir kardesinizim.3 ay önce herşey normalden hafif bir kanamam başladı.yumurtamsı catliyor heralde filan dedim ama günlerce geçmedi.bi akşam okuldan eve zor döndüm karnim yirtilicak gibi agriyodu tabi kanamam da bir yandan camurumsu bir hal almaya başlamıştı.babam hastaneye goturdu ben olayı böylece anlatınca doktora kadın doğum kliniğine konsültasyon yaptı.orada yumirtaligimda 4 cm kist olduğunu öğrendim.sonra yakacık doğum hastanesinde halide yüksel hanima gittim.ve kistim 1 haftada yarım cm büyüyerek 4.5cm olmuştu.1 ay bekleyelim dedi.ben okuldan dolayı 2 ay sonra gittim veeee kistim delirmiş bir şekilde büyümüş 5.5cm yı geçmişti.dopplere gönderdi doktorum.tabi gün verdiler.daha 10gun vardı.bende buradan okudum bu soğan suyu muhabbetini.hemen yapmaya başladım.10.gün dopplere girdiğimde doktor tertemiz dedi.pazartesi sonucu halide hanima goturdum.görmemişler dedi.tekrar bakayım dedi.bir baktı aaaaaa mucize bu ya nasıl bu patolojik şey bir anda kayboldu dedi.mümkün değil aslında dedi.kızlar çok konuşup başınızı agrittim ama gerçekten bu soğan suyu bir mucizee.dilerim sizede iyi gelir.Allah herkese şifa versin.bebek bekleyenlere de bebisler nasip etsin...

Canım çok geçmiş olsun size de.Bende her ayin 21 inde adet olurum sasmaz hiç.mayisin 21 inde adet oldum sonra 7 haziranda tekrar oldum Dr a gittim kistim patlamis ama önemli degil dedi dedi.hala adet olmadim.kist patlamasi yasayan ve sonrasinda adet düzeni ne zaman gelecek buna benzer bir durum yasayan var mi ? Dr um beklemem gerektiğini bütün sistemin degisti dedi.bir yildir cocuk sahibi olmak istiyoruz olmuyor testlerimiz normal normal.simdi iki hafta sonra 3 aydir bekledigimiz yere randevumuz var tedavi için.Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah Anne olmayi...

Merhabalar, 37 yaşındayım geçen aya kadar gayet düzenli adet görürken 10 gün kadar adetim geciktikten sonra ella adlı adet söktürücü ilacı aldım kullanmaya başladığımın ilk gün de jinekoloğa gittim doktor hanım ultrasondan baktı yumurtalığımda kist gördü basit bir kist olduğunu ilacı kullanıp adet olduktan sonra küçüleceğini ya da tamamen gidebileceğini söyledi . sonrasında tekrar kontrole gelmemi istedi. İlacı kullandım bitti 2-3 gün sonra adet oldum kanamam az oldu ve hafif siyah kan geldi. Adet bittikten sonra dün yine aynı doktora gittiğimde ultrasonda kistin yaklaşık 4,5 cm e geldiğini büyüme olduğunu ve hemen altında ufak bir kistin daha oluştuğunu söyledi. Adetimin ilk günde jasmin doğum kontrol hapı kullanmaya başlamıştım doktor ona devam etmemi söyledi, onu bitirince yine gel eğer halen küçülme olmazsa tümör testine göndeririz dedi. Ama kötü huylu olarak gözükmüyor rahat olun dedi. Gerçekten rahat olmalı mıyım çok korkuyorum ameliyatlık olursa rahmin alınırsa ya da kötü huylu olursa diye :KK43:

kızlar ben 27 yaşındayım ilk evliliğimi 20 yasında yaptım ve 3 ay sonra hamile kalmıştım.. ama malesef 1.5 aylıkken düşük yaptım..almanyadaydım kürtaj yapıldı vakumla.. sonrada uzun surmedı ayrıldım tr ye döndüm.. onca sıkıntı stresten sonra deliler hastanesine yatırılmadıgıma dua ediyorumm..şimdi eşimle çok mutluyum Allahıma sonsuz sukurler olsun..fakat evlenirkende evlenmeden oncede cok buyuk sıkıntılar yasadık maddı ve manevı olarak..ve ben yıne cok yıprandımm..evlıyken hıc korunmadık suan 2.5 yıllık evlıyız gecen yıl gıttıgım doktor pco teshısı koydu tedavı gordum dogum kontrol hapı ıctım ve aldactazide 25 mg kullandım kıstlerımde azalma oldu o doktoru bıraktım baska ozel bır doktora gıttımfakat bende kasık ve bele vuran sıddetlı agırlar vardı ultrasonla alltan muayne sırasındada doktorlara hep soyledım agrımın oldugunu ve hıcbırı bısey demedı en son turkıye hastanesınde fıgen hanıma gıttım yumurtlama takıbı yaptı fakat o da aggrılarım ııcn bırsey demedı benı dahılıyeye yonlendırdı... sımdı kı doktorum kenan bey basarı hastanesınde ıstanbullda kucukkoyde muhtsem bır doktor...megerse benım yumurtalıklarımda asırı derecede enfeksıyon varmıs belımden egılemıyordum kasıklarım da o bıcım bana ıgne fıtıl ve antıbıyotık verdı gecen haftada hsg cekıldım tuplerımden ve çok sukur açıklar dıycem o kı ben yıllarca enfeksıyonla yasamışım ınanılır gıbı degıll.. her doktor doktorluk gorevını yapamıyor aldıgı para helal degıl... suan kıst namına bısey yok sukurler olsun.. herseyın bası sıkıntı ve stres:KK12: hep kendımıze yapıyoruz ama elımızde degıl ıste

X