Yumurtası çok büyüyen ler yardım lütfen :((

BirGunesDoguyor

İnsan nedir, şimdi bildim...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2015
1.804
2.448
Selam arkadaslar, geçen ay yumurtanin çok büyüdüğünü ama catladigini yazmıştım. Gebelik olmadı, bu ay yine klomen kullandım ve bu sefer geçen aydan da çok büyümüş, 13. gün 35 mm olmuştu. Doktor gebelik için sıkıntı teşkil etmediğini sadece ağrı yapabileceğini söylüyor. Bu durumda olan varsa tecrübelerini paylasabilir mi lütfen

Merhaba canım. Aynı durum bende de oldu.. bende pco va ryani yumurtalarım çok hızlı da büyüyebilir, çok yavaşta.. Geçen ay regl bitiminden 5 gün sonra doktora gittiğimde benim de yumurtam 35mm olmuştu.. şimdi regl olmayı bekliyorum ki atabileyim..
Doktorun gebelik için sorun olmadı derken, bu büyüklükte de çatlayabilir ve gebe kalırsın mı demek istedi?
Bu arada evet biraz ağrı yapıyor. E normal çünkü gereksiz büyüme yapmış.. bende de oluyor .. ama geçiyor sonra.. dayanılmayacak gibi değil.. korkmanı gerektirecek bir durum yok.. :KK6::KK6:

Ağırdan dolayı korkmuyorum, kiste dönüşür diye korkuyorum :) gebeligi engelleyecek bi durum olmadığını söyledi

Ben pko lu falan değilim, hiçbir sıkıntımız yok çok şükür, Meleğim gelmesi gereken zamani bekliyor sanırım...

Selam arkadaslar, geçen ay yumurtanin çok büyüdüğünü ama catladigini yazmıştım. Gebelik olmadı, bu ay yine klomen kullandım ve bu sefer geçen aydan da çok büyümüş, 13. gün 35 mm olmuştu. Doktor gebelik için sıkıntı teşkil etmediğini sadece ağrı yapabileceğini söylüyor. Bu durumda olan varsa tecrübelerini paylasabilir mi lütfen
klomenle büyümesini ayarlayamıyor madem ne diye iğneye geçmiyor anlayamadım. bünyene yazık çektiğin eziyete yazık. 13. gün 35 mm ise olası çatlama zamanına 4- 4.5 mm i rahat geçer bu da ağır kanama yapabilir. kiste dönüşürse daha büyük sıkıntı yaşarsın. kist iken çatlarsa hastanelik olursun.

benimde uyarılmadan oluşan folikülümde 21 mm iken çatlama iğnesi denenmişti. 2 gün sonra kontrole gittiğimde 30 mm olmuş ve çatlamamıştı 5 gün sonra reglime 1 hafta varken kanama oldu, regl oldum sandım hemen doktora gittim.
çatlamayan folikülün kistleşip çatladığını çatlamış haliyle 35 mm kalmıştı folikül ama yinede bugünü değerlerlendirin dediğini hatırlıyorum. ve uyguladık tabiki. hamile kaldım ikiz olarak tüpte kaldı. dış gebelik oldu ameliyat vs. çok uğraştık

Doktorum çok iyi bi doktor, ona güvenmek istiyorum ama neden açıklayıcı bir şeyler söylemiyor anlayamıyorum. Sadece, biraz fazla büyümüş, ağrı dışında sıkıntı yapmaz diyor. Kendiliğinden çatlamam olduğu için iğneyle gerek olmadığını soyluyor. Yumurta büyüklükleri doktorların kullandığı cihaza göre değişiklik gösteriyor olabilir mi acaba?

Doktorum çok iyi bi doktor, ona güvenmek istiyorum ama neden açıklayıcı bir şeyler söylemiyor anlayamıyorum. Sadece, biraz fazla büyümüş, ağrı dışında sıkıntı yapmaz diyor. Kendiliğinden çatlamam olduğu için iğneyle gerek olmadığını soyluyor. Yumurta büyüklükleri doktorların kullandığı cihaza göre değişiklik gösteriyor olabilir mi acaba?
teşekkür ederim.

cihaza göre değişiklik göstermiyor. doktorun marifetine göre değişiklik gösteriyor :KK70: ölçmeyi nereden yaptığına göre 1 -2 mm oynar en fazla.
doktorlarımıza hep güveniyoruz arada başka doktorlardan tavsiye almayıda ihmal etmemek lazım.
benimde kendiliğinden çatlıyor yumurtam. ama olgun yumurta görünce doktorlar bu fırsatı kaçırmayalım diyorlar :))

Bi de bu ay da olmazsa takibe gelme, ilaç kullan
sadece, şu an yapabileceğimiz bişey kalmadı, her şeyin çok normal çünkü dedi :)

X