• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurtlama olmuyor mu? Progesteron hep düşük

Guzelgunler1beklerken

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2025
61
13
3
28
Hanımlar merhaba;
Son 4 ay 3 defa progesteron hormonuna baktırdım, sonuçlarım; 2.1, 1.25 ve 0.43 çıktı. Bu durumda yumurtlama gerçekleşmemiş dendi fakat yumurta akıntısı da gördüm çatlama ağrısı/sızısı hissedip kontrol ettirdim çatlama olmuş da dendi ki o ay 2.1 çıkmıştı progesteron. Bu ay da çatlama akıntısı ağrısı yaşadım 0.43 çıktı 🤷🏻‍♀️
Benzer konudan çekmiş olanlar lütfen yardım edin ne yapmalıyım yumurtlama sorunumu çözmek ve gebe kalmak için?

Ne zaman yaptırdınız bu testi benim de hep düşük
Reglin 21. Günü bakıyorlar.
İlk testi 2.1 olanı çatlamanın ertesi günü baktık o ay 20. Gün çatlama olmuştu yani ve reglimde gecikmişti 4 gün 32.gün regl olmuştum.
Geçen ay da yine 21. Gün 1.25 çıkmasının da üstünden 4 gün sonra regl oldum bu sefer de erken geldi reglim 25.gün ağrısız sızısız şekilde.
Yani var bir anormallik ilk defa gebelik planladığım şu yıl reglim böyle düzensiz ve ara kanamalı geçiyor.
Sizin ne süredir böyle? Pcos var mı?
Bende 3 ay önce pco görünümü var dendi önceki kontrollerde yoktu bu.

Benim amh düşük tüp bebek tedavisi görüyorum hep adetin 3.günü bakıldı bir yıldır, böyle düşük çıkıyor önceden hep yüksek çıkardı
Burada gördüğüm kadarıyla progesteron tüp bebek öncesi 2 nin altında olması gerekiyor diyorlar. Size o yüzden regl dönemi bakılıyordur zaten regl zamanı progesteron düşük olur. Asıl önemli gün 21. Günü en üst seviyede olması gereken gündür regl başlamadan öncede düşer bu seviye.
Bence şu an bir hekimle tedavi içerisindeyseniz burada kafanızı karıştırmayın, strese girmek hormonlarınızı etkileyecektir

Back
X