Yurtdışı için hangi tur şirketini tercih etmeli...

maviduvar1

Ben beni bıraktığımda, sen beni bırakma ya' Rab...
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2009
14.383
24.221
Orta Avrupa turu düşünüyoruz. Tur fiyatlarına baktığım zaman turla gitmenin daha ekonomik olacağını gördüm. Ancak tur Şirketleri ile ilgili tonlarca şikayet var.
Aranızda bu konuda tecrübesi olan var mı? Olumlu ya da olumsuz anlamda.
Paylaşırsanız çok sevinirim.

ETS tur ve Jolly tur U tek geçerim çünkü her ikisi ile de tatil yaptım ve kalite de,tatmin de organizasyonlar da çok güzeldi ..fiyat tartışılır tabii biraz pahalılar ama bence değer çünkü elin memleketine gidip madara olmak,tatili zehir olmak da var.

Çok teşekkğr ederim kızlar. Bireysel olarak Paris ayarladık bu yaz için. Ama seneye falan orta AVrupayı turla düşünüyoruz. Şehirler arası transferler açısından.

Orta Avrupa turu düşünüyoruz. Tur fiyatlarına baktığım zaman turla gitmenin daha ekonomik olacağını gördüm. Ancak tur Şirketleri ile ilgili tonlarca şikayet var.
Turla gitmek kesinlikle çok mantıklı çünkü bilmediğin bir ülkedesin,yabancısın sana rehber olan birilerinin olması süper oluyor.ama şunu söyleyebilirimki tur Şirketleri,normalde daha ucuz olan otelleri,tabiri caizse kazık fiyata satıyorlar.tek artısı,birlikte hareket etmek,gezilecek görülecek yerleri araştırmadan keşfetmek ve düzenli gezi rehberliğim bence

Tur firmaları genellikle ucuz olması için şehir merkezine uzak otellerde konaklama sağlar. Dolayısıyla her aktivite için onlara bağlı kalırsın. Bence kendin merkezde bir otel ayarla, sana uygun tarihler için de biletleri takip et. Yarı paraya tatilini getirirsin hem de daha çok eğlenip daha çok yer gorursun

Tur firmaları genellikle ucuz olması için şehir merkezine uzak otellerde konaklama sağlar. Dolayısıyla her aktivite için onlara bağlı kalırsın. Bence kendin merkezde bir otel ayarla, sana uygun tarihler için de biletleri takip et. Yarı paraya tatilini getirirsin hem de daha çok eğlenip daha çok yer gorursun
Önerin için çok teşekkürler. Paris ayarladık bu yaz için. Bileti şu an ki fiyatına göre yarı fiyata aldık 2 ay önce. Otelin de ödemesini yaptık. Şnşallh iyi olur.

Merhaba
Hayır turla gitmiyoruz. Kendimiz ayarladık herşeyi.
Müze giriş biletlerini de aldık online.
ooo süper.daha önce gitmiş miydiniz.biz ilk defa gideceğiz o yüzden turla gidiyoruz.umarım bi aksilik çıkmazda gidebiliriz.eşim astsubay doğudan batıya tayinimiz çıkacak ilişik kesme tarihinde problem olmaz umarım :KK43:

ooo süper.daha önce gitmiş miydiniz.biz ilk defa gideceğiz o yüzden turla gidiyoruz.umarım bi aksilik çıkmazda gidebiliriz.eşim astsubay doğudan batıya tayinimiz çıkacak ilişik kesme tarihinde problem olmaz umarım :KK43:
Hayır ilk defa gideceğiz. Biz hiç tur kullanmıyoruz. Önce Budapeşte Prag Viyana düşünmüştük. Şehirler arası transfer daha kolay olur diye tur düşündük ve onun için açmıştım bu başlığı. Rotayı değiştirdik. Herşey hazır Allah nasip ederse gideceğiz.
Siz hangi turla gidiyorsunuz. Rotanız nasıl. Ne Kadar'a mal oluyor.
3 Kişi biletleri 2700 tl ye aldık. Oteli de 1500 tl.

Yurtdışı tatilini internetten ayarlamak kesinlike daha ucuz ama ayarladığım yer iyi olur mu kaygılarınız ve farklı çekinceleriniz varsa arkadaşımın sitesini kullanmanızı öneririm: www.suggestrip.com
kaç kişi olduğunuzu ve toplam bütçenizi seçiyorsunuz, uçak bileti + konaklama olarak bu parayla gidilebilecek yerleri ve paranıza uygun en iyi otelleri öneriyor

3 kere yurt dışı turuna çıktım hepsinde de pronto 'yu kullandık buna sebeb kesinlikle gittiğimiz de rehberimizin bizim arkadaşımız olmasıydı.. Yurt dışında bence önemli olan planlı gitmek bi kere turla gittiğinizde, gitmeniz gereken her yeri extra adı altında gezdiriyorlar o zaman da pahalıya gelmiş oluyor ama biz gittiğimiz zaman otelden harita alıp internetten de mutlaka gitmemiz gereken yerleri belirleyip öncelik listesine göre kendimiz geziyoruz .Hem süre kısıtlaması olmuyor hem kimseye bağlı kalmıyorsunuz. Diğer türlü sıkıntı işte 20 kişilik grupta rahat 1 2 kişiyi bekliyorsunuz kaybolandır , geç kalandır.. o yüzden metro haritası , tren seferleri herşeyi kendiniz ayarlarsanız çok daha uygun oluyor.
mesela örnek vereyim gittiğimiz bir restorant düşünün rehberiniz en güzel olduğunu söylüyor ama işin aslı öyle değil o restorantla anlaşmalı kişi başına komisyon alıyorlar.. gibi gibi

Canım tur tamamen şans işi. Ben iki yıl önce uygun fiyatlı olduğu için Kappatur u seçtim ve gerçekten çok memnun kaldım. Bir turda hiçbir aksilik yaşanmaz mı, ben yaşamadım. O yüzden şikayetlere bak ama çok kafana takma. Bol bol eğlenmeye ve gezmeye bak, dönmek çok zor oluyor İTalya'dan :KK70:

Pronto ve bkm tur iyidir. Ancak en güzeli münferit kendinizin ayarladığı turlardır. Booking.com oteller için airbnb ise evc kiralamak için iyi sitelerdir. Önceden iyi bir hazırlıklıkla çok uygun fiyatlara gelebilir seyahatiniz. Bende her konuda yardımcı olabilirim, turizmci değilim ama çok severim gezmeyi :)

Ets ile İtalya ve Barcelona'ya gittim memnun kaldım. Haklısın Çoklu şehir gezmelerinde tur daha mantıklı. Aynı anda italya'ya Arkadaşlarım pronto ile gitmişlerdi, çok sorun yaşamışlar, rehber değiştirmişler Oteller rezaletmiş. Barcelona ya önce Kappa ile gidecektik 2 hafta kala turu iptal ettiler bahane şu uçak Firması Battı. Çok komik. Bi de gayet rahat Roma verelim diyorlar, Ets nin hizmetinden rehberinden memnun kaldık biz.

S Sssssssss kedikedi84 kedikedi84 artık turla değil de bireysel gitmeyi tercih ediyoruz. Çok teşekkür ederim yorumlarınız için
Bu yıl airbnb den ev kiraladık. Bakalım Nasıl olacak
Paris'te 11. bölgede ibis bastille faubourg st. Antoine adlı otelde kaldık. Süperdi. Bayıldık.

Süper M maviduvar1 deneyimlerini paylaşırsan çok sevinirim.. :) nisan ilk haftası hollanda belçika fransa luksemburg seyahatım var fransa için sizin öneriniz otele bakabilirim :)

Selam önümüzdeki ay Roma tatili düşünüyoruz. İlk kez yurtdışına çıkacağım ve turla gitmek istemiyorum. Eşim ve çocuğumla birlikte gideceğim. Arkadaşlar tavsiye edebileceğiniz otel veya gidilebilecek yerleri söyleyebilirseniz sevinirim...

X