- 12 Mart 2013
- 37.828
- 51.656
- 798
Turkiye hem senin icin hemde onun icin iyi bir secenek bence :)
Benim için iyi olması evet de onun için neden iyi olur peki? Soruyorum ki ileride argüman üretebileyim konusu açılırsa
Benim varsayımım şu yöndeydi. Sonuçta o ülkeye gidince hemen mesleğinize başlayamayacaksınız. Belki part-time herhangi bir işe girip aynı zamanda o dilin kursuna devam ederseniz hem her gün insanlarla iletişim kurmak zorunda kalacaksınız hem de kurs olacak bu şekilde olursa kısa zamanda öğrenebilirsiniz. Hem bildiği dillere yakın olduğunu da yazmıştı. Ki İspanyolca ayrıca zor bir dil de değil.
Ama dediğim gibi psikolog olarak iş bulmakta ana diliniz olmadığı için zorlanabilirsiniz. Müşterilerle sohbet etmeyi iletişim kurmayı gerektiren bir işe başvuran Alman'ı işe almamışlardı Türkiye'de bir şirket. Türkçeyi oldukça iyi biliyordu ve güzel konuşabiliyordu. Ama yine de ana dili olan birisini istediler. Aksanı olsun ortak geçmiş olsun insanlarla iletişim kurmanız gerekecekse büyük önyargılarla yaklaşabiliyorlar. İspanya bu anlamda çok da ilerici bir ülke değil hem.
Bu arada konunun diğer kısımlarına yorum yapmadım ama ben de kariyerini kendi istediğin yönde yönlendirmen gerektiğini düşünüyorum. Sen hangi ülkede ne yapmak istiyorsun yolunu buna göre çiz. Kimin nerede olduğuna göre değil.
Evet, zaten yarı yarıya anlıyor gibiyim çok benziyor İtalyancaya
Ben de kariyerimi seçeceğim de insan biraz üzülüyor tabi :)