Yurtdisinda dogum

Melisa93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2015
295
91
30
Merhaba hanimlar. Esim 1 aydir Rusyaya gitti babasiyla birlikte. 4 aylik hamileyim ogretmenim. 2-3 ay sonra dogum iznine cikinca esim beni de goturecek. Kismetse dogumum orda olacak. Ama beni dusunduren bazi seyler var. Orda yanliz dogum yapmak cocuk bakmak cok zormudur? Ilk hamileligim oldugu icin tedirginim. Acaba dogum burda mi olsun annem yardim eder. Hem kayinvalidem eltilerim cok iyi insanlar cocuk olunca her turlu yardim ederler bana. Esimi de yanliz birakmak istemiyorum oda cocugunu kendi yaninda istiyor. Cocuk dogduktan sonra zor olursa buraya geri donerim diye dusunuyorum. Tecrubeli bayanlara sorum cocuk dogurmak bakmak isi zor olur mu benim icin? Yurtdisinda cocuk bakip buyuten var mi aranizda?
 
Hayır bakılır bence eşin yardımcı olacak sa tabi
 
Avrupa'da olsa neyse ama Rusya'da dogum deyince biraz dusundum oranin komunizmden kalma farkli bir sistemi var sana uymayabilir. Devlet icin konusuyorum ama ozelde nasildir bilmiyorum. Youtube'da belgesel de var Rusya'da devlet hastanesinde dogum ile ilgili hazirlanmis biraz ararsan bulursun adini hatirlayamadim simdi. Ingilizce altyazisi da vardi galiba.

Cocuk bakma konusu problem olmaz. Esinle bakarsiniz.
 
Çift vatandaşlık mı oluyor orda doğunca sebep ne tek başına bakar mısın çok iyi bakarsın ama burda 1kat daha iyi olacaksan burada doğum yap bilmediğin ülke ve insanlar dil yoksa bi de zorlanırsın belki
 
Ben Türkiyede doğum yapmayı seçtim, dili bilmeme rağmen panik olabilirim vs diye düşündüm, bebiş bir aylıkken de eşimin yanına geldim.

Doğumda dil bilen biri yardımcı olacaksa düşünebilirsiniz. Onun dışında çocuj bakmak yalnız daha iyi oluyor bence.
 
bu ülkede yös gerçeği var, herhangi bir yabancı vatandaşlığı varsa çok kolay bir sınavla üniversiteye girebilir . tabi ki çok ilerisi için bir plan, bu sınav da kalkabilir ama düşünün yine de
 
merhaba
bakin bende yurtdisinda yasiyorum. ama ailem cok yakinimda olmasina ragmen hic annem gelir kardesim gelir el atarlar diye dusunmedim cunku kimseye guvenerek bu yola cikmadim. dogumum cok zor oldu önlü arkali dikislerim vardi anlayin artik...ha esim yaklasik 2 hafta evde kaldi oda ben korkmmustun neyse oralars girmim yanliz kalmaya cekindim ama onun disinda kendim yapabilecegimi bu zorluguda asabilecegimi annemin hic yardimcisi olmadigini bide ev kalabalik misafir derken halime sukur ettim hatirladim bunlari durdum...ilk baslarda tabii hersey dort dortluk olmuyor ama size tavsiyem kafaya takmayin. yermi tozlandi takmayin gecici bi durum. ben cok takip kendimi gerip dikislerimin acisini cektim. belki devlet size eve yardimci yollar oranin sartlarini bilmiyorum veya siz temizlikci tutarsiniz gunde 2 saat bile gelse silse supurse bi corba koysa oh dunya varmis dersiniz.
 
Oncelikle ülkenin şartlarını araştırın derim.
Eve hemşire yolluyorlar mi ??
Bebek bakımı ile ilgili destek sağlıyorlar mi??
Eşinin belli bir süre doğum izni var mı?
Hastane ile ilgili sıkıntı yaşar misiniz?
Sorulariniza olumlu yanıt bulursaniz birinin yaninizda olup olmaması çok önemli değil hatta iyi bile olabilir..
Ama dil bilip bilmemeniz bile doğum esnasında önemli..
Iyi düşünün araştırın öyle karar verin derim.
 
Eşin dili biliyorsa sorun olmaz herhalde ama ikiniz de dili bilmiyorsanız doğumu türkiyede yapardım
 
isvec te dogum yapmayı isterdim . dogumdan sonra hastane calısanları alkıslıyorlarmıs merasim gibiymiş doum ve sonrası nufus az oldugu için :)
 
X