• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yurtdisindayim, yeni evlendim, alisamiyorum buralara :(

dilek69

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2012
94
0
36
Fransa
selam ben 9 aylik evliyim esim cok iyi bi insan. istanbul dogma buyume iki universte bitirmis biriyim bekarken deli dolu basina buyruk rahat bi hayati olan biriydim. fakat esimi tanidiktan sonra dunyam degisti asik oldum ne okul ne istanbul hic bisey gormedim takildim geldim pesine simdi fransadayim. ne dil biliyorum ne bi tane bile Türk komsum var nede calisma olanagim burda calismak istesem bile manav reyonunda konusmadan yapabilecegin agir isler veriliyo buda zoruma gidiyo . ew hanimligi hos ama otura otura olmuyo hicbi faliyetim yok bu yuzden esimin artik basinin etini yemeye basladim malesef. isten gelse diye bekliyom geliyo ama zaman o kadar cabuk geciyorki:( ve yine sabah oluyo cok monoton olduk ne olcak bu isin sonu bilmiyorum ne yapmaliyim ewlenirken iyi düsünmek lazim cok zorlaniyorumm

selam ben 9 aylik evliyim esim cok iyi bi insan. istanbul dogma buyume iki universte bitirmis biriyim bekarken deli dolu basina buyruk rahat bi hayati olan biriydim. fakat esimi tanidiktan sonra dunyam degisti asik oldum ne okul ne istanbul hic bisey gormedim takildim geldim pesine simdi fransadayim. ne dil biliyorum ne bi tane bile Türk komsum var nede calisma olanagim burda calismak istesem bile manav reyonunda konusmadan yapabilecegin agir isler veriliyo buda zoruma gidiyo . ew hanimligi hos ama otura otura olmuyo hicbi faliyetim yok bu yuzden esimin artik basinin etini yemeye basladim malesef. isten gelse diye bekliyom geliyo ama zaman o kadar cabuk geciyorki:( ve yine sabah oluyo cok monoton olduk ne olcak bu isin sonu bilmiyorum ne yapmaliyim ewlenirken iyi düsünmek lazim cok zorlaniyorumm

Seni cok iyi anliyorum canim ya. İlk univ bitirince Londra ya gittim yuksek yapmak icin. İlk haftalar oh iyi buralari kesfediyim diyosun sonra oda bitiyor. Birde oyle bir yerdeydimki Turk yok. Allahim hergun boguluyordum. Birseyler paylasmak istiyorum ama gelenek farkli arkadas gurubum da tatmin edemiyordu beni. Neyse velhasil bana iyi gelen iki sey tavsiye ediyim sana

Bir spor merkezine yazil. İngilizcende olursa cat pat arkadaslik yaparsin. Turk bulamasanda ki daha iyi dilin gelisir. Spor merkezlerinde her ulkeden farkli insanlar bulabilirsin. uzak dogulularla arkadas olabilirsin. Benim kankim JApondu acayip benziyor
yasam tarzlarimiz.

Kesinlikle zor deme bir yerden ise basla. Ben fast food dukkaninda calistim. Cevre yapmistim. Sakin unutma dili en iyi arkadaslik kurarak ogrenirsin. İs cikisi bi kahve icelim dersin cat pat anlamadan gelisir dilin. İstersen kucuk sozlukte yaninda bulundurabilirsin. Benim dil sorunum yoktu. Ama hic bilmeyen arkadaslar cep sozluguyle gezerlerdi.

Umutsuzluga kapilma. Senin gibi yurtdisina gidip bir yerden yasama baslayip cok basarili olan insanlarda var. Univ mezunusun diplomani degerlendirebilirsin. Ama once dile hakim ol.

Bence once yapabileceklerini listele yarinda eyleme dok guzel haberlerini bekliyorum...

inglizce biliyorsan belki daha kolay iş bulursun
malum, 2 fakülte okumuşsun
gerçi fransızlarda ing den nefret eder ama neyse..

bende ayni durumdayim
eski meslegimde dunyayi gezerdim
kendi bekar evim vardi
ama simdi ev hanimiyim
2 yillik evliyim
yeni dogum yaptim
benim tek sikintim arkadasimin olmamasi
esimin cevresi var ama kendi özel arkadasim gidip gelecegim sohbet edecegim kimse yok
:(

Allah yardımcın olsun arkadasım insallah sıkıntılarını giderecek arkadslar ve ortamlara kavusursun tez zamanda...
Bende almanya ya sözlendim tr de matematik öğretmenliği yapıyorum yabancı dilim yok ve almanyay gidebilmek icin yabancı dil sınavlarını gemem gerekiyor siz dil bilmeden nasıl yurt dısına gidebildiniz banada bilgi verebilirmisniz? yaza dügünüm olcak ve ben bazı özel nedenelrden dolayı yabancı dil sınavına yeteri kadar hazırlanamadım kazanamamaktan korkuyorum:( esimle ayrı kalmak istemiyorum:((((((((((((((

Allah yardımcın olsun arkadasım insallah sıkıntılarını giderecek arkadslar ve ortamlara kavusursun tez zamanda...
Bende almanya ya sözlendim tr de matematik öğretmenliği yapıyorum yabancı dilim yok ve almanyay gidebilmek icin yabancı dil sınavlarını gemem gerekiyor siz dil bilmeden nasıl yurt dısına gidebildiniz banada bilgi verebilirmisniz? yaza dügünüm olcak ve ben bazı özel nedenelrden dolayı yabancı dil sınavına yeteri kadar hazırlanamadım kazanamamaktan korkuyorum:( esimle ayrı kalmak istemiyorum:((((((((((((((

canim ben o dedigin sinavlara girmedim
A1 belgesi almadim
ben konsoloslukta direk almanca konustum belgem yok almanca biliyorum dedim
zaten konustugum icin belge istemediler
ben 5 sene önce zaten Almanyada 1 sene kurs yaptim almanca icin..
ama senin girecegin sinav inanki cok basit
hatta cok cok cok basit
biraz ibilsen yeterli cunku konsoloslukta görüsme aslinda almanca bilip bilemdiginel ilgili degil
onlar onu bahane yapiyorlar
onlar farkli seylere bakiyorlar
eger ögrenmek istedigin varsa özelden sorabilirsin
bildigim seylerde yardimci olurum

Kesinlikle dil ogrenmelisin, hem dil kurslarinda degisik ulkelerden insanlarla tanisirsin. Benim en samimi arkadaslarim yabanci Ukrayna'li, Ispanyol. Basitde olsa bir ise girmeni tavsiye ederim ama nefret edecegin bisey olmasin. Ingilizce ogrenmek icin cok calisirdim, bulundugumuz yer kucuk oldugu icin kurs imkanim fazla yoktu. Okumam, anlamam iyi olmasina ragmen bir turlu tam olarak konusamiyodum. Ne zaman ki bir yerde ise girdim konusmam gelisti, farketmedim bile:)) Ama ben supermarkette calisiyodum, nefret ediyodum, iyi tarafi dil ogrenmeme faydasi oldu iste. Suanda da yuksek lisans yapiyorum. Sende degisik kurslar filan bulabilirsin, mesela Fransa'da guzel resim kurslari vardir, yagli boya filan:)

Selam bende evlenip Amerika ya gelmis biri olarak sana nacizane tavsiyelerde bulunayim.Yurtdisinda yasayabilmek icin cok saglam bir karaktere sahip olmak gerekir. Malum Turkiye den uzak olmak arkadassiz olmak Turk birilerini bulamamak insanda sok etkisi yaratabilir. Fakat oncelikle oturdugunuz yerdeki yerel dili ogrenin Ingilizce bilmeyenler olabilir bazi Dunya ulkelerinde veya Ingilizce dilini bilselerde konusmak istemeyebilirler.Konu iletisim ise Ingilizce ile cozulebilir fakat fazlasi is ise sizin kendi dillerini bilmenizi sart kosacaklardir. Bu yuzden bir an once dil ogrenin. Ben 2 bucuk yildir AMERIKA dayim bir kac kez Turk lerle gorusmuslugum var ve inanin cok pisman oldum. 7 ile-15 sene Amerika da kalan bayanlar vardi ve inanin Turk olmakla hic bir yakindan uzaktan alakalari kalmamis arkadas canlisi olmayan,Turk insanindaki sicakligi tasimayan acikgozlu insan grubu idi. Gercekten yurtdisindaki Turklerden nerdeyse herseyi bekler konumdaydik.Ozellikle yeni geldiyseniz bu insanlar size yardim bahanesiyle cok guzel kandirabiliyor. Uyanik olmakta fayda var. O yuzden ben yillarimi arkadasssiz gecirdim. Elbette arkadasim var ama Turk degiller.

Is konusunda manav da olsa, restorant ta olsa bir yerden ise baslayin. Benimde magazada calismak zoruma gidiyordu Turkiyede olsam yapmayacagim bir isti fakat yabanci bir ulkede gururunuzu bir yana atmak zorundasiniz.Ayakta kalmak , oraya alismak , uyum saglamak adina atilan adimlar bunlar.Sizin manavda calismaniz ne size buyuk paralar kazandirir ne sizin eminim oralarda calismaya ihtiyaciniz var fakat bu is size aslinda cok yardimci olacak. Birincisi insan icine karismis bu yabanci memleketi iyice gozlemlemis olacaksiniz. Gitgide zamanla onlari benimseyecek ve rahat davranacaksiniz bir sure sonra dilinizi kullanmayada baslayinca artik korkacak birseyinz olmayacak. Ayakta kalabileceksiniz soyle dusunun milleyt Fransizca ogrenmek icin dunya paralar dokup kurs alirken siz yerinde gercek insanlarla pratik yaparaj ogreneceksiniz ustune para kazanmis olmakta cabasi!

Su an esimden bosandim tek basima kirami oduyorum,yakinda okula baslayacagim, calisiyorum yanliz yasayan bir bayanin her derdimle kendim ilgileniyorum ustelik hic Turk arkadasimda yok. Inaniyorum ki dunyanin neresine gitsem ben kendimi gecindirir ayaklarim uzerinde durabilirim. Onemli olan kendine guvenmek dil problemide asilinca mesleginizin ve diplomalarinizin gerketirdigi yere gelirsiniz. Aci ama kimse dillerini konusamayan birine direk en iyi isleri vermez, once emekleyin zamani gelince kosacaksiniz:)

Hayirli gunler!

Merhaba,

bende arkadaslarin söylediklerine katiliyorum.Ilk basta dil sorununuzu cözmeniz gerekir.Almanyada en iyi dil kurslari universitelerde veriliyor. Diplomalarinizi yurtdisinda tanitmaniz gerekiyor.Zaman kaybetmeyin.Ben kölnde kaliyorum.Almanyadaki arkadaslar nerde kaliyorlar acaba ?

canım merhaba. ben de tek başıma 1 sene Belçika'da yaşamıştım. Seni anlyıorum insan çok zorlanıyor ama inan bir süre sonra geçiyor. Bence de ne olursa olsun bir yerden başla ama mutlaka dil kursuna git derim. Kendi mesleğini bile yapabilirsin bir süre sonra..

Merhaba,

bende arkadaslarin söylediklerine katiliyorum.Ilk basta dil sorununuzu cözmeniz gerekir.Almanyada en iyi dil kurslari universitelerde veriliyor. Diplomalarinizi yurtdisinda tanitmaniz gerekiyor.Zaman kaybetmeyin.Ben kölnde kaliyorum.Almanyadaki arkadaslar nerde kaliyorlar acaba ?

stuttgarta yakinim ben

Bende evlendim ve yurtdisina geldim. Seni cok iyi anliyorum.
Insan kendini yasamini anlamsiz hissetmeye basliyor.
Ise yaramaz biri olarak gormeye basliyorsun.
Esinin gelmesini dort gozle bekliyorsun ama sonrada onun basinin etini yemeye basliyorsun.
Cok ama cok zor.
Ben birde arap ulkesindeyim.
Etrafimda komsularim arap sdc.
Ing bilmiyorlar. Esimle beraber hallediyoruz tum herseyi.
Turk tanidigim hic yok.
4aydir esimden baska sohbet ettigim hic kimse yok.
Ama su var; esim yalniz kalmamam icin cok istedigim kediyi aldi.
Gunduzlerim onunla geciyor. En azindan agzimi acmadan aksami etmemis oluyorum.
Onunla oyalaniyoruz. Sohbet bile ediyoruz:))
Ayrica kpss ye hazirlanmaya basladim. Bu kendimi daha iyi hissettirmeye basladi.
Hem oyalaniyorum hemde bisiler yapabildigimi gordukce kendimi daha iyi hissediyorum.
Hayatim biraz daha olumlu yonde ilerliyor.
Muhakkak kendine bir ugras bulmalisin. Yoksa olmuyor.

Dil sinawina girdim taksimde geothe institusunde uc ay egitim aldim yuksek notla gectim sandim dil ogrendim ama malesef ogrendiklerim dewede kulakmis megerse:( ilk hayal kirikligim o oldu ama hic yoktansa kurs cok iyi en azindan herseyi anlamasanda yaninda biri gizlice almanca konusamiyor konuya hakim olabiliyosun

Aaldirdim kandilll hanim ama kedi degil dikis makinasi ben farkli modeller uretip dikiyorum vakit geciyo yani

ayni durumun içerisindeyim!! ben bide istanbuldan portekize bagli olan azor adalarina geldim yaklasik 2 buçuk yildir evliyim... ve hersey berbat!! esimi seviyorum ama belli bi zaman sonra yetmiyo dili ogrenmeme ragmen kriz ulkesi olan portekiz bide kaldigim yer atlas okyanusunun ortasindaki bi adacik olunca ne is oluyo ne guc!!! hiç arkadasim yok!! kedim kopek hobiler ilk sene ise yariyo daha sonra gozun hicbiseyi gormuyo o boslugu hicbisey doldurmuyo.. esim hep yanimda allah için hakkini yiyemem ama olmuyo o kdr degistim ki ben bile kendimi taniyamiyorum sen sakrak ben gitti tam bunalim hayattan bezmis bi kiz geldi sanki yerime 24 yasimdayim ama 84 hissediyorum fikir verin kizlar bize ugras bulun!!!

Canım ben de 1 yıllık evliyken çıktım yurtdışına. Dediğin gibi hep evde olmuyor zaten. Öncelikle dil öğrenmelisin. Ben dili çok aksattım mesela. Rusça ve çok uzak bir dil olduğu için... Sen de bir an önce Fransızca'yı öğrenmelisin. Çünkü dil bilmeden çarşı-pazar zulum oluyor.

ne kadar garip.. siz mesela etrafınızda türk olmamasınadn şikayetçisiniz arkadaş canlısı değiller diye.. ben de etrafımda hep türkler var, bazıları hiç arkadaş canlısı değil, bazıları da aşırı vıcık vıcık diye rahatsız oluyorum :)

daha yeniyim, 2 senem bile dolmadı, belki alışırım bilmiyorum.. uluslararası ilişkiler mezunuyum..türkçeyi türklerden daha düzgün kullanıyorum.. 5 dil biliyorum.. ama sizin ülkenizde de bana iş yok :))
ben de burda aşırı yalnızım :) alışamıyorum.. ters tepiyor organizmam hatta.. yemek kokularına tahammülüm yok.. ekmek yiyemiyorum tadı farklı diye.. et desen kokuyor, tereyağı tam bi kabus.. dediğim gibi gurbet işte..

he benim uğraşım ne.. ben sürekli sınavlara giriyorum :)) onlarla zaman geçiyor :)) hadi sınava hazırlan, gir, hazırlan gir.. bu sene tam 5 tane sınavım var..

onlar da bitince herhalde oturur bi 6.dil öğrenirim.. yoksa kardeş ülke falan çekilmiyor asla..
bi ülkenin havası petrol kokmuyorsa, arabaları durduk yere korna çalmıyorsa yaşanmaz orda canım :))

Allah yardımcınız olsun .emnm cok zor bır durumdur .
cevren de esınden baska konusacak hıc kımsenın olmaması zor ve sıkıcı bır durum .
dıl sorununuzu cozmekten baska sansınız yok gıbı .ıkı unuversıte bıtırmıssınız ,dıl sorununu da cozersenız eger,
hıc bır sorun olmaz.calısma hayatınız olur ve zamanla da cevrenız oldugun da alısırsınız​

maalesef yurt disina evlenince yasanan tipik sorunlari yasiyorsunuz...
evde tek basiniza 9 ay dayanmaniz bile mucize yurt disinda...
0 arkadas, is yok, yapacak aktivite yok...
simdi oncelikle oranin dilini ogrenmeniz gerekiyor yoksa hep yaninizda dil bilen birini tasimak zorunda kalirsiniz...
o yuzden hemen bir kursa yazilin...dilinizi ogrenin...
sertifikanizi alinca da kendi diplomalarinizin, aldiginiz derslerin Fransa'daki denkliklerini arastirin...
yani onlar Fransa'sa gecerli mi diye...
bir cok bati ulkesi bati ulkeleri disindaki diplomalari yok sayiyor...
o yuzden kendinizi ve okudugunuz bolumlerdeki bilgilerinizi ispat etmek icin master ya da master yaptiysaniz doktora yapin...
sonra zaten is bulursunuz cunku masterdan ya da doktoradan sonra kendinizi o ulke egitiminde ispat ettiginiz icin normal Fransizlar gibi is bulabilirsiniz o diplomalarla...
tabii ki aranizda fark olur Fransizlarla, gocmenligin olumsuz tarafi bu maalesef, ama bunun onune gecmek imkansiz...

ben yurt disinda mutlu degilim...
burada arkadaslariniz olsa bile olmuyor bence...
o yuzden ben temelli geri donmek icin esimi ikna ettim sayilir...
para biriktirebilirsek (ev parasi) Turkiye'ye donucez yoksa buralarda hayat gecmiyor akraba yok es dost yok, simit yok, deniz yok :31:

Son düzenleme:
Back
X