• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yurtta kpss çalışmak... ailenin beklentisi....

Herkese hayırlı bayramlar diliyorum. Bi suredir içime dert olan şeyi sizinle paylaşmaya karar verdim. Arkadaşlar ben 2016da kpssye gireceğim, yani çok iyi hazırlanmam lazım. Aynı zamanda 2016da mezun da olacağım hayırlısıyla. Ailemin benden beklentileri var. Kpss için kursa yada dershaneye gitme gibi bi durum olmayacak, kendi kendime çalışacağım ve yurtta kalıyorum. İşte sıkıntım da bu. Ben yurtta vizeme finalime zor çalışıp konsantre oluyorum, kpss gibi bi sınava nasıl adam gibi odaklanabilirim hiç bilmiyorum. Çok gurultu patırtı var. Çoğu insan saygısız, nasıl üstesinden gelicem bilmiyorum. Aileme yurtta çalışmanın zor olduğunu söyledim ama onlar çalışmak isteyen insan her yerde çalışır deyip kestirip atıyorlar ve beklentileri var. Herkesin ailesi böyle mi? Yurtta kaldığı halde kpssye çalışıp başarılı olan varsa ne tavsiye edebilirsiniz bana?
BEN DE YURTTA KALDIM. O ORTAMI BİLİRİM Kİ TAKINTILI OLMUŞTUM. ARKADAŞLARIM VARKEN ODADA ÇALIŞAMAZDIM. EN SONUNDA OKUL KÜTÜPHANESİNE BAŞLADIM. KENDİ EVİNE ÇIKSAN DA BU KEZ CANIN İSTEMEYECEK EMİN OL KENDİ EVİNE ÇIKINCA DAHA AZ ÇALIŞIYORSUN. BEN OKULU ÜSTTEN DERS ALARAK3YILDA BİTİRDİM AYNI SENEDE ATANDIM. ÖĞRETMENİM ATANMAKTA ZOR BİLİYORSUN. MESELE ''''ETKİLİ ÇALIŞMA, NOT TUTMA HAFTALIK PLAN YAPMA YILLIK PLAN OLMAZ BENCE, HEDEFLERE VARDIKÇA KENDİMİ ÖDÜLLENDİRDİM.

Önemli olan çalıştığın yeri benimseyebilmek, okul kütüphanesinde çalışanlara her zaman imrendim hala da imrenirim yurda yatmadan yatmaya gelirlerdi ben de deneyim dedim ders çalışanları takip etmeye başladım bu kesin atanır bu zor atanır aa bu sevgilisinden ayrılmıs mı , derken baktım olmuyo :) yurduma döndüm çalışma saatlerini iyi ayarladıgın takdirde cok da güzel çalışırsın sesten gürültüden endişelenme odaklandığın an hersey herkes susar

Matematiği iyi olan bir arkadaşından veya iyi olan bir öğrenciden ders alabilirsin bence günde bir iki saat çalıştırabilir sende soru çözersin. Diğer dersler içinde kütüphane olabilir yurtta odan tek kişilikse oda olur. Tarih için mutlaka ramazan yetgin videolarını izle hoca ücretsiz yüklüyor videolarını. alanla birlikte yürür mü bilmiyorum. artık iibf ve genel kadrodan atanmak 90 üstü istiyor hatta 90 lar bile 2. atamada atanabildi.

BEN DE YURTTA KALDIM. O ORTAMI BİLİRİM Kİ TAKINTILI OLMUŞTUM. ARKADAŞLARIM VARKEN ODADA ÇALIŞAMAZDIM. EN SONUNDA OKUL KÜTÜPHANESİNE BAŞLADIM. KENDİ EVİNE ÇIKSAN DA BU KEZ CANIN İSTEMEYECEK EMİN OL KENDİ EVİNE ÇIKINCA DAHA AZ ÇALIŞIYORSUN. BEN OKULU ÜSTTEN DERS ALARAK3YILDA BİTİRDİM AYNI SENEDE ATANDIM. ÖĞRETMENİM ATANMAKTA ZOR BİLİYORSUN. MESELE ''''ETKİLİ ÇALIŞMA, NOT TUTMA HAFTALIK PLAN YAPMA YILLIK PLAN OLMAZ BENCE, HEDEFLERE VARDIKÇA KENDİMİ ÖDÜLLENDİRDİM.

bana beraber plan yapalım mı ahhaha:KK53:

evde yurttan çalıştığından daha az çalışırsın en azından benim öyle oldu,muhabbetiydi,yemeğiydi,rahatlığıydı derken...
bu yüzde son sınıfta tekrar yurda çıktım,etüt her katta vardı genelde en üst kattaki daha sakin oluyordu en üst kata çıkıyordum,vize final zamanı kalabalık oluyor ama normalde ders çalışan olmuyordu pek.ya da okul kütüphanesi
sen de böyle yapabilirsin.

Kulaklik takip bangir bangir dinleyin
Bir sure sonra sozel seyleri bile.anliyorsunuz.

aynı durumu bende yaşadım ve çok şükür balarılı oldum :) devlet yurdundaydım dediğin gibi gürültü patırtı saygısız kıskanç insanlar ohooo.. benim oda arkadaşım ders çalışmamı bile kıskanırdı ben millet uyurken sabah erken kalkıp çalışırdım. çalışma odanız vardır illaki ordan kendine sessiz güzel bi köşe tut gürültü vs alışırsın zamanla zaten vizefinal zamanı olmadığı sürece çok fazla kişi çalışmaz oralarda

Herkese hayırlı bayramlar diliyorum. Bi suredir içime dert olan şeyi sizinle paylaşmaya karar verdim. Arkadaşlar ben 2016da kpssye gireceğim, yani çok iyi hazırlanmam lazım. Aynı zamanda 2016da mezun da olacağım hayırlısıyla. Ailemin benden beklentileri var. Kpss için kursa yada dershaneye gitme gibi bi durum olmayacak, kendi kendime çalışacağım ve yurtta kalıyorum. İşte sıkıntım da bu. Ben yurtta vizeme finalime zor çalışıp konsantre oluyorum, kpss gibi bi sınava nasıl adam gibi odaklanabilirim hiç bilmiyorum. Çok gurultu patırtı var. Çoğu insan saygısız, nasıl üstesinden gelicem bilmiyorum. Aileme yurtta çalışmanın zor olduğunu söyledim ama onlar çalışmak isteyen insan her yerde çalışır deyip kestirip atıyorlar ve beklentileri var. Herkesin ailesi böyle mi? Yurtta kaldığı halde kpssye çalışıp başarılı olan varsa ne tavsiye edebilirsiniz bana?
yurdun veya okulun kütüphanesinde çalışsan olmaz mı? yada hiç bişi bulamadın okula erken git boş sınıf bul otur çalış. ohh mis. bende bu sene hazırlancam istersen birbirimize destek bile oluruz

erkese hayırlı bayramlar diliyorum. Bi suredir içime dert olan şeyi sizinle paylaşmaya karar verdim. Arkadaşlar ben 2016da kpssye gireceğim, yani çok iyi hazırlanmam lazım. Aynı zamanda 2016da mezun da olacağım hayırlısıyla. Ailemin benden beklentileri var. Kpss için kursa yada dershaneye gitme gibi bi durum olmayacak, kendi kendime çalışacağım ve yurtta kalıyorum. İşte sıkıntım da bu. Ben yurtta vizeme finalime zor çalışıp konsantre oluyorum, kpss gibi bi sınava nasıl adam gibi odaklanabilirim hiç bilmiyorum. Çok gurultu patırtı var. Çoğu insan saygısız, nasıl üstesinden gelicem bilmiyorum. Aileme yurtta çalışmanın zor olduğunu söyledim ama onlar çalışmak isteyen insan her yerde çalışır deyip kestirip atıyorlar ve beklentileri var. Herkesin ailesi böyle mi? Yurtta kaldığı halde kpssye çalışıp başarılı olan varsa ne tavsiye edebilirsiniz bana?
Canım kesinlikle kendine program yap, ünkü hem okul hem de kpss planlı bir şekilde yürür okullar açılana kadar genel kültür genel yetenek çalış, tavsiyem hergün mutlaka genel yetenek testi çöz ve akşamlarıda bence tarih cep kitabı al onu oku sürekli tekrar etmek gerekiyor, haziran mayıs gibide güncel olaylara bak, benim tavsiyelerim bu şekilde Allah yardımcın olsun bol başarı canım:)

Ben çalıştım. Başarılı olamadım ama şundan dolayı. Girdiğim senenin yarı döneminde bölümüm 71 le mi ne kapatmıştı. Aman dedim 80 alsam yeter dedim. O kadarlık çalıştım. 80den de yüksek aldım ama o sene 450 kişi alacakları tuttu. Küsüratla kaçırdım:) böyle saçma planlar yaparsam olacağı bu işte;) bizim yurtta gürültülü idi. Demem o ki kulağını tıkarsan en geç bir hafta sonra şu çığlık atanlar hariç diğerleri yokmuş gibi geliyor. Başarırsın korkma

Merhaba,
Yurtta kalıp atandım..
kaygılarını çok iyi anlıyorum.
ewwt yurt koşulları zor ders çalışmak için.
Ama inan mecbur kalınca katlaniyor insan.
sadece calismaya odaklandim ben.duymazdan görmezden geldim.ve zaten gündüz sakin olur .aksamlari zor oluyor..başa gelen çekilir..ama eğer çok istersen ve odaklanirsan yapabilirsin canım.şimdiden başarılar diliyorum.
Teşekkür ederim,inşallah bakakım

Şu kadar net şu kadar puan getirir gibi bir durum yok bu sınavda.
Çünkü sabit bir puan hesaplama durumu yok.
Her yıl değişiyor. Kim ne kadar soru yapabilmiş, ona göre standart sapmalar hesaplanarak bir puan geçiyor elimize.
Çünkü bu bir sıralama sınavı.
Biraz gerçekçi olursak iktisat çok fazla mezun veren bir bölüm.
Her üniversitede yer alan bir bölüm. Ve inanılmaz büyük bir rekabet var.
Kendini kpssye tam anlamıyla adaman gerekir başarılı olman için. İmkansız değil elbette.
Ama mutlaka bir B planı oluştur kendine. Benim kardeşim İngilizce iktisat okuyor mesela.
Ve şu anda ilk senesi bitti ve şimdiden bir mali müşavirin yanında çalışmaya başladı deneyim kazanmak için.
Başarılı bir meslek hayatın olmasını istiyorsan fark yaratmak zorundasın.
Ailen de bilinçlensin biraz. Baskı vs. stres unsurudur. Hiç mi bilmiyorlar bunu?
Anlamıyorlarsa hiçbir şekilde, takmamayı öğrenmen lazım kendin için.
Çünkü iyi psikoloji lazım kpss yolunda. Okulla beraber ben asla yapamam mesela.
Sen bu yıl temelini at, iyice çalış.
Olmazsa seneye kafan rahat yeniden, hem de sınavın mantığını iyi bir şekilde kavramış olarak tekrar hazırlanırsın.
Geçen sene başlayacaktım ama kendimi biliyorum unuturum ben, bu yüzden başlamadım. Alan sınavıma çalışma konusunda kararsızım sadece gk gy için mi odaklansam yoksa alan derslerini de dahil etsem mi diye ama alandan yani a kadrodan olma ihtimali daha düşük sanırım bizim için

Genelde calismak isteyen heryerde calisir diyenler hic sinava girmemis olanlardir. Kpss ancak giren bilir o calismamaratonunu beklentileri varsa dersin adim hidir elimden gelen budur.
Ya bi halt bildikleri yok anlatamıyorum işte laf. Ne konfor sağlamak var ne dershaneye yollamak var anca beklenti içine girsinler

Tebrikler nasıl ödüllendirdiniz mesela ?

Önemli olan çalıştığın yeri benimseyebilmek, okul kütüphanesinde çalışanlara her zaman imrendim hala da imrenirim yurda yatmadan yatmaya gelirlerdi ben de deneyim dedim ders çalışanları takip etmeye başladım bu kesin atanır bu zor atanır aa bu sevgilisinden ayrılmıs mı , derken baktım olmuyo :) yurduma döndüm çalışma saatlerini iyi ayarladıgın takdirde cok da güzel çalışırsın sesten gürültüden endişelenme odaklandığın an hersey herkes susar
Gider gitmez etüt salonundan bi yer tutucam artık kendime:)

yurdun veya okulun kütüphanesinde çalışsan olmaz mı? yada hiç bişi bulamadın okula erken git boş sınıf bul otur çalış. ohh mis. bende bu sene hazırlancam istersen birbirimize destek bile oluruz
Teşekkür ederim oluruz tabi neden olmasın. Yurttaki çalışma salonunda yer ayarlarım okul kütüphanesine de giderim artık zaten yurttan da yer ayarlamak zorundayım dizcez artık kpss kitaplarını başka çare yok.

Canım kesinlikle kendine program yap, ünkü hem okul hem de kpss planlı bir şekilde yürür okullar açılana kadar genel kültür genel yetenek çalış, tavsiyem hergün mutlaka genel yetenek testi çöz ve akşamlarıda bence tarih cep kitabı al onu oku sürekli tekrar etmek gerekiyor, haziran mayıs gibide güncel olaylara bak, benim tavsiyelerim bu şekilde Allah yardımcın olsun bol başarı canım:)
Teşekkür ederim çok sağolun

Ben çalıştım. Başarılı olamadım ama şundan dolayı. Girdiğim senenin yarı döneminde bölümüm 71 le mi ne kapatmıştı. Aman dedim 80 alsam yeter dedim. O kadarlık çalıştım. 80den de yüksek aldım ama o sene 450 kişi alacakları tuttu. Küsüratla kaçırdım:) böyle saçma planlar yaparsam olacağı bu işte;) bizim yurtta gürültülü idi. Demem o ki kulağını tıkarsan en geç bir hafta sonra şu çığlık atanlar hariç diğerleri yokmuş gibi geliyor. Başarırsın korkma
İnşallah :) 90 falan almam lazım hatta daha da üstü. Belki biraz da kendimi ikna etmem gerek bilmiyorum. Evde de olsam komşu gurultusu, sokaktaki çoluk çocuk gurultusu, sokak dugunu falan derken yine gurultu olacak. Oluyor çünkü... Kışın odam çok soğuk oluyor mesela bu bile evde çalışamamam için başlı başına bir sebep :)

Matematiği iyi olan bir arkadaşından veya iyi olan bir öğrenciden ders alabilirsin bence günde bir iki saat çalıştırabilir sende soru çözersin. Diğer dersler içinde kütüphane olabilir yurtta odan tek kişilikse oda olur. Tarih için mutlaka ramazan yetgin videolarını izle hoca ücretsiz yüklüyor videolarını. alanla birlikte yürür mü bilmiyorum. artık iibf ve genel kadrodan atanmak 90 üstü istiyor hatta 90 lar bile 2. atamada atanabildi.
90 alıp da atanamazsam sorunu kendimde aramam ben vicdanım rahat olur. Bi insan daha ne yapsın 90 az puan mı yani... E o sınavda hiç mi yanlış yapmayacak insan. İnsanız sonuçta. Matematik için konu anlatımlı video izleyeceğim internette. Takıldığım soru vs olursa arkadaşlara sorarım diye düşünüyorum bakalım. Tavsiyeniz için teşekkürler değerlendireceğim

Back
X