• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yürüyüş olayını takıntı haline getirmek?

Pilatesle kilo veremeyeceğinizi ancak yürüyerek verebileceğinizi düşünüyorsanız, spor hakkında pek bilginiz yok demektir. Pilates, değişik kas gruplarını çalıştırıp, daha çok enerji harcatır, yürüyüşe göre çok daha etkilidir. Yürüyerek çok fazla kalori harcamaz ve sıkılaşamazsınız, oysa pilates yaparak kilo vermeseniz bile vermiş gibi görünürsünüz, çünkü yağ oranınız azalırken kas oranınız artar vs. 6-10 km yürümek yerine, yarım saat pilates yapsanız, emin olun çok daha hızlıca taş gibi olursunuz. Lakin daha önce hiç yapmadıysanız, başlangıç seviyesi hareketlerle başlayıp, yavaş yavaş kendinizi zorlamakta fayda var, yoksa sağınızı solunuzu sakatlarsınız.

Dur ben korkutayım o zaman seni. 8 kilodan fazla kilo verme hedefin varsa günde 6-10 km yürüyüş seni kalın kaslı bacaklı (özellikle dizin altı) bir kadın yapar. Spora fazla yüklenirsen ve diyetin de protein ağırlıklıysa (muhtemelen öyledir) bolca kas yaparsın.

Kimse yazmamış kilo vermede en etkili egzersiz ağırlıklarla yapılan çalışmalardır. Yürüyüşünüzü yine yapın ama dambıllarla ve ayağa takılan uygun kilodaki ağırlıklarla çalışın.

Merhaba öncelikle. İki buçuk haftadır diyetisyen eşliğinde kilo vermeye çalışıyorum. Hayatımda ilk kez tam olarak kafama koydum kilo verme işini ve şimdilik 3 kilo vererek başarılı bir şekilde ilerliyorum. Yalnız şöyle bir problem var benim gözümü kilo verme hırsı öyle bürüdü ki hemen hemen her gün yürümeye çalışıyorum 6-10 km arası ve yürümediğim günler kilo veremeyeceğimi düşünüyorum. Kendimi mecbur hissetme düşüncesi beni yormaya başladı artık. Pilates yapmaya karar veriyorum ama daha sonra onunla kilo veremem yürümem lazım diyorum. Dans mı etsem diyorum ya da evde Leslie mi yapsam diyorum sonra yetersiz kalacağını düşünüyorum. Buraya konu açmamda ki sebepse belki deneyimlerinizi anlatırsınız illa yürüyüş olmak zorunda değil evde şunu şunu yapmakta kilo verdiriyor dersiniz diye. Çünkü kendimden korkmaya ve takıntı haline getirmeye başladım. Rahatlamaya çalışıyorum gevşeyeyim biraz ne bu acele diyorum ama sonra kendimi yürümek zorundayım derken buluyorum. Fazla hırslandım sanırım. Ne olur sizde tecrübelerinizden bahseden ve fikrimi biraz değiştirmeme yardımcı olun.
Yürüme bandında sık sık yürürsen sorun kalmaz diye düşünüyorum

Moraliniz bozuk oldugunda, can sıkıntısından aşırı yeme durumunuz var mıydı?
Bu durumda diyetisyenler farklı bir yol izliyor mu?

Pilatesle kilo veremeyeceğinizi ancak yürüyerek verebileceğinizi düşünüyorsanız, spor hakkında pek bilginiz yok demektir. Pilates, değişik kas gruplarını çalıştırıp, daha çok enerji harcatır, yürüyüşe göre çok daha etkilidir. Yürüyerek çok fazla kalori harcamaz ve sıkılaşamazsınız, oysa pilates yaparak kilo vermeseniz bile vermiş gibi görünürsünüz, çünkü yağ oranınız azalırken kas oranınız artar vs. 6-10 km yürümek yerine, yarım saat pilates yapsanız, emin olun çok daha hızlıca taş gibi olursunuz. Lakin daha önce hiç yapmadıysanız, başlangıç seviyesi hareketlerle başlayıp, yavaş yavaş kendinizi zorlamakta fayda var, yoksa sağınızı solunuzu sakatlarsınız.
Peki ben bir soru sorabilir miyim🖐️ bu konularda bilgi sahibi olduğunuz çıkarımını yaptım 😃 pilates değil ama bir programdan günlük hareket yapmaya basladim şu an karın ve kalça kaslarına yönelik çalışıyorum. Ben de biraz göbek var boyle hareketler göbeğin gitmesine fayda sağlar mi

Ne kadar guzel bir aliskanlik.
Yurumekten kimseye zarar gelmez ki. Eskiden dedem her gun koyden şehre kadar yururmus. Simdi arabayla yarim saatte gidiyoruz.
benim yüzyüze tanimadigim ama arkadaslarindan hakkinda cok sey duydugum bir kiz var belaruslu. Kiz avrupayi gezmeye karar veriyor ve yürümeye basliyor. Yuruye yuruye tum kitayi geziyor, ki sanirsam hala yolda.
Sen de ne guzel aliskanlik edinmissin iste.
Hem cevreci bir olay. Boylece araba kullanmiyorsun. Hem saglikli. Hem de guzel bir ulasim araci.
Hic kesme-aynen boyle devam et bence.
Kendine de hediye olarak kaliteli bir yuruyus ayakkabisi al.
Bol kilo vermeler

Merhaba öncelikle. İki buçuk haftadır diyetisyen eşliğinde kilo vermeye çalışıyorum. Hayatımda ilk kez tam olarak kafama koydum kilo verme işini ve şimdilik 3 kilo vererek başarılı bir şekilde ilerliyorum. Yalnız şöyle bir problem var benim gözümü kilo verme hırsı öyle bürüdü ki hemen hemen her gün yürümeye çalışıyorum 6-10 km arası ve yürümediğim günler kilo veremeyeceğimi düşünüyorum. Kendimi mecbur hissetme düşüncesi beni yormaya başladı artık. Pilates yapmaya karar veriyorum ama daha sonra onunla kilo veremem yürümem lazım diyorum. Dans mı etsem diyorum ya da evde Leslie mi yapsam diyorum sonra yetersiz kalacağını düşünüyorum. Buraya konu açmamda ki sebepse belki deneyimlerinizi anlatırsınız illa yürüyüş olmak zorunda değil evde şunu şunu yapmakta kilo verdiriyor dersiniz diye. Çünkü kendimden korkmaya ve takıntı haline getirmeye başladım. Rahatlamaya çalışıyorum gevşeyeyim biraz ne bu acele diyorum ama sonra kendimi yürümek zorundayım derken buluyorum. Fazla hırslandım sanırım. Ne olur sizde tecrübelerinizden bahseden ve fikrimi biraz değiştirmeme yardımcı olun.
Kilo vermede asıl önemli olan Boğazı tutmada. Boğazı tutmak derken de beslenme proğramına uyman Diyetisyenin verdiği meyvede bile miktarını düzgün ayarlayabilmede. Yoksa % 75-80 beslenme %20-25 hareket. Her gün değil haftada 3 gün bile yapsan yürüyüşü bu işi çözmüşsün demektir.

Spor zayıflatmiyor bence vücudu topluyor onun harici streste kilo yapar yada kilo vermeyi zorlaştırıyor onun icin relax olacaksın

Peki ben bir soru sorabilir miyim🖐 bu konularda bilgi sahibi olduğunuz çıkarımını yaptım 😃 pilates değil ama bir programdan günlük hareket yapmaya basladim şu an karın ve kalça kaslarına yönelik çalışıyorum. Ben de biraz göbek var boyle hareketler göbeğin gitmesine fayda sağlar mi
Şöyle bilgi sahibiyim, yıllardır evde spor yapıyorum. Hamilelik kilolarımı filan hep böyle verdim, fitim, sağlıklıyım. =P Programdan dediğiniz evde yapılabilecek, aletsiz fitness hareketleri gibi mi? Böyle squat, jamping jack, ne bileyim mekik ve şınav çeşitleri gibi hareket karışımlarından filan mı oluşuyor? Öyleyse tabi ki işe yarar. İki sezaryen doğum yaptım, göbeğim yok. Ben youtube'da fitness blender isimli programlar var, onlardan yapıyorum. Göbek için alt ve üst karın çalıştıran hareketler var, plank var. Yani bunlara dikkat ederseniz, tabi ki göbek möbek kalmaz.

Şöyle bilgi sahibiyim, yıllardır evde spor yapıyorum. Hamilelik kilolarımı filan hep böyle verdim, fitim, sağlıklıyım. =P Programdan dediğiniz evde yapılabilecek, aletsiz fitness hareketleri gibi mi? Böyle squat, jamping jack, ne bileyim mekik ve şınav çeşitleri gibi hareket karışımlarından filan mı oluşuyor? Öyleyse tabi ki işe yarar. İki sezaryen doğum yaptım, göbeğim yok. Ben youtube'da fitness blender isimli programlar var, onlardan yapıyorum. Göbek için alt ve üst karın çalıştıran hareketler var, plank var. Yani bunlara dikkat ederseniz, tabi ki göbek möbek kalmaz.
Evet aletsiz. Aslında şöyle Nike training club diye bir uygulama indirdim orada seçenekler var mesela ben 30 dklik bir aktivite yapıyorum. İçinde işte squat lunge vs var kalça, bacak ve karin kaslarımı çalıştırdığını hissediyorum ama bazen bunları fazla kilosu olmadan iyi bir şekle sahip olmak isteyenler yapmalıymış gibi düşünüyorum. Göbek eritmek için yanlış mı yapıyorum diye düşünüyordum da o yüzden sordum.

Ben de yattigim yerden zayiflamak istiyorum (((
Takintiniz bende olsa keske

Ben de bu takintidan istiyorum😄 hamilelikten kalma 10 kilo fazlam var eski kiyafetlerim olmuyor mutsuzum ama yattigim yerden de kilo verilmiyor

Elimden gelse arabaya inerken bile araba tutup inerim keşke evin kapısından asansör olsada arabanın kapısında açılsa dıyorum.. Ben bebeklı oldugum ıcın tembel oldum sanırım ya onceden ne yururduk esımle artık takatım yok😤🤦‍♀️ takıntınızı sevın ama abartmadan😊

Leslie artı her şeyden az yemek eşittir 12 kilo vermek 😎

Back
X