Maske Tarifleri Yüzdeki Yağlanma..

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta

unfriendly

Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2014
92
22
Merhaba arkadaşlar daha önce bu tarif verildi mi bilmiyorum ama benim hoşuma giden bir maske tarifi bu :KK19:
Malzemeleri veriyorummm:
1 adet yumurta akı
yarım limon suyu
vee
bir adet cezve

Yapımına geçelim:
Yumurta akı ve yarım limonun suyu bir kaba alınıp iyice çırpılır.Karışım oluştuktan sonra cevzeye konur.Ocağın en küçük bölümünde ya da gözünde(artık her neyse):KK24: bir dakika boyunca kısık ateşte sürekli karıştırılarak krem kıvamına getirilir (vazelin kıvamında olmalı) cezveden alınan maske bir kaba konur ve ılıyana kadar çırpılır daha sonra dolaba konup on dakika dinlendirilir. Dolaptan çıkan maske yüze sürülmeden önce bir defa daha iyice karıştırılıp yüze yedirilir.Yaklaşık on dakika bekledikten sonra yüz yıkanır.
Not: Iyyk bu nasil tarif kötü kokar diyen varsa endişe etmesin çünkü yoğurt gibi kokuyor.İnanın ayırt edilmiyor tecrübeyle sabittir.(babam bir defa yüzümdeki maskeyi yoğurt zannedip bi parmak almıştı:KK70:)

bunu iki haftadır her haftasonu yapıyorum ve işe yarıyor cildim parlıyor ve yapımı da çok pratik teşekkürler paylaştığın için :)

X