Zamanımı nasıl değerlendirsem??

izmirinsani

rabbime şükür... sonsuz şükür...
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2014
1.099
1.084
42
selam arkadaşlar...
aslında dertten öte düşünce sardı beni bu aralar.
6 yıllık evliyim. bu zamana kadar hep çalıştım. evlenmeden öncede çalışıyordum.
genel itibariyle çalışmayı çok seven bir bayanım.
yalnız evliliğimizin 6. yılındayız ve sonunda beklenen oldu. hamileyim. ikizlerimi bekliyorum Allah nasip ederse inşaAllah. çok güzel bir duygu Rabbim her isteyene tattırsın inşaAllah.

şimdi hamileliğimi rahat geçirebilmek , evimle iş yerim arasındaki yaklaşık 1 saatlik uzun mesafe ve
akşam 18,30 a kadar uzayan çalışma saatleri yüzünden , fazlasıyla yoracağından iş yerimden ayrıldım bugün itibariyle. artık çalışmayacağım. rahat bir gebelik geçirmek istiyorum.

işte size sorun tam da bu aşamada başlıyor. bu zamana kadar ev hanımlığı yapmadığımdan evde ne yapacağımı bilemiyorum. çok mu sıkılırım , zamanımı nasıl değerlendiririm bilemiyorum.

çalışmayan arkadaşlara soruyorum, evde bütün bir zamanınızı nasıl geçiriyorsunuz? neler yapıyorsunuz?

Yabancı dizi izlerim ben olsam:) Bir de el becerisi isteyen işlere bayılırım.En masumu keçe.Bebişleriniz için hem dağıtmalık bişeyler yapabilirsiniz ,örgü olur ve ya resimle uğraşabilirsiniz.Size öyle özendim ki benim de o günlerim çabucak gelsin inşallah :)

Yabancı dizi izlerim ben olsam:) Bir de el becerisi isteyen işlere bayılırım.En masumu keçe.Bebişleriniz için hem dağıtmalık bişeyler yapabilirsiniz ,örgü olur ve ya resimle uğraşabilirsiniz.Size öyle özendim ki benim de o günlerim çabucak gelsin inşallah :)

teşekkürler canım. örgü ve keçe ilgimi çekti aslında.
İnşaAllah tez vakitte sen de tadarsın bu duyguları. Rabbim aratmasın canım.

Bende geçen sene 18 haftalik düşük yapınca bu sefer ofisimi kapattım evde dinlenip iyi bir hamilelik geçirebilmek için.ben seviyorum evde olmayı o yüzden çok sıkılmiyorum.yabancı güzel diziler var bazen günde 6-7 bolum izlediğim oluyor.biraz daha vakit geçsin doğumda dağıtmak için kokulu tas yapmayı düşünüyorum. Bebek bakımı ve eğitimle ilgili kitaplar okuyabilirsin.ben hiç beceremem belki sen becerisini örgü orebilirsin bebeklerine.

Calisan biri icin evde orgu ormekde tv karsisinda pineklemekte cok can sikici...tabi zevk meselesi..ama ben olsam bolca mutfaga girer yeni seyler denerdim herhalde...suan sinava hazirlandgm icin mutfakla aramda bir mesafe soz konusu ama bayilirim..

Bebekler dogana kadar eski hayatiniza nazaran sikilabilirsiniz belki.allah saglikla kucaginiza alsin ins

puzzle yapabilirsiniz, a101e dönem dönem 1000 parçalık puzzlelar geliyor , hem yapması eğlenceli hemde bitirince çerçeveletip duvarınıza asarsınız evinizin dekorasyonu da güzelleşir :KK54:
gerçi artık evde sıkılmayada çok vaktiniz olmaz yemek temizlik derken baya vakit geçiyo sonrasındada sürekli bebeğim iiçin araştırma yapıyorum hem giysi, eşya, bebek mobilyası hemde nasıl iyi bi anne olurum, bebeğimi nasıl bakarım araştırması.. sizde böyle araştırmalara verin kendinizi, bol bolda dışarı çıkıp yürüyüş yapın hamilelikte çok faydalı :anneadayı:

bence hamilelerin yaptığı basit sporlar var bir dvd alın ve sporla daha rahat bir gebelik geçirirsiniz .kitaplar okuyabilirsiniz hamileliğiniz açısından kısa yürüyüşlere çıkabilirsiniz bebeklerinize örgü ile güzel bir şeyler örebilrsiniz. İSMEK ve Halk eğitim merkezlerinde ücretsiz çok güzel kurslar var onlara katılabilirsiniz

Hamileliğin tamamini evde gecirmeyin yürüyüş cok onemli diye biliyorum
Evde tv - mutfak yemek pisirme kitap okuma guzel dinlendirici muzik dinleme gibi isler yapabilirsin. Yazin evde boşken ben 10 gunde 12 sezon dizi bitiriyordum yabanci ama. Pek onermem deli gibi oluyo insan bir süre sonra

Yürüyüş yapabilirsin , dikkat et güneş başına geçmesin, yorulduğunda zorlama kendini..

Bol bol kitap okuyabilirsin , hamileliğin ilerlediğinde de her zaman yapabileceğin güzel öğretici bir aktivite.. Dergiler de alabilirsin canın sıkılmaz hem.

Yabancı, türk, izlemek istediğin dizileri belirlersin başlarsın. Film falan izlersin..

Yorgun olmazsan cupcake , yeni tarifler vs yapabilirsin hobi olarak..

Hayırlı olsun hamileliğin, kolayca geçirirsin inş :)

Calisan biri icin evde orgu ormekde tv karsisinda pineklemekte cok can sikici...tabi zevk meselesi..ama ben olsam bolca mutfaga girer yeni seyler denerdim herhalde...suan sinava hazirlandgm icin mutfakla aramda bir mesafe soz konusu ama bayilirim..

Bebekler dogana kadar eski hayatiniza nazaran sikilabilirsiniz belki.allah saglikla kucaginiza alsin ins

Amin canim. Sagolasin.. fikirlerini degerlndirecegim :KK66:

Yürüyüş yapabilirsin , dikkat et güneş başına geçmesin, yorulduğunda zorlama kendini..

Bol bol kitap okuyabilirsin , hamileliğin ilerlediğinde de her zaman yapabileceğin güzel öğretici bir aktivite.. Dergiler de alabilirsin canın sıkılmaz hem.

Yabancı, türk, izlemek istediğin dizileri belirlersin başlarsın. Film falan izlersin..

Yorgun olmazsan cupcake , yeni tarifler vs yapabilirsin hobi olarak..

Hayırlı olsun hamileliğin, kolayca geçirirsin inş :)

Cok tesekkurederimm guzel dilek ve fikirleriniz icin...

X