• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zamanında gösterilmeyen değerin sonradan hükmü var mı?

ezgigizem_

Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2024
450
-22
16
22
Migrenim olduğu için sürekli başım ağrıyor doktora gitmem lazımdı. Babam da biliyor ağrıdığını devlet hastanesine randevu 15 gün sonra vermişti gel seni götüreyim dedi. Bende gideriz dedim ama istemeyerek. Bazıları kesin tepki verecek bulmuşsun da nankörlük ediyorsun diye ama bu adam önceden doğru düzgün yanımda olmadı. Genelde annem olmasa her işimi tek hallettim. En ihtiyacım olduğu zamanlarda yoktu benim babam yanımda. Ve buna yani olmamasına da alıştım. Şimdi ise ilgi istemiyorum ondan. Birden neden ilgilenmeye çalışıyor bilmem. Hasta olduğuma mı inanmıyorda geleyim diye ısrar ediyor onu da bilmem. Evet gerçekten inanmayabilir böyle birisi. Sürekli başım ağrıyor diyorum ve allah allah diyor. Aradı bugün pazartesi aldın mı randevu dedi geçiştirdim alıcam falan diye al al dedi bende sonradan dedim sen neden gelmek istiyorsun ki ben ilk defa mı tek gidiyorum hep öyle gidiyordum ben dedim. Sabah alıcam ben randevu sen öğleden sonra gidelim diyorsun dedim.Aşırı bozuldu niye öyle diyorsun vs dedi. Sonradan sabah al öyle gidelim dedi. Doktorun yanına gidince değişik sorular soracak. Bu migren niye böyle düzelmiyor mu napcaz ki 10 kere açıkladım babama. Şimdi kesin herkes nankörsün diyecek nankör değilim galiba önceden vermediği ilgiyi şefkati şimdi istemiyorum. Sizce yanlış mı düşünüyorum hissediyorum? Ya da size göre niye böyle düşünüyorum tepki veriyorum

Önceden ne yaşandı bilmiyoruz ki yorum yapalım ama senin içinde güzel duyguları öldürmüş anlaşılan

Önceden ne yaşandı bilmiyoruz ki yorum yapalım ama senin içinde güzel duyguları öldürmüş anlaşılan
Bu olayla ilgili bahsetmem gerekirse küçükken elimden tutup doktora götürdüğünü bilmem hevesi yoktu ya da hayatımda bana kırıcı konuşup üzen birisi babam. Şimdi de böyle olunca hiç içim istemedi onun gelmesini

Migrenim olduğu için sürekli başım ağrıyor doktora gitmem lazımdı. Babam da biliyor ağrıdığını devlet hastanesine randevu 15 gün sonra vermişti gel seni götüreyim dedi. Bende gideriz dedim ama istemeyerek. Bazıları kesin tepki verecek bulmuşsun da nankörlük ediyorsun diye ama bu adam önceden doğru düzgün yanımda olmadı. Genelde annem olmasa her işimi tek hallettim. En ihtiyacım olduğu zamanlarda yoktu benim babam yanımda. Ve buna yani olmamasına da alıştım. Şimdi ise ilgi istemiyorum ondan. Birden neden ilgilenmeye çalışıyor bilmem. Hasta olduğuma mı inanmıyorda geleyim diye ısrar ediyor onu da bilmem. Evet gerçekten inanmayabilir böyle birisi. Sürekli başım ağrıyor diyorum ve allah allah diyor. Aradı bugün pazartesi aldın mı randevu dedi geçiştirdim alıcam falan diye al al dedi bende sonradan dedim sen neden gelmek istiyorsun ki ben ilk defa mı tek gidiyorum hep öyle gidiyordum ben dedim. Sabah alıcam ben randevu sen öğleden sonra gidelim diyorsun dedim.Aşırı bozuldu niye öyle diyorsun vs dedi. Sonradan sabah al öyle gidelim dedi. Doktorun yanına gidince değişik sorular soracak. Bu migren niye böyle düzelmiyor mu napcaz ki 10 kere açıkladım babama. Şimdi kesin herkes nankörsün diyecek nankör değilim galiba önceden vermediği ilgiyi şefkati şimdi istemiyorum. Sizce yanlış mı düşünüyorum hissediyorum? Ya da size göre niye böyle düşünüyorum tepki veriyorum
O hayat telaşesinde bazen çocuklar ilgisiz bırakılıyor sonrasında büyüyünce dank ediyor anneye babaya ama galiba iş işten geçiyor.İçinizden gelmediğine göre çocukken çok kırılmışsınız.

Yanlış düşünmüyorsunuz. İhtiyacınız varken yokmuş bu durumda anlamı kalmamis. Gayet haklısınız.

Yani bircogumuzun babası böyle. Ben de yanımda hep annemi hatırlıyorum. Menenjit geçirdim annem kucağında kapı kapı koştu.

Şimdi Şimdi artık babalar gerçekten baba olmaya başlıyor. Önceden o kadar annelere zimmetliydi ki çocuk, bircogumuzun babası elinden tutup parka bile goturmemistir.

Ben içimde babami affettim. Kızgın ya da kırgın değilim. Şimdi bütün varlığıyla arkamda sağ olsun.

Affedip affetmemek senin kararın. Ama iyi düşün. Birgün babanı kaybedersen pişman olmayacağın bir karar alman dileğiyle.

Geçmiş olsun.

Dünya hali ya
Yinede öyle deme gönlünü kırma derim varsın gelsin nolucak haklısın bak o konuda bişey demiyorum ama ilerde Allah korusun bişey olsa için yanar o yüzden diyorum yani
Bilmiyorum yaa çok mu şefkatli yazdım ama sen bilirsin yinede

Benim babamda zamanında bana öyle pek sevgi gostermezdi insanlarin yaşları ilerledikçe sanırım biraz daha duygusallasiyor daha bı merhamet sahibi oluyorlar belki çevreden belki gençlikten belki onlarda babalarından öyle gördüklerinden sebebini tam bilmiyorum ama şuan babam dünyanın en iyi babası gibi geliyor bana şuan ki ilgisi sevgisi eskiyi komple sildi bence sende eskiye takılma yarına bakmanin sana daha çok faydası olacak

Profilindeki yaşın doğruysa daha 22 yaşındasın, bu yaşta daha detaycı daha agresif olman biraz normal. Ben de babamla sorunlar yaşadım, bir iyi bir kötü olurduk, çok üzülür, kızardım, ileride asla yüzüne bakmayacağım derdim ama yaşım ilerledikçe, onunla geçireceğim vakitlerin artık daha da azaldığını düşündükçe yine zaman zaman kızsamda kendimi dizginliyorum. İhtimaller üzerine tepkili olmayın, "şu yüzden benimle gelmek istiyor" gibi. Belki önemli bişiy olmasından endişeleniyor. Ya kötülük görmedikten sonra ilgisiz diye çok da kafaya takmayın, hem belki ileride yaşayacağınız sorunlarda çok ilgili olacak bilemezsiniz.

Migrenin sebeplerinden biriside baba sorunları biliyor musun ,bendede vardı bir nebze azaldı diyelim...al babanın resmini gözlerinin içibe bak ona içinden ne geliyorsa yaşadığınız yada yaşayamadığınız ne varsa tüm olumsuz duygularını söyle,bağır çağır...yani yüzleşin hayali olarak..

size kötü davrandığı zamanları hatırlayın,sizi üzdüğü zamanları hatırlayın..hatta al bir yastık ağzına avazın çıktığı kadar nefretini öfkeni bağır...ve en sonundada zor olacaktır ama o haketmesede onu Sağlığınız için affettiğinizi söyleyin..

bunu bir kaç kere yapın,bir süre sonra ağrılarınız azalabilir,geçebilirde denemek size kalmış..Geçmiş olsun..

Bir önceki neslin babaları aşağı yukarı aynıydı. Çocuklarına sıcak bir ev, sıcak bir kap yemek verebilidilerse babalık yapmış oluyorlardı. Toplumdaki bakış da bu yöndeydi.

Benim babam da bir fabrikada çalışıyordu. Eve geldiğinde biz uyumuş olurduk, sabah da biz uyanmadan çıkar giderdi. Haftalarca görmediğimiz olurdu. Ne okul zamanı, ne hastane hiç birinde yanımızda olamazdı. Şimdi emekli, benim alamadığım ilgiyi şefkati kızlarım doya doya yaşıyor. Çocuklar mutlu olsun diye saatlerce parkta beklediğini bilirim. Hastanesine, okuluna bizden önce koşar.

O yüzden geçmişte size yaşattığı kötü zamanlarınız olmadı da sadece vakit ayırmadığı için kırgınsanız babanıza kızmak yerine fırsat verin, anlamaya çalışın.

Back
X