Zayıflama ilacı içen 16 yaşındaki kız, komaya girdi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Batman’da zayıflama ilacı içtikten sonra kalp krizi geçiren 16 yaşındaki genç kız, 6 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Gültepe Mahallesi Demokrasi Bulvarı üzerindeki bir apartman dairesinde ailesiyle birlikte ikamet eden 16 yaşındaki R.D., zayıflama ilacı aldıktan sonra kalp çarpıntısı duymaya başlaması üzerine durumu ailesine bildirdi. Aniden fenalaşan genç kız, ailesi tarafından Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan genç kızın yapılan müdahalenin ardından zayıflama ilacı kullandığı ve bu ilaçtan dolayı dolayı kalp krizi geçirdiği teşhisi konuldu. 6 gün önce hastanede tedavi altına alınan kız çocuğunun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Kalp krizi geçiren kızın babası Beyleta Doğu, kızının yaklaşık 15 gün önce sürekli rahatsızlandığını ve şikayetlerinden dolayı doktora başvurduklarını belirtti. İlk başvurduklarında doktorların herhangi bir teşhis koyamadığını anlatan Doğu, “Önce devlet hastanesine götürdüm herhangi bir teşhis koyamadılar. Daha sonra özel bir hastaneye götürdüm. Burada bir teşhis konulamadı. Çünkü içtiği ilaç vücuda o kadar etki ediyormuş ki sürekli rahatsızlık hissi veriyormuş. Her seferinde farklı bir organa zarar veriyormuş. Sadece ağrısını kesip eve götürüyordum. En son kalbinde rahatsız oldu. Gerekli tahliller yapıldı ve herhangi bir sorun yok dendi” dedi.

Yapılan tedaviden 3 gün sonra kızının aniden fenalaştığını ve hastaneye götürdüklerini belirten Doğu, “Bu tedaviden 3 gün sonra çocuk elimizde fenalaştı ve kalbi durdu. Bu durumda hemen ambulans çağırdık ve hastaneye kaldırdık. Yoğun bakım ünitesine kaldırıldıktan sonra öğrendik ki zayıflama ilacı kullanmış. Bu ilacı kullandığını ablası çantasına baktıktan sonra görüyor. Kimliğini ararken zayıflama ilacını bulduk. Çocuğumun bu hale gelmesi kullandığı ilaçtır. Çünkü aniden kalbi durdurup vücudu kitliyormuş. Bu ilacı internet üzerinden temin etmiş” diye konuştu.

Kızının 6 gündür solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi verdiğini dile getiren Doğu, şunları kaydetti:

“Bu ilacın nasıl bir etki ettiğini kimse bilmiyor. Bütün aile bayramda burda nöbet tuttuk. Bayramımızı hastanede geçirdik. Özgecan kızımızın bir olayı vardı. O durumda bütün Türkiye ayağa kalktı ve ciddi bir farkındalık uyandırıldı. Herkes tek yürek oldu. Bu tür ilaçların kullanılmaması yönünde de basının ve bütün toplumun tepkili olması gerekiyor. İnsanların bu konu hakkında bilgilendirilmesi lazım. Tamamıyla cana kıyıyor. Zayıflama ilacı kızımı bu hale koydu. Nasıl aldığını kimse bilmiyor. Ama sadece internetten aldığını biliyoruz. Gerekli şikayetimizi yapacağız. Burada demek insanlar çocuklarına sahip çıksın. Bu tür olayların yaşanmaması için duyarlı olalım” ifadelerini kullandı.

Yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak tedavi altında tutulan genç kızın sağlık durumunun kritik olduğu öğrenilirken, aile ise kızlarından alacak olumlu bir haber için hastaneden ayrılmıyor.

MEHMET ŞÜKRÜ YILDIRIM
BATMAN

http://www.iha.com.tr/haber-zayiflama-ilaci-icen-16-yasindaki-kiz-komaya-girdi-480327/

Haberlerde izledim kilolu da degilmis kiz yazik neden icerler bu zayiflama haplarini anlamiyorum gecmiste bunun yuzunden yasanan ölümlerden hic mi ders almiyorlar Allah sifa versin insallah ne diyeyim :/

Bu zayiflama ilaci deyip de satis yapanlarin yatacak yeri yok. Pis zehir tacirleri..
Allahim sen bu kizcagiza sifa ver ailesine bagisla..
Nerdeyse ben de ayni hataya düşecek yesil kahve kullanacaktim. Cok sukur kullanmadan attim..

Haberlerde izledim kilolu da degilmis kiz yazik neden icerler bu zayiflama haplarini anlamiyorum gecmiste bunun yuzunden yasanan ölümlerden hic mi ders almiyorlar Allah sifa versin insallah ne diyeyim :/

Pazarlama konusunda gayet iyiler. Bi kaç kilo bile problem haline getirilince insanlarda bu "kolay yolu" seçebiliyorlar ne yazık ki...

Pazarlama konusunda gayet iyiler. Bi kaç kilo bile problem haline getirilince insanlarda bu "kolay yolu" seçebiliyorlar ne yazık ki...
Zaten bunu pazarlayanlarda vicdan olsa üç kuruş para icin insan sagligiyla oynamazlar bir degil iki degil kaçıncı ölüm bu, insanlarin zayif noktalarindan faydalaniyorlar, Allah ıslah etsin..

Yaza girmeden verilecek kilolar, dalga geçilen fazlalıklar, selülitler, çatlaklar hep kadınlara ait. Erkekler hepsinden muaf. Kilo dediğin sanki kadına endeksli. Nasıl bir baskı kurulmuş üzerimizde, bu nasıl bir eziyet? Güzelliğimiz de çirkinliğimiz de o veremediğimiz ya da fazladan verdiğimiz bir kaç kiloya bağlı sanki. Etiz biz çünkü; iki meme, bir popo, bir göbek... Hepsinin oranını belirlemişler, azıcık indeksin şaştıysa kim beğensin seni... İster zeki ol, kültürlü ol, esprili, donanımlı ol, hayat dolu, sevdi dolu ol, vücudun oranlı olmadıktan sonra, hiçbirinin kıymeti yok düşüncesi her yerden pompalanıyor.

Karnımda bir kız çocuğu var şimdi. Bu tip haberlerle aklım hep ona gidiyor. Bu kadar aciz bir çocuk yetiştirmemek için elimden geleni yapmalıyım diyorum. Obez olsun demiyorum da, sağlıklı olsun, aktif olsun ve kendini sevsin. 36 bedenin içine girmeyi hayatının gayesi olarak görmesin. Birkaç kilo fazlalığına laf edenlere bir tarafıyla gülmeyi bilsin. Mutlu olsun ve mutluluğu "çok kilo aldım, sokağa çıkmak istemiyorum" diyebilecek kadar mezura ölçülerine bağlı olmasın.

Yaa bende 4 ay oldu netten satilan zayiflama bitki cayini iciyorum. Normaldr hap asla kullanmam ama bu bitki cayi oldugu icin ve kullanılan bitkiler yazili oldugu icin (yalanda olabilirdi) aldim. 4 aydir gercekten faydasini gordum 12 kilo verdim. Cevremde cok kisiyede tavsiye ettim. Ama simdi cok korkuyorum valla. Keske onermeseydim kimseye. Ben zararini gormedim ama her bünyeye ayni etkiyi yapmaz. Yeni paket satin alicaktim ama vazgectim artik. Cok gerekirse aktardan ayni bitkileri alip kendim kaynatir icerim.

Yaa bende 4 ay oldu netten satilan zayiflama bitki cayini iciyorum. Normaldr hap asla kullanmam ama bu bitki cayi oldugu icin ve kullanılan bitkiler yazili oldugu icin (yalanda olabilirdi) aldim. 4 aydir gercekten faydasini gordum 12 kilo verdim. Cevremde cok kisiyede tavsiye ettim. Ama simdi cok korkuyorum valla. Keske onermeseydim kimseye. Ben zararini gormedim ama her bünyeye ayni etkiyi yapmaz. Yeni paket satin alicaktim ama vazgectim artik. Cok gerekirse aktardan ayni bitkileri alip kendim kaynatir icerim.

Yani faydasını görebilirsin. İçilince Pat diye öldürmeyebilir de... Fakat içten tahribat yaratmadığına emin olabilir misin? Onaylı bir ürün olsa dahi iyice bi düşünmek gerek...

Yaza girmeden verilecek kilolar, dalga geçilen fazlalıklar, selülitler, çatlaklar hep kadınlara ait. Erkekler hepsinden muaf. Kilo dediğin sanki kadına endeksli. Nasıl bir baskı kurulmuş üzerimizde, bu nasıl bir eziyet? Güzelliğimiz de çirkinliğimiz de o veremediğimiz ya da fazladan verdiğimiz bir kaç kiloya bağlı sanki. Etiz biz çünkü; iki meme, bir popo, bir göbek... Hepsinin oranını belirlemişler, azıcık indeksin şaştıysa kim beğensin seni... İster zeki ol, kültürlü ol, esprili, donanımlı ol, hayat dolu, sevdi dolu ol, vücudun oranlı olmadıktan sonra, hiçbirinin kıymeti yok düşüncesi her yerden pompalanıyor.

Karnımda bir kız çocuğu var şimdi. Bu tip haberlerle aklım hep ona gidiyor. Bu kadar aciz bir çocuk yetiştirmemek için elimden geleni yapmalıyım diyorum. Obez olsun demiyorum da, sağlıklı olsun, aktif olsun ve kendini sevsin. 36 bedenin içine girmeyi hayatının gayesi olarak görmesin. Birkaç kilo fazlalığına laf edenlere bir tarafıyla gülmeyi bilsin. Mutlu olsun ve mutluluğu "çok kilo aldım, sokağa çıkmak istemiyorum" diyebilecek kadar mezura ölçülerine bağlı olmasın.

Haklısınız ama bunda kadınların da suçu var sadece erkeklerin değil.''Bu kiloyla giydiği şeye bak'' diyen binlerce hemcinsimiz var.

Bu zayiflama ilaci deyip de satis yapanlarin yatacak yeri yok. Pis zehir tacirleri..
Allahim sen bu kizcagiza sifa ver ailesine bagisla..
Nerdeyse ben de ayni hataya düşecek yesil kahve kullanacaktim. Cok sukur kullanmadan attim..
Yesil kahve zararli miymiş? :KK57:

artık insanlara o kadar baskı yapılıyorki... üst kattaki komşumuz var... ne zaman beni görse Kilo almışsın iyicene şişmanlamışsın.. :KK70: 2 seneden beri aynı kilodayım..

dünde komşumuzun kızıyla yürüyüşe çıktık.. 16 yaşında kız. anlatıyor: misafirliğe gitmişler yengesi kıza biraz zayıfla.. bak benim kızım ne kadar zayıf. yiyor yiyorda kilo almıyor. sende biraz az ye... kız masaya otucakmış sen oraya sığmazsın şuraya vb.

valla hep biz kadınlar yapıyoruz. hep biz birbirimizi şekle sokuyoruz. sonra bu çocuklar ne yapsın. çok şişman olmasa bile.. kendilerini aynada kötü görüyorlar... kadın benim bile piskolojimi bozuyor.. eve gidip yatmak varken.. işten çıkıp birde yürüyüşe gidiyorum :KK70:

Ben de lise yıllarımda kullanmistim tuhaf bi mide hissi kalp çarpıntisi yapıyordu
Boynumdaki damarlar yerinden cikicakmis gibi atardi
Neyse ki bırakmıştım ..

bu haplar hala neden satışta ya daha kaç can alacak bu haplar!
Allah sağlığına kavuştursun inşallah...

Bir sey organik veya bitkisel diye faydali denilemez bu ilaclarin ham maddeleride otlardan bitkilerden etki ediliyor. Ama suda var ki bazi bitkiler vucut veya organlarda boyle hasarlara yol acabiliyor. Belkide daha once farkinda olan bi sorunu veya hastaligi azdirabiliyor. Kendiniz risk alip kullaniyorsaniz iyi ama baskalarina lutfen tavsiye etmeyin.

Bunların suçluları kim medya şu saçma salak programlar ve kadınlar burda bile kaç kere okudum aşağılayıcı yazıları ben şişmanım mesela bi konuda yazmıştım sağlık sorun olmasa sorun etmiyorum diye bana laf söylemişti bi arkadaş :KK14: benim kilom onu germişti çünkü her işe burnumuzu sokmaya bayılıyoruz

Allah hayırlısı ile tez şifa versin inş.
Maşaallah nasılda güzel öyle.

X