Merhaba;
Konuyu kısaca özetleyip sorularıma geçmek istiyorum.5-6 ay önce 17 yaşındaki bir kızla cinsel ilişkiye giren evli bir erkek (kanama olmadığı) halde kızlık bozduğu gerekçesiyle kızın ailesi tarafından tehdit edilerek evlenmeye zorlanıyor.Erkek eşinden ayrılmak istemiyor.Kız 2 ay sonra 18 yaşına girecek.Sorularıma gelince;
1)(Erkek 2 ay daha oyalasa) Kız 18 yaşına girdiğinde hala erkeği şikayet edebilir mi ?
2)Erkeğin karısı (Aldatılan taraf) kıza tazminat davası açabilir mi? (yine yaş sorunu ortaya çıkar mı)
Acil cevap verebilirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler
1) Kız 18 yasında olsa dahi sikayet edebilir, yalnız ailesi degil kendisi, ve isteği dışında olmuş ise tabiki.
2) Evet tazminat davası acabilir, bunda yaş farketmiyor, 40 yaşında bile olsa zina suçundan dava açılır.
öncelikle zina suç değildir, ancak reşit olmayan çocukla ilişkiye girmek suçtur!
Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, onbeş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikayet üzerine, (Değişik ibare: 6545 - 18.6.2014 / m.60) “iki yıldan beş” yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Evet Avukat Hanim tahmin ettiğiniz gibi.Erkek bekar kizla ilişkiye giriyor .kiz 17 yas 6 aylikken oluyor.Kizin ailesi ve abileri durumu öğreniyor tehditle evlendirmek istiyorlar. Erkek eşine durumu açıklamak zorunda kalıyor .(Yaptığı kaçamak pahalıya mal olunca) Kız yaşça küçük olmasına rağmen iri yapılı ve gösterişli erkek 18 yaşından küçük olduğunu bilmiyor bu yüzden.Sonuç olarak Evli çift durumu kendi içlerinde hallettiler boşanmak istemiyorlar,ama kızın tehdidi yüzünden boşanma aşamasına geldiler.Durumun karışıklığı da burdan başlıyor.O yüzden sordum 18 yaşından küçük olduğu için bir nevi karşı atak yapsa evli bayan tazminat davası ile gözünü mü korkutsa diye düşünülüyor.Hatta kısacası boşanmamak için ne yapılabilir bu işin içinden nasıl çıkılır onun düşüncesi içindeler.
Vakit ayırdığınız için teşekkürler.
biz bunu karşı atak olarak değil de hakkını aramak olarak nitelendirelim, dediğim gibi aldatılan eş öncelikle savcılığa başvurmalı kız ve ailesi hakkında tehdit sebebiyle.. ki tazminat davasında istediği sonuca ulaşabilsin..
ancak şunu da hatırlatmak zorundayım, aldatılan eş aldatan eşini affeder ve evliliklerini devam ettirirlerse ileride boşanma durumu söz konusu olduğunda bu meseleyi tazminat sebebi olarak ileri süremeyecek..
yani bir nevi affettiği için bu olaydan ötürü gururunun incindiği, kişilik haklarının zedelendiği gerekçesiyle tazminat talep edemeyecek..
Affettiği için bunu da göze alıcak.
Peki tehdit konusu bekaretin bozulması iddiasını (ama erkek kabul etmiyor).ya da cinsel ilişkinin 17 yaşında iken olduğunu ispatlayabilir mi?Ekim ayında 18 ine girecek .18 inden sonra gidip şikayet etse hakim bugüne kadar nerdeydin diye sorar mı?Erkek yine de ceza alır mı?
bekaretin ne zaman bozulduğunu tespit edebilirler mi bilemiyorum, Adli Tıp'ta inceleniyor sanırım..
cinsel ilişkinin ispatı için aralarında bu konuda mesajlaşmış olmaları bile delil olabilir..
erkek her halükarda ceza alacak 17 yaşındaki reşit olmayan çocukla ilişkiye girdiği için.. ancak kızın kemik yaşı 18 ve üstündeyse ceza almayabilir..ama bu da ayrı bir dava konusudur..
zor ve uzun bir süreç.. eğer gerçek anlamda doğru bir yol haritası çizmek istiyorlarsa mutlaka bir avukatla yüzyüze görüşmelerini tavsiye ediyorum..
Haklısınız.Bunların hepsi çok yakın bir arkadaşımın başına geldi.Bir anda çok çaresiz hissetti kendini.Çok önemli bilgiler aldık sayenizde.Çok teşekkür ederim.Maddi olarak çok sıkıntılı günler geçiriyor o yüzden avukata gitmeyi göze alamadı.Sayenizde aklımızda bir şeyler şekillendi Tekrar teşekkürler.