- 28 Ocak 2017
- 2.460
- 5.962
- 88
Sadece merak ettiğim için sormak istiyorum sana.. sence böyle biri tedavi olabilir mi ? Normalleşme ihtimali % de kaç ?
Bir arkadaşım bu sebeple boşandı. Ama o hiç uğraşmadı uğraşmak ve çabalamak dahi istemedi.
Bana göre işler değil deyip kestirip attı. Şimdi tekrar evlendi ve çok mutlu... boşanma sürecinde kıza ne iftiralar attı. Kendini ailesine aklamak için..
Tedavisi mümkün mü diye o zamandan beri merak ederim hep..
İlaçlarla dürtülerin baskılanması bi dereceye kadar mümkün olabiliyor, çeşitli terapi ekolleri ve psiko-eğitimler de faydalı olabilir (çok az). Ama şunu da bilmek gerekiyor: bu denli dürtüsel olmasına sebep başka bir faktör var mı ? Bunu bilmek çok önemli doğrusu. Örneğin bipolar hastalarında olan mani dönemleri gibi. Böyle bir vaka okumuştum mesela. Kadın gündüz normal yaşamına devam ederken geceleri eskortluk vs yapmaya başlıyor. Sonra bipolar tanısı alıyor ve ilaç kullandıkça normal yaşamına dönüyor. Her ne kadar bazı şeyleri genellemeye çalışsak da herkes kendi özelinde değerlendirilmeli. Burada anlatılanlara bakarak söylemek çok zor.