Çamaşır suyu mutfakta, banyoda ve evin diğer alanlarında kullanmak için çoğu ev kadının vazgeçilmezi olan bir üründür. Kıyafetten çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar? makalemizde çamaşır suyu damladığında yapabileceğiniz şeylere yer verdik.

Giysinize çamaşır suyu dökülürse çamaşırın renginde kalıcı bir değişim meydana gelir, buna çamaşır suyu lekesi denir. Bu leke çamaşır suyu ile kumaşın renginin solmasından oluşur. Çamaşır suyu dökülen kumaşın eski hale gelmesi imkansızdır. Bu durumda yapabileceğiniz şeyler;
birincisi tüm kumaşı çamaşır suyuna batırıp, kumaşın her yerde aynı renk almasını sağlamak yahut çamaşır suyu dökülen kumaşın, koyu tonu ile çamaşırınızı boyamak. Fakat ilk yöntem de ikinci yöntem de her zaman iyi sonuç vermeyip, kumaşta dalgalı bir renge yol açabilir.
Leke olan yere arma, boncuk süs işleme gibi aksesuarları dikmek de sizin için iyi bir alternatif olabilir.

Kırtasiyeden batik boyası alıp, çamaşır suyu bulaşmış yeri boyamak da derdinize deva olabilir.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.