Olduğunuzdan daha genç görünmek istiyorsanız bu besinleri sofranızdan eksik etmeyin.

Sağlıklı ve genç görünmek için yediğiniz tüm yiyeceklerle doğrudan bağlantınız var. Bu nedenle gençleştiren bu besinleri mutlaka tüketmeye çalışın. Bilindiği üzere besinler vücudun eksik olan vitaminlerini tamamlar. Yani vücudunun onarılmasını ve nasıl göründüğüyle doğrudan ilgilidir. Kim istemez ki olduğundan daha genç görünmeyi? O zaman bu besinlere bir göz atın ve doğru besin tercihinizi yapın.

genclestiren-besinler-3

İşte gençleştiren 9 besin:

Havuç: Havuç A vitamini deposudur. Sinir sisteminizden göz hücrelerine kadara birçok faydası vardır. Bunların yanında havucun cilde önemli bir katkısı vardır. Havuç düzenli tüketildiğinde cilde parlaklık kazandırır ve nemlendirerek yenilenmesini sağlar.  Havuç aynı zamanda kalp dostudur kabızlığa birebirdir.

genclestiren-besinler-2

Brokoli: İçinde bulundurduğu antioksidan özelliği sayesinde  brokoli cildi yenileyerek genç görünmenizi sağlar. Cildi esnek tutarak bir yere çarptığınızdaki morarmaları önler.  Akne oluşumunu engellediği gibi cilt kuruluğunu da azaltır.

Kivi: Kivinin insanı mutlu edici özelliği vardır. Cildi korur , besler ve kolestrerolü düşürücü özelliği vardır. İçinde bulunan C vitamini özelliğiyle hücre DNA’sını korur.

Yoğurt: Yoğurdun faydalarını bilmeyen yoktur. Yoğurtta bulunan faydalı bakteriler bağırsak ve sindirim sitemini düzenler.  Bunların dışında mide ülseri ve vajinal enfeksiyonlarını  da engeller. Tüketirken az yağlı olmasına dikkat edin.

genclestiren-besinler-4

Balık: Balık Omega-3 bakımından eşsiz zenginliğe sahiptir. Bu nedenle vücuda önemi büyüktür. Haftada bir kez mutlaka balık tüketin. Balığın hücre zarlarını güçlendirici etkisi vardır.

Fasulye: Protein ve lif zengini olan fasulyeyi sık sık tüketmenizde fayda var. Fasulye kalp krizi ve göğüs kanserini önlemede aktif rol oynuyor.

Süt ve portakal suyu:  Kemiklerin kalsiyuma ihtiyacı vardır. Eksikliğinde kemik kırılmalarına kadar varan rahatsızlıklar mevcuttur.  Günlük belirli miktarda D vitaminini mutlaka alın.