Mar-Med Marmara Hair Estetik Uzmanı Meral Biçer Buz Lazer Epilasyon hakkında bilgi verdi.

Buz Lazer Epilasyon Nedir ?

Uzun yıllardır yaşamımızın bir parçası haline gelen lazer epilasyon yöntemleri, özellikle kadınların oldukça yaygın şekilde başvurduğu bir yöntemdir. Oldukça gelişmiş bir teknoloji olsa da halen eksik çeşitli yönleri bulunmaktadır. İlk olarak epilasyon yöntemlerinin tamamında cilt rengi faktörü önemli bir engel olarak karşımıza çıkmaktadır. Buz lazer ile ten renginin ne olduğu fark etmeden, bütün tüylerden aynı başarı oranı ile kurtulmak mümkün.

Bunun dışında acı eşiğinin düşük olduğu kişiler epilasyon yaptırmanın zor olması. Bu eksikliklerden bir diğeri ise yaz aylarında uygulanması mümkün olmaması. Buz lazer ile yaz aylarında ya da bronz tende bile epilasyon uygulaması yapılabilir.

Buz lazer sayesinde, daha hassas ve daha çok acı duyulabilen alanlarda bile, oldukça pratik, hızlı ve acısız şekilde epilasyon uygulaması mümkün hale getirildi.

Buz lazer sayesinde tüm yıl boyunca pürüzsüz ve kaygısız gezebilirsiniz. Bknz: Buz Lazer Epilasyon

İnce tüylerde buz lazer faydalı mıdır ?

Eski nesil lazer yöntemlerindeki bir başka eksiklik ise açık renkli ve ince tüyler için etkinlik sağlanamamasıydı. Bunun için jilet ya da ağda gibi pek konforlu ve etkin olmayan yöntemleri tercih etmek zorundaydılar. Yüzdeki tüyler açık renkli ve ince olduğu için bu tüylerden kurtulmak söz konusu olmamaktaydı.

Buz lazer sistemi yani Soprano Ice yöntemi ile epilasyon yöntemlerine ait tüm eksiklikler giderilmiştir. Tüyler ne kadar ince olursa olsun, tamamen kurtulmak mümkündür.

Buz Lazer Epilasyon ile Daha Hızlı Sonuç

Buz lazer sistemin en önemli avantajlarından biri de her bir atışta oldukça büyük alanlara etki etmesidir. Tüm vücut otuz dakika gibi kısa bir sürede tamamlanabilmektedir. Buz lazer ile en fazla 6 seansta sorununuza çözüm bulabilirsiniz.

Buz Lazer Epilasyon Avantajları Nelerdir ?

• Buz lazer epilasyonları yaz aylarında da uygulanabilen bir yöntemdir.
• Buz lazer epilasyonları her cilt tipi için uygundur.
• Buz lazer epilasyon yöntemleri kıl renkleri ya da kıl kalınlığı önemli değildir. Her kıl renginde ve tipinde oldukça başarılı şekilde uygulanır.
• Buz lazer yöntemi oldukça hızlıdır. Yaklaşık olarak tüm vücut, 35 dakikada tamamlanır.
• Erkek hastalar için en uygun epilasyon yöntemidir. Ağrı duyulmadığı için ve kulak içi ya da burun içi gibi bölgelerde oldukça etkin olduğu için en tercih edilen epilasyon yöntemidir.
• Acı ya da ağrı duyulmaz. Kıllar, buz ile dondurulduğu için epilasyon aşamasında acı duyulmaz.
• 6 seansta tüy sorunu çözülür.
• Buz lazer epilasyon yöntemi FDA onaylıdır.
• Buz lazer epilasyon aşamasında ciltte lekelenme ya da tahriş meydana gelmez.
• En güvenli lazer sistemidir.

Yüzümdeki tüylerden bul lazer ile kurtulabilir miyim ?

Eski sistem lazer epilasyonları ince ve açık renkli tüylerde etkili değildi. Özellikle de yüz bölgesinde eski yöntem lazer epilasyonlarının uygulanması, tüyleri çoğaltmaktaydı. Bundan dolayı yüz bölgesine lazer epilasyon uygulaması yapılamazdı.

Buz lazer sistemi ise kaş arası ve kulak içi gibi daha küçük bölgeler dahi uygulanabilmektedir.

Koyu tenli olduğum için lazer epilasyon bana önerilmedi. Buz lazer epilasyon yaptırabilir miyim ?

Buz lazer teknolojisi sayesinde, ten rengine bakılmaksızın aynı başarı oranlarını almak mümkündür. Ten renginin koyu olması başarı oranlarını azaltmaz. Yaz aylarında ya da bronzlaştığınızda da buz lazer epilasyondan faydalanmanız mümkün.

Buz lazerde kaç seans yaptırmam gerekecek ?

Hastaların bazılarında üç-beş seansta tüy sorunu tamamen biterken, bazı hastalarda kıl özellikleri sebebiyle seans sayısı 6’ya tamamlanabilmektedir. Bu seans sayıları eski epilasyon sistemlerinin yarısı kadardır. Tedavi başlığı sayesinde etki alanı daha geniş olduğundan, seans sayısı azalmaktadır.

Buz lazer yapılırken canım yanar mı ?

Buz lazerin en önemli özelliği kişinin acı ya da ağrı duymamasıdır. Özellikle bikini bölgesi gibi en hassas bölgelerde dahi kişi herhangi bir acı duymaz.
İstenmeyen tüylere kesin çözüm olarak vücudunuzda bir tedavi başlığı gezdirilir. Bu başlık, lazerin yapıldığı aşamalarda buz tutar. Böylece kişi herhangi bir şekilde acı ya da ağrı duymaz.

Kaynak: http://www.marmarahair.com