Çocuğunuzda konsantrasyon eksikliği ve unutkanlık sorunu mu yaşıyorsunuz? Çocuklarda hafıza nasıl güçlendirilir? makalemiz bu konuda size yardımcı olacaktır.

Çocuğunuza hafıza kart oyunları alın, bu kartlar çocuğunuzun belleğinin çalışmasını sağlar, zihni yeteneklerini geliştirir.
Hafıza kartlarını parayla almanız şart değil, kendiniz de evde yapabilirsiniz, çocuğunuzla her gün bu oyunları oynayarak zamanla çocuğunuzda zeka artışı gözlemleyebilirsiniz.

Yapılan araştırmalar yazı yazma, boyama yapma gibi faaliyetlerde bulunan çocukların hafızasının geliştiğini gösteriyor.
Çocuğunuza kalem kağıt verin, bir şeyler yazsın, boyasın ve bu aktivitelerin sonunda evladınızı övün ki kendine güveni gelsin.
Marifet iltifata tabidir. Müşterisiz meta zayidir.

Beraber geçirdiğiniz anların resimlerini ve videolarını çocuğa gösterip, bunu yorumlamasını isteyin, böylece geçmişe ait şeyleri hatırlayacak, beynin bellek kısmı daha aktif hale gelecektir.

İyi beslenme iyi bir hafıza için çok önemlidir. Yine yapılan çalışmalar gösteriyor ki, yeterli ve dengeli beslenen çocuklar akranlarından zeka yönünden daha ileride oluyor. Ekonomik durumunuz et ve et ürünleri almaya müsait değilse süt ve yumurta da çocuğunuzun zekasının gelişiminde önemli rol oynayacaktır.cocuklarda_hafiza_nasil_guclendirilir

Çocuğunuzla akşamları gündüzleyin yaptığı faaliyetler hakkında konuşun böylece zihin geçmişi düşünecek, hatıralar canlanacak, beyinin hafıza bölümünde nöron artışı olacak, çocuğun belleği kuvvetlenecektir.

Çocuğunuzdan günlük tutmasını isteyin. Günlüğe yaşadıklarını yazarak da zihni melekeleri geçmişe dönük çalışır ve hafızasında belirgin artış gerçekleşir.

Yeterli uyku ve egzersiz de zeka gelişiminde etkilidir.
Spor yapmak bedeni rahatlatır ve beyne daha fazla oksijen gitmesini sağlar.

Çocuğunuzla satranç, puzzle oynayın, bulmaca çözüm ve aklınıza gelebilecek tüm zihin jimnastiği olabilecek faaliyetlerde bulunun fakat bunları düzenli şekilde yapın,
çocuğunuzdaki gelişmeye hayret edeceksiniz!

İlgili Konular

Çocuğun Zeka Gelişimine Katkısı Olan 10 Besin yazımızı okumak için tıklayınız

Çocuğun Zeki Olması İçin Yapılması Gerekenler Tıklayınız

Çocuğun kişisel gelişiminde kitap okumanın önemi tıklayınız

Hamilelikte Bebeğin Zeka Gelişimini Etkileyen Yiyecekler

Bebeklerde Zeka Geliştirme Yolları Tıklayınız

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.