Bebeklere güvenli ve konforlu bir alan yaratmayı amaçlayan ana kucağı, annelerin de içini rahat ettiriyor. Tabii koruma, konfor ve işlevsellik sağlaması gereken standartları en iyi şekilde karşılaması koşuluyla. Peki, bebeğiniz için güvenebileceğiniz bir ana kucağı seçerken nelere öncelik vermelisiniz? Sizin için belirlediğimiz maddelerle konforlu, güvenli ve keyifli bir ana kucağı bulabilirsiniz.

1. Öncelik: Güvenlik

Bebeğiniz için satın aldığınız oyuncakta da bakım gereçlerinde de önceliğinizi güvenli tasarımlardan yana kullanmalısınız. Bebeğinizi emanet edeceğiniz ana kucağının emniyet sağlayan bir kemeri mutlaka olmalı. Ayrıca seçeceğiniz ürünün kenarları ve köşeleri, sivri ya da sert olmamalı. Bunun yerine oval yapıda, yumuşak materyallere sahip ürünler tercih edilmelidir. Ürünün antibakteriyel kumaşla kaplı olması ve herhangi bir alerjen ya da kanserojen madde içermemesi de dikkat edilmesi gereken noktalar arasında.

2. Bebeğin Konforuna Dikkat!

Bebeğinizi içinde taşıyacağınız, yeri geldiğinde uyutup yeri geldiğinde yemek yedireceğiniz ana kucağının konforlu olması önemli bir ayrıntı. Bebek anatomisine uygun olarak tasarlanmış bir iskelet ve cilde nefes aldıran pamuklu kumaşla kaplı bir iç yastığı, bebeğiniz ana kucağında uzun süre kalsa da konfor sağlayacaktır. Ekstra boyun desteği ve yastıklar da rahatlığı arttıracak materyallerden. Unutmayın ki bebeğinizin konforlu olması, gittiğiniz yerlerde sizin de rahat etmenizi sağlayacaktır.

3. Kullanım Amacınızı Belirleyin

Ebeveynler için hayatı kolaylaştıran ana kucağı, bebeklerin taşınma ihtiyacını karşılamaktan öte oyun, uyku ve yemek saatlerinde de değerlendirilebilir. Eğer ana kucağını evde de kullanmayı düşünüyorsanız sallanma özelliği sayesinde gerektiğinde bebeği içinde uyutabileceğiniz ürünleri seçebilirsiniz. Bebeğiniz bu tarz bir ana kucağı içindeyken ona kolayca yemek yedirebilirsiniz. Ayrıca önüne koyacağınız oyuncaklarla keyifli vakit geçirmesini de sağlayabilirsiniz. Ancak daha çok dışarıda olduğunuzda bebeğinizi taşıyabileceğiniz bir ana kucağı arıyorsanız ürünün oto koltuğu olarak da kullanılabilir olması size büyük kolaylık sağlayacaktır.

4. Ürünün Kullanışlılığı

Tabii ki bebeğinizin ana kucağı içinde güvenli, mutlu ve keyifli hissetmesi önemlidir. Ama bunlar kadar önemli olan bir diğer etken ise sizin bu ana kucağını ne kadar işlevsel kullandığınız. Taşıma kolaylığı sağlayan hafif yapıda bir ana kucağı, sizin için de büyük kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca bebeğinizin günden güne büyüdüğünü unutmamakta fayda var. Seçeceğiniz ana kucağının boyutlarının, bebeğin gelişimine göre ayarlanabilir olması sizi ekstra masraftan kurtaracak ve ekonomik bir tercih olacaktır.

5. Bebeğiniz Ne İsterdi?

Tabii ki oyun ve eğlence! Seçeceğiniz ana kucağında, bebeğinizin keyifli vakit geçirmesi için üzerinde sevimli oyuncaklar olan modelleri tercih etmenizi öneririz. Böylelikle bebeğiniz yalnız kaldığı zamanlarda bile eğlenecektir. Bu durum bebeğinizi huzurlu kılmakla beraber, sizin de kendinize daha fazla vakit ayırmanızı sağlayacaktır.

Kaynak: blog.gittigidiyor.com/bebek-anne