Alerjik çocukların grip olması normal çocuklara göre daha büyük olasılıktadır. Uzmanların görüşüne göre, alerjik olan çocukların solunum yolu enfeksiyonuna yakalanma risklerinin, normal çocuklara göre daha fazla olduğu belirtilmektedir. Aynı şekilde alerjik çocuklar normal çocuklara göre daha çabuk grip olmaktadır. Gribin alerjileri tetiklemesi sebebiyle, grip olan alerjik çocuklar aynı zamanda alerjiye de yakalanmaktadır. Bu durum çocuğun savunma sistemini zayıflatmaktadır. Alerjik çocuklarda görülmekte olan gripte yüksek ateş ve nezle gibi bulgularla karşılaşılabilir. Yapılması gereken ilk şey, çocuğun savunma sistemini güçlendirecek besinler ve karışımlarla, çocuğun beslenmesini sağlamak ve grip olma riskini azaltmaktır.

Alerjik Çocuklarda Grip Aşısının Önem

Alerjik çocuklarda için grip aşısı, normal çocuklardan daha önemli bir noktada yer almaktadır. Özellikle solunum yolu alerjisini bulunan çocukların, mutlaka grip aşısı olması gerekmektedir. Çocuklarda grip ve soğuk algınlığı ilaçlarının etkisi bir yere kadar yetmektedir. Grip aşısı, gribin yayılmasını önlemek, ağır komplikasyonlar sebebiyle ölümlerin önüne geçmek, grip salgının uzun süreyle devam etmesi sonucu oluşacak grip mutasyonlarını, hastaneye yatma ve yoğun bakma girme ihtiyacını azaltmak, çocukların okula devamlılığını sağlamak ve alerjik sebeplerden dolayı gribin daha da zorlu geçmesini önlemek için oldukça önemlidir. Ancak yumurta ve tavuğa alerjisi bulunan çocukların, kesinlikle grip aşısı olmaması gerekmektedir.

Alerjik Çocuklarda Grip Nasıl Geçer? | 1

Çocuklarda Grip Aşısı Ne Zaman Yapılmalıdır?

Alerjik çocuklara grip aşısının mutlaka salgın başlamadan önce yapılması gerekmektedir. Grip aşısının etkisinin ortaya çıkması adına, en az 2-3 hafta kuluçka dönemi geçirmelidir. Bu sebeple sonbaharda özellikle de ekim ayında aşının yapılması gerektiği, doktorlar tarafından belirtilmektedir. Alerjik çocuklarda gribe iyi gelen karışımlar kullanılabilir, ayrıca şu yöntemlerin uygulanmasıyla gribin başlaması engellenebilir:

  • Grip olmuş kişilerle çocuğun yakın temas etmesinin önlemek
  • Çocuğun evde dinlenmesini sağlamak
  • Çocuğa maske takmak
  • Çocuğun ellerini sürekli yıkamak

Bebeklerde Alerji Nasıl Önlenir? Tıklayın !

Bebeklerde Alerji Yapan Besinler Nelerdir? Tıklayınız

Bebeklerde Gıda Alerjisi Nedir? Nasıl Tedavi Edilir? Tıklayınız

Çocuklarda Grip Nasıl Geçer? Tıklayın !