Anne ve çocuk ilişkileri, hayat boyu süren en sağlam bağlardan biridir. 1 yaşında da 30 yaşında da anne, annedir. Ve çocukları her zaman onların gözlerinde, minik bebekleridir. Annelerin, çocuklarına olan davranışları esasen kendilerine olan bakış açıları, sevgileri veya kendilerini nasıl gördükleriyle alakalıdır.

Anne Çocuk İlişkileri | 1

Çocuğunuza Nasıl Davranıyorsunuz?

İster kız çocuğu olsun ister erkek çocuğu olsun, anne karnındaki süreçten itibaren onların kişisel gelişimi, doğrudan sizlerle alakalıdır. Dokunarak sevmek, özen göstermek, diğer çocuklardan çok üstün davranmak veya dünyanın onun çevresinde dönüyormuş algısını yaratmak yahut arkadaş gibi davranmak.

Her biri, her anneye ve çocuğa özeldir. Kızdığınız zaman, onunla birlikte güldüğünüz zaman, sohbet ettiğiniz veya birlikte vakit geçirdiğiniz zaman esasen, size nasıl davranılması gerektiğini belirliyorsunuz.

Her anne, kendi eserinin en muhteşem olmasını ister. Bu doğrudan tanrısal düşünce mekanizması gibidir. Siz çocuğunuza nasıl davranıyorsanız, Tanrı’da size öyle, evren de size öyle davranıyor olmalı. Fakat, gelişim ve tekamül için her çocuğun öncelikle insan olduğu bilinci verilmeli ve onların peygamber, kral, kraliçe veya dünyanın eşsizi oldukları gibi davranışlardan kaçınılmalıdır.

Nasıl Anne Babalarız ? Tıklayın !

Evhamlı anne kaygılı çocuğa sebep oluyor Tıklayın !