Bebeğini kucağına aldığı anda bir kadının yaşadığı mucizevi duyguları en iyi anneler bilir. Bebek sahibi olunca insanların hayatı muhakkak değişir, mutluluğun yanısıra yaşam şartlarıyla değişen pek çok zorluğu da vardır. Ancak bugün anne olmanın hoş taraflarından, hayatınıza kattığı olumlu şeylerden söz edeceğiz.

 Erkenden uyurlar

 Doğumdan hemen sonraki aylarda birkaç saat aralıklarla ve gece emzirmeleri sizi bezdirebilir, artık hiç kendinize ait zamanınız olmayacak, akşamları program yapamayacaksınız sanırsınız. Oysa dört ayın sonunda pek çok bebek erkenden uyuduğu gibi gece uyanmalarını da bırakır ve siz de eşinizle birlikte yemek hazırlar, film seyreder, konuk bile ağırlamaya başlarsınız.

Seyahat edebilirsiniz

 Bebeğiniz oldu diye uzun bir süre seyahat edemeyeceğinizi, tatile çıkamayacağınızı düşünmeyin sakın. Güzel organize olur ve bebekle gezmeyi kafanızda büyütmezseniz kısa hafta sonu tatilleri ile işe başlayabilirsiniz. Hatta uçakla seyahat edeceğiniz tatilinizde, iki yaşına kadar bebek için koltuk almanıza da gerek yok, çok küçük bir ücret ödemek yeterli olur.

Anne olmanın güzellikleri

Anne olmanın güzellikleri

 Hızla forma girersiniz

 Doğum sonrası vücudunuzu lime lime edilmiş gibi hissedebilirsiniz, emzirmek ise bazı kadınlar için işkenceye dönüşür. Unutmayın ki bu durum en fazla bir iki haftada son bulur, vücudunuz çabucak toparlandığı gibi hamileliğin hücreleri yenileme özelliği ile kendinizi eskisinden de iyi hissedersiniz.

Yeni arkadaşlar edinirsiniz

 Çocuğunuz sayesinde, aynı dönemde doğum yapmış kadınlardan yeni bir çevreniz oluşur. Bunun sıkıcı olacağını, her zaman sadece bebeklerden ve aynı konulardan konuşacağınızı zannetmeyin, tabii ki ortak konunuz çocuklardır, ancak başka bir sürü şeyi paylaşır, birbirinize destek olur ve ömür boyu sürecek dostluklar kurabilirsiniz.

Uykunuz düzene girer

 Erken yatıp erken kalkanlar için sorun yok ama geceleri oturmayı, sabah ise uyumayı sevenlerdenseniz, bebeğiniz olunca mecburen vaktinde yatarsınız. Sabahları da normal insanlar gibi uyanır ve metabolizmanız için doğru olan saatlerde uyumaya başlar, yani disipline girersiniz.

Olgunlaşırsınız

 Hamile kaldığınız zaman bir sürü kitap okursunuz, aile büyüklerinin, doktorunuzun, daha önce doğum yapmış arkadaşlarınızın bilgi bombardımanına uğrarsınız. Çok şey de öğrenirsiniz ama bebeğinize kavuştuktan sonra o ve siz, yaşadıklarınızla, sevginizle, şefkatinizle sadece çocuk bakımında değil hayata bakışınızda da ne kadar olgunlaştığınıza  inanamazsınız.

 

Kaynak: hthayat.com/anne-ve-cocuk